Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. március 18. 12:48

Kíváncsiak vagyunk, kér-e helyreigazítást a La Liberationtól az Egymillióan a sajtószabadságért nevű csoport.

„Lehet, hogy a franciák tájékozódtak arról, milyen hatalmas sérelmeik vannak a tüntetőknek? Hogy a magyarországi pótbaloldal szemében az volt a viruló szabadság, amikor a szocialista kormányok alatt kordonokkal volt tele a főváros? Ki tudja, talán hibát követtek el a millások. Hogy az idegenlégiósoknak ne legyen információhiányuk és részesülhessenek az eltaposott szabadság utáni nosztalgia édes mámorából, elküldhettek nekik néhány videót 2006 őszének embervadászatáról. Esetleg a március 15.-i karhatalmi cumielkobzásokról, meg a Gyurcsányt védő kommandósokról a Nemzeti Múzeumnál. És persze, siránkozhattak arról, milyen nehéz egy olyan országban élni, ahol még az Országház és a közintézmények körüli kordonokat is lebontja a diktatórikus hatalom, s az sétafikálhat a Kossuth téren, aki csak akar. Ahol a rendőrök nem igazoltatják folytonosan azokat, akik egynél többen vannak, ahol a karhatalom már annyit sem törődik a polgárokkal, hogy legalább megverje őket.


Hosszan sorolhatták a hányattatott sorsú hazai balosok a felháborító hiánylistát. Nem öklelik föl a riportereket a miniszterek, nem uszítanak rájuk titkosszolgákat, nem fenyegetik őket. Nem számolják föl a sajtótájékoztatókat a rendőrök. Nem utasítják az állami cégeket, hogy ne rendeljenek meg ellenzéki újságokat és nem kötelezik őket arra, hogy hirdetést ne adjanak fel ezekben az orgánumokban. És: nem ütlegelik a fotóriportereket, sem a liberális vagy konzervatív újságírókat, nem cigányozzák le és nem verik agyba-főbe a külföldi állampolgárokat. Mint a boldog gyurcsányi békeidőkben.”
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/34372


135 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A válogatásból kimaradt a lényeg, hogy Kohn-Benditék felhívása ellenére ( miszerint jöjjenek a franciák márc. 15-én a Milla-tüntetésre a szabadság védelme okán) nagyítóval kellett keresni őket a sokadalomban. Ráadásul a francia lapok is korrekt módon számoltak be a kormányzati és a kormányellenes résztvevők létszámáról, levonva a következtetést: az ellenzék harmatgyenge.
No,erről nincs egy árva szó sem a ballib sajtóban.

Válaszok:
Felebarát | 2012. március 18. 13:15

Várjunk még egy hetet, biztos, hogy a francia sajtó szabadságharcosai, ha késve is, de megkapják az újabb utasítást.

Lesz még cikk a kormánypárti sokadalom antiszemita, rasszista, fasiszta, diktatórikus, (mi van még?) homofób, antieuropéer voltáról.

Válaszok:
Antigoné | 2012. március 18. 13:07

Édes istenem, és ezért a cikkért fizettek ?
Basszus, ha kicserélgetem benne a kulcsszavakat fideszre, meg Orbánra eladhatnám a Nol-nak,meg az ATV-nek.
De lehet hogy pont fordítva volt, a sajtómunkás lopta onnan.
Gyenge mint a tavaszi libafos.


Üdv, Susie! igazad lehet. Most még tájékozódnak, mint róka a jégen.


Egyébként az is elképzelhető most, hogy beindult a francia elnökválasztási cirkusz, a francia liberális (bér)tollnokok inkább Sárközyre tartogatják a jelzőiket :)


mi a véleményed arról, hoyg egy országban harmat gyenge az ellenzék, és a kormány a választók csupán egyharmadát képviseli...?

Válaszok:
Antigoné | 2012. március 18. 13:34

Megyeri Dávid nedves álmairól számolt be.
Szerintem ez perverz, de itt biztosan talál fetisisztákat.


És neked mi volt a véleményed, amikor az ellenzék erős volt, és a kormány kisebbségben kormányozva, minden parlamenti szavazásnál voksokat vadászva , 1O % támogatottsággal verte a mellét, hogy őket hatalmazták fel az országvezetésre és az ellenzék csak várja ki szépen a ciklus végét?
A kérdésre válaszolva: a véleményem a következő: A Fidesz sok dolgot rosszul csinált, sokakban csalódást keltett, ezért sokszázezren elpártoltak tőle, sokan csak időlegesen. Emellett a gazdasági helyzet sem lett jobb, már az elején nem engedte Brüsszel a növekedés beindítását a magasabb költségvetési hiánnyal, ezért aki csak a pénztárcája után szavaz, az most csendben van .
A dolgok mások oldala: Az ellenzéki térfélen nincs egy kidolgozott program ( a Fidesznek sem volt, de volt OV-ja és létezett - léteztik egy elsöprő erejű Gyurcsány-ellenesség), nincs egy karizmatikus és egyben hiteles vezető, nincs egyetértés. Mit vársz?

Válaszok:
Felebarát | 2012. március 18. 13:44

semmit...csak, hogy ne legyenek fanatikusak az emberek...

Válaszok:
Antigoné | 2012. március 18. 14:54

"Mennyivel jobb ma, amikor már nem először lehet szélsőjobbos provokátorokat szándékosan más tüntetők közelébe engedni."

És a szélsőbalos provokátorok (hibannt Dániel Péter vezetésével) is ott tobzódhatnak mind a harmincan, mások bejelentett, engedélyezett rendezvényén!
Valóban szörnyű!


Nem, én rettegni akaró hibbantakról olvastam csak. Az lett volna nekik a nap fénypontja, ha kapnak néhány pofont a gárdistáktól vagy igazoltatják és beviszik a rendőrök ŐKET, az érinthetetleneket. Bár így is elmondta Dániel Péter az Izrael Rádió magyar adásában, hogy micsoda méltánytalanság érte őket és a magyar rendőrség nem tett semmit!DDD
http://kolisrael.hirolvaso.com..
Legnagyobb fájdalma:
"Ott voltunk és majdnem le is lettünk tartóztatva. Merthogy a magyar rendőrség helyi képviselője, parancsnoka közölte, hogy a mi rendezvényünk a jogellenes. Erre azt mondtam neki, hogy megtiszteltetésnek veszem, ha előállít ezért... Végül nem tette."
http://www.facebook.com/notes/..
Ismét nem sikerült a mártíromság! DDD


Egyetértek. Nem is vagyok az, mint olvashatta is. Üdv


Drága hadnagyom! Én türelmes ember vagyok, de még soha nem hazugoztak le, úgyhogy most kissé neheztelek. Kérem, olvasson utána a választásokat követő tudósításoknak, amikor Orbán Brüösszelben járt és Barroso leállította a hiánynövekedést. A felszabaduló forrásokból pedig a kkv-ket hozták volna jobb helyzetbe.
Megjegyzendő: Kár, hogy még értelmes emberek is átveszik a politikai bulvár mocskolódó stílusát. Nem kell, hogy egyetértsünk, de kell, hogy tiszteljük egymást. Üdv


Már megint lehazugoz. Nem vagyok megsértve (álsértve sem), de a továbbiakban nem óhajtok önnel csevegni. Üdv


Az én kutyám finnyás állat. A magyar nemzet nevű nyomtatványra még rászarni se hajlandó:D És mégis utána kellene ebadót fizetni, ugyan miért? Hogy a megyeridávidok még jobban keressenek az állami támogatások, minisztériumi, összpolgármesteri hivatali, és hehe: összállamivállalatnyi újságelőfizetések révén?
Pofád nem szakad le, megyeridávid és társaid?

Válaszok:
tevevanegypupu | 2012. március 18. 17:24

Nem bújtak el, jóember, csak épp nem tartották szükségesnek, hogy egy magyar nemzeti ünnepen francia zászlókat lobogtassanak. Ezen túlmenően senki nem töltötte meg nekik a gulyáságyút, és nem is kvaterkáztak a Szabadsajtó úton, viszont értették, ami a Milla színpadán zajlott, ellentétben a kissé meghökkent lengyelekkel, mert volt szinkrontolmácsuk.


Nem mérgezem a kutyámat. Inkább szép egészségeset szarjon a Népszabira;-)


Azért nem találtad őket, mert nem lobogtattak semmit, magukat se. Valamint annak se érezte senki szükségét, hogy videofelvételek készüljenek róluk, a véleményükről ésatöbbi. Szemben azzal, ahogy a hörrtíví csámcsog még mindig, napokkal az események után a hatvannégyvármegye "forradalmárainak" akciózásáról a volt TV-székház előtt, na és persze az IMF-irodánál. Erről fontos volt nem csupán kimerítő tájékoztatást adni, de egészen pontosan és valóban így nevezni őket: "a forradalmárok..."
Öcsém, hol élünk mi, miféle országban?


Nezze, lehet, hogy a maga kutyaja szivesebben szarik a Nepszavara es Bolgar ur hangjara vonyit szebben, de az nem jelenti azt, hogy a bolsevik kutyaknak nem kell fizetni, bar eleg sokaig - jo hatvan evig - megusztak anelkul hogy barmiert is fizettek volna.

Válaszok:
Kovács Jenő | 2012. március 18. 17:28

Ez a nap mondása: bolsevik kutyák:DDDDDDDD
Ettől leestem a székről, kössz, ma se keltem fel hiába:DDDD Lehet, hogy palizálni fogom, és bedobom tippként a HCS-ba:DDDDDDD

Válaszok:
Kovács Jenő | 2012. március 18. 17:29

Jut eszembe, a kutyám még csak 8 hónapos, bár szívből remélem, hogy megéri a 60-adik életévét is, csak sajnos kicsi rá a remény...:(

Válaszok:
tevevanegypupu | 2012. március 18. 18:48

Éhhalál szélén tántorgó nyuggerek+unokáik, lesz nagy paprikáskrumpli-parti.;-)


Az en jelenlegi kutyam eppen ot eves..az ha jol szamolom es tenyleg hettel kell szorozni, 35 eves. A legutobbi kutyam 14 eves koraig elt, szoval van remeny..ha ugy vesszuk.(:


A csőcseléket a "balhé" élteti. Számukra kiváló alkalom egy sportesemény, egy rock-koncert, vagy egy gyűlés; kb. annyira "oldaliak", mint amennyire drukkerek, vagy rajongók.


Azért nem szabad elfeledkezni az igazi fontos hírről (írta is a hazai "európai" sajtó): "Rajk Lászlót meglátogatták a francia értelmiségiek" (mind a hárman), gondolom, hoztak egy üveg Calvadost is.
Azért van itt proletár internacionalizmus!


Ha már akció, ezt a "next"-t be kell dugni az első szennycsatornába, ott lent hümmögjön.


Micsoda hazug cikk.

"Nem utasítják az állami cégeket, hogy ne rendeljenek meg ellenzéki újságokat"

Csak az önkormányzatokat, hogy rendeljenek 10 milliókért Magyar Nemzetet meg Hírlapot. Lásd Zugló.

"nem fenyegetik őket. Nem számolják föl a sajtótájékoztatókat a rendőrök."

Nem, csak Zalaegerszegen idézték be a rendőrségre mind a 850 embert 2010-ben, akik az LMP-nek adtak kopogtatót. nem fenyegetés, persze, csak kis jelzés, hogy bajod lehet...


J'ai le temp, car ylia 6 mois je perdu mon travaille.


En 2006 je quite hongroi car je perdu mon travaille, apartement, copine, ecetera. Apres je me suis trouver dans la rue sans dmicile fix.


Je suis arrive en france ylia 4 ane. Je faite beaucop les voyage (pour ca mon nom vagabonde)


Maintenent je habite a cote Rouen. Et vous que ce que fout an france?


Ce ete ne pas facile. Avec beaucop les volonte, et en peut la chanse je reussie sortire de la merde.


Felicitacion! Est qeu je peux domande que dans quelle sport?


Peut etr nous pouvon truve une moyen pour continue le converstation discretement si vous voulez.


Je suis decor. J'aime bien ici: fromages, calvados, cidre... mais le mentalite en peut bizarre. Les jean sont jantlie mais ne pas frans (an generale). Tout facon je ne rogrette pas que je me installe ici.


Bien sur mais ne pas trop. Je suis allez la 10 fois. Pari tres joli. Moi prefere le tranqulite. Vie dans le campagne.


Peu importe la langue que vous écrivez, jerk!


Beszélni jobban tudok franciàul mint irni. A francia nyelv nagyon bonyolult, màr ami az iràst illeti.


En sem tanultam sosem franciàul. Ràvitt az élet. Mikor franciaorszàgba jottem egy szot sem èrtettem. Eleinte kifejezetten ellenszenvesnek talàltam ezt a nyelvet. Aztàn egy hàtizsàkkal korbejàrtam az orszàgot és ràjottem, hogy nincs màs vàlasztàsom, meg kell tanulnom a nyelvet. Utazàsaim soràn fantasztikus emberekkel ismerkedtem meg.


A politikàban biztosan nem értek egyet magàval, de mindegy. Szerintem van egy nagyon fontos kulonbség a Francia és a Magyar mentalitàs kozott. Itt ha valami nem tetszik a jonépnek, osszefognak pàrttoktol fuggetlenul és akkora tuntetéseket rendeznek, hogy eldobom az agyamat. Magyarorszàgon emelik az adot, még tobb megszoritàs, dràgàbb élet stb. Vàlasz: SEMMI! Vagy: majd lesz valahogy... Hàt ezért olyan nehéz az élet magyarorszàgon.


Egyébként a nagy demokràciàért itt sincs oda mindenki. Egy feketének vagy egy arabnak tobb joga van mint a franciàknak. Sokàig dolgoztam egy nagy cégnél (preparater de commande voltam) és ott talàlkoztam a demokràcia csapdàjàval. Egy néger faszi, aki leszarta a munkàt, nem tisztelte a fonokoket, baszott dolgozni. A nagyfonok megelégelte és ki akarta rugni. Erre a feka elment a birosàgra, hogy ot azért akarjàk kirugni mert fekete. A birosàg a fekànak adott igazat és a céget pénzbuntetéssel sulytotta rasszizmus miatt. A faszi ott "dolgozik" a mai napig.

Válaszok:
vagabond visszatér | 2012. szeptember 9. 15:42

Egyébként dolgoztam màr sok olyan négerrel aki korrekt intelligens stb. A kettos mércével van baj. Ha engem valaki elkuld a picsàba... ez van. Ha velaki elkuld a picsàba egy négert, akkor konnyen a birosàgon talàlhatja magàt.

Válaszok:
vagabond visszatér | 2012. szeptember 9. 15:46

Az arabokrol az a véleményem, hogy nagyon szorgalmas, dolgos népség. De leszarjàk az integràciot. Ha egy francia udvarol egy arab nonek annak konnyen elvàghatjàk a torkàt. De ha az arab udvarol a franciànak az jol van. KETTOSMERCE!

Válaszok:
vagabond visszatér | 2012. szeptember 9. 15:59

Franciaorszàg halàla a nagy liberalizmus lesz. Az arabok lassan de biztosan elfoglaljàk az orszàgot hàboru nélkul. Csak meg kell nézni a demogràfiai mutatokat. Habàr sajnos ez igaz egész europàra. A négereknek araboknak mindig ottvan a rasszizmus kàrtya.


Erdekes hogy az itteni cigànyok is basznak dolgozni. Itt "utazo embereknek" hivjàk oket, nagy fehér lakokocsikkal màszkàlnak. Itt a lakossàg kevesebb mint 1%-a cigàny (ez még nem vészes).


Neked tényleg osszejott az élet amihez gratulàlni tudok. Hova kuldted a képet? En nem vagyok fészbukos.


3 évvel ezelott Epernay mellet voltam. Azon gondolkodtam, hogy merre kéne aludni. Egyszercsak megàll melletem egy fehér lakokocsi, benne 3 cigàny. Azt kérdezték; hogy akarok e dolgozni. AZt mondtam magamnak, hogy lehet ezek a cigànyok becsuletesek. Szoval elkezdtem a szureti munkàt. Ok osszeszedték az osszes SDF-et a kornyékrol dolgozni. Egy hét utàn adott nekem 80 eurot és azt mondta nem tud tobbet adni. Egy nagy cigàny tàbor kozepén, egyedul semmi eséjem nem volt. Szoval palira vettek. Utànna tudtam meg hogy ezek mindenkivel ezt csinàljàk és nekem még szerencsém volt, hogy adtak valamit. Magyarorszàgon ezt csicskàztatàsnak hivjàk.


Jo francia borral a kezedben. En is szeretem az itteni borokat, kajàkat de egy székelykàposztàért a fél kezemet odaadnàm. Van itt a chouqurt (vagy nemtom hogy irjàk) de az nem ugyanaz.


Még mikor csovesként jàrtam a francia vidéket sok ember meghivott a hàzàba kajàlni. Itt ettem eloszor: tenger gyumolcseit (homàr, ràk, osztriga... stb) es volt szerencsém végigkostolni az osszes gasztronomiai kulonlegességet amit magyarorszàgon csak a tv-be làttam. Akkor azt mondtam hogy csovesként jobban élek itt mint magyarorszàgon (még mikor volt lakàsom).

Válaszok:
vagabond visszatér | 2012. szeptember 9. 16:42

Jelenleg nincs munkàm chomage-on vagyok ami a tobbszorose agy magyar àtlagkeresetnek. Viszont nagyon remèlem, hogy sikerul munkàt talàlnom valahol. mikor itt elmesélem az embereknek hogy magyarorszàgon vannak akik 47000ft bol élnek nem akarjàk elhinni.


Az a vicces, hogy az emberek itt sem elégedettek. Volt hogy azt mondtàk - Miért nem mész egy màsik orszàgba? Itt egyre nehezebb az èlet stb. En tudom, hogy milyen màrol holnapra élni de ok nem.


A multkor a mandin volt egy cikk errol a 47000ft-os dologrol. Leirtam hogy szerintem ez elfogadhatatlan. Valahol meg kell huzni az also hatàrt, de ne 47000ft nàl! Erre mindenki nyomta a lefele mutato ujjat meg elkuldtek az anyàmba. Teljesen értetlenul àlltam. Az embereknek ez igy jo???

Válaszok:
vagabond visszatér | 2012. szeptember 9. 16:58

Emlékszem valaki azt a vàlaszt adta, hogy: "menj dolgozni ingyenélo parazita". Erre csak annyit mondtam, hogy én 2napi munkàval keresek 47000ft nak megfelelo eurot.


Az én személyes véleményem hogy az MSZP az MSZMP utodpàrtja. A szocializmusnak 100000000 halàlos àldozata volt. A FIDESZrol nem is érdemes beszélni Orbànkiràllyal az élén. Vannak kisseb viccpàrtok mint a DK vagy az eLeMlàmPàsok. Sokàig a jobbikot tartottam a leg szimpatikussabbnak de sosem értettem veluk kapcsolatban pàr dolgot: kettoskeresztàllitàs??? Minek eroltetik a vallàst a politikàval? Aztàn ez a Csanàd ugy màr tragikomikus. A politikàba szerintem nem értunk egyet de hàt ez van. Engem màr hàromszor tiltottak le a mandirol pedig nem szoktam kàronkodni.


Orbànkiràly szétossza a magyar foldet a felcsuti haverjainak. Mikor olvastam, hogy Orbànék kriminalizàljàk a hajléktalanokat (150000ft bunti aki rendszeresen az utcàn él) azt hittem lemegyek hidba. Itt a franciàknàl a Restos du cœur mindenkinek az év minden napjàn ingyen ad jo minoségu ingyen ételt. Magyarorszàgon meg ujsàgcikk karàcsonykor: "a voroskereszt forro teàt és zsiroskenyeret adott a hajléktalanoknak" SZANALMAS!!!!


Ma azt irtad hogy kuldeni akarsz a cigàny "gàrdànak" piizt. Azon kiakadtam. Lahat hogy csak viccnek szàntad?!


A jobbik mikor szobahozza hogy csendorségre lenne szukség, akkor megy a nàcizàs. Itt jol mukodik a csendorség intézménye (gendarmerie)


Mielott franciaorszàgba jottem voltam: Ausztria (6honap) Németorszàg (1honap) Hollandia (màsfél év) Belgium (1honap) Spanyolorszàg (2honap) osszeségében 3 évet eludtam az utcàn. Van viszonyitàsi alapom. Mikor idejottem egy lengyel punk sràc mondta hogy az egész orszàg teruletén fel tudom hivni a 115 os szàmot ingyen ha szarba vagyok. Alltalàban a diszpécser beszél angolul, és meg tudom kérdezni hogy merre van legkozelebb szociàlis hely (kaja, furdés, alvàs, ruha). Amikor toulouseban bementem a Restos du cœur-be leesett az àllam. Olyan szinvonalu kajàt adnak a sok csovesnek, ami egy etterembe simàn 15 euro.


Azt az alkotmànyt amit Orbànkiràly heti szinten modosit?


Ne haragudj de nem értem a kérdésedet. Hogy kerultem ide? Hova? A mandinerre? Franciaorszàgba? Az utcàra?


Nem akarom elmesélni az életemet mindenkinek a mandin. kurvakutya@freemail.hu erre az e-mailre kuld el az e-mailodat (ha akarod) és diszkrétebben tudjuk fojtatni a diskurzust.


Valoszinuleg a politikàban sosem fogunk egyetérteni de nem vagyok egy gonosznàci. Erdekesen elkanyarodott ez a beszélgetés.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó