Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. március 12. 10:24

Szinte lehetetlen bizonyítani a prostituáltakkal, főleg a 18 éven aluli prostituáltakkal szembeni visszaéléseket. Vagyis a kitartást, az erőszakot, az emberkereskedelmet.

„Miközben erről forgattam, megdöbbentő tapasztalatokkal lettem gazdagabb. Például korábban nem tudtam, hogy a prostitúcióba kerülés átlagos életkora - nemzetközi tapasztalatok alapján - 13-14 év. Mint ahogyan azt sem tudtam, hogy Magyarországon erre vonatkozóan még csak felmérés sincs, csak sejtjük, hogy itthon sem jobb a helyzet. Azt persze tudtam, hogy a lányok jelentős részét kényszerítik. De azt nem, hogy hogyan. Például úgy, hogy a családtag(ok) vagy az ismerős(ök) megerőszakolják őket akár már 12-13 éves korukban, de olyan brutálisan, hogy ahhoz képest minden pénzért vállalt menet kész felüdülés.

Bizonyítani viszont szinte lehetetlen a prostituáltakkal, főleg a 18 éven aluli prostituáltakkal szembeni visszaéléseket. Vagyis a kitartást, az erőszakot, az emberkereskedelmet (mert azért azt is érdemes tudni, hogy a lányokat sokszor bizony adják-veszik). A jogszabályok elég puhák, a striciket nemigen fújja be senki, de ha mégis, akkor a feljelentő - többnyire maga a lány - kisvártatva vissza is vonja a vallomását. Mert fél. Így aztán legtöbbször csak a prostituáltakat látja (és bünteti) a rendszer, a fiatalok közül pedig még őket sem mindig. Ha már elmúltak 14 évesek, akkor pedig már a szabálysértési törvény is vonatkozik rájuk. Büntethetők, miközben a valódi elkövetők, vagyis a stricik, teljes biztonságban tekerhetik fel a basszust az X6-osban. Az üggyel egyébként csak Budapesten foglalkozik rendőri egység; az az eset, ami nem köthető a fővároshoz, a hivatalos Magyarország számára nem létezik.”
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/34120


25 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nagy-Britanniában sem más a helyzet, nehéz bizonyítani ki kit kényszerít prostítucióra. A birtek megváltoztatták a minősítést: nem kitartottság illetve üzletszerű kéjelgés miatt indítanak eljárást (nyomozást, vádat stb), hanem emberkereskedelem miatt. Sokkal keményebben büntethető a strici, az aki a lakást biztosítja, mindenki aki belefolyik ebbe a gusztustalan ügybe. Már voltak ilyen perek, nem olyanokat büntettek, akik külföldieket hoztak be, hanem akik egyik brit városból a másikba közvetítettek pl.

És persze a drog is szerepet játszik ebben a témában, tehát azt a vonalat is nyomják.


Ez a történet egyik fele. A másik pedig az, hogy a kliensek kriminalizálása teljesen föld alá vitte az egész "iparágat" a skandinávoknál. A britek is ezt akarták alkalmazni, de a helyi szexmunkások képviselői teljesen ellene voltak.


Ez lehet az egyik fele a dolognak, de a másik szerintem az, hogy valahol Pintérnek is igaza van. Főleg 18 év alatt nem kell feltétlenül erőszak hozzá. Más kérdés, hogy ez nem igazolja Pintér hozzáállását.


Somának azért abban igaza van, hogy pl a TASZ miért nem aktívabb azokban az esetekben amikor szó szerint sérülnek a szabadságjogok: állatként adott-vett prostituáltak, csicskák.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó