Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. március 18. 12:48

Kíváncsiak vagyunk, kér-e helyreigazítást a La Liberationtól az Egymillióan a sajtószabadságért nevű csoport.

„Lehet, hogy a franciák tájékozódtak arról, milyen hatalmas sérelmeik vannak a tüntetőknek? Hogy a magyarországi pótbaloldal szemében az volt a viruló szabadság, amikor a szocialista kormányok alatt kordonokkal volt tele a főváros? Ki tudja, talán hibát követtek el a millások. Hogy az idegenlégiósoknak ne legyen információhiányuk és részesülhessenek az eltaposott szabadság utáni nosztalgia édes mámorából, elküldhettek nekik néhány videót 2006 őszének embervadászatáról. Esetleg a március 15.-i karhatalmi cumielkobzásokról, meg a Gyurcsányt védő kommandósokról a Nemzeti Múzeumnál. És persze, siránkozhattak arról, milyen nehéz egy olyan országban élni, ahol még az Országház és a közintézmények körüli kordonokat is lebontja a diktatórikus hatalom, s az sétafikálhat a Kossuth téren, aki csak akar. Ahol a rendőrök nem igazoltatják folytonosan azokat, akik egynél többen vannak, ahol a karhatalom már annyit sem törődik a polgárokkal, hogy legalább megverje őket.


Hosszan sorolhatták a hányattatott sorsú hazai balosok a felháborító hiánylistát. Nem öklelik föl a riportereket a miniszterek, nem uszítanak rájuk titkosszolgákat, nem fenyegetik őket. Nem számolják föl a sajtótájékoztatókat a rendőrök. Nem utasítják az állami cégeket, hogy ne rendeljenek meg ellenzéki újságokat és nem kötelezik őket arra, hogy hirdetést ne adjanak fel ezekben az orgánumokban. És: nem ütlegelik a fotóriportereket, sem a liberális vagy konzervatív újságírókat, nem cigányozzák le és nem verik agyba-főbe a külföldi állampolgárokat. Mint a boldog gyurcsányi békeidőkben.”
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/34372


Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A válogatásból kimaradt a lényeg, hogy Kohn-Benditék felhívása ellenére ( miszerint jöjjenek a franciák márc. 15-én a Milla-tüntetésre a szabadság védelme okán) nagyítóval kellett keresni őket a sokadalomban. Ráadásul a francia lapok is korrekt módon számoltak be a kormányzati és a kormányellenes résztvevők létszámáról, levonva a következtetést: az ellenzék harmatgyenge.
No,erről nincs egy árva szó sem a ballib sajtóban.

Válaszok:
Felebarát | 2012. március 18. 13:15

Üdv, Susie! igazad lehet. Most még tájékozódnak, mint róka a jégen.


mi a véleményed arról, hoyg egy országban harmat gyenge az ellenzék, és a kormány a választók csupán egyharmadát képviseli...?

Válaszok:
Antigoné | 2012. március 18. 13:34

És neked mi volt a véleményed, amikor az ellenzék erős volt, és a kormány kisebbségben kormányozva, minden parlamenti szavazásnál voksokat vadászva , 1O % támogatottsággal verte a mellét, hogy őket hatalmazták fel az országvezetésre és az ellenzék csak várja ki szépen a ciklus végét?
A kérdésre válaszolva: a véleményem a következő: A Fidesz sok dolgot rosszul csinált, sokakban csalódást keltett, ezért sokszázezren elpártoltak tőle, sokan csak időlegesen. Emellett a gazdasági helyzet sem lett jobb, már az elején nem engedte Brüsszel a növekedés beindítását a magasabb költségvetési hiánnyal, ezért aki csak a pénztárcája után szavaz, az most csendben van .
A dolgok mások oldala: Az ellenzéki térfélen nincs egy kidolgozott program ( a Fidesznek sem volt, de volt OV-ja és létezett - léteztik egy elsöprő erejű Gyurcsány-ellenesség), nincs egy karizmatikus és egyben hiteles vezető, nincs egyetértés. Mit vársz?

Válaszok:
Felebarát | 2012. március 18. 13:44

semmit...csak, hogy ne legyenek fanatikusak az emberek...

Válaszok:
Antigoné | 2012. március 18. 14:54

Egyetértek. Nem is vagyok az, mint olvashatta is. Üdv


Drága hadnagyom! Én türelmes ember vagyok, de még soha nem hazugoztak le, úgyhogy most kissé neheztelek. Kérem, olvasson utána a választásokat követő tudósításoknak, amikor Orbán Brüösszelben járt és Barroso leállította a hiánynövekedést. A felszabaduló forrásokból pedig a kkv-ket hozták volna jobb helyzetbe.
Megjegyzendő: Kár, hogy még értelmes emberek is átveszik a politikai bulvár mocskolódó stílusát. Nem kell, hogy egyetértsünk, de kell, hogy tiszteljük egymást. Üdv


Már megint lehazugoz. Nem vagyok megsértve (álsértve sem), de a továbbiakban nem óhajtok önnel csevegni. ÜdvHozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó