Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Ésszerűtlen
2012. február 23. 18:43

Teljesen ésszerűtlennek nevezte Orbán Viktor az Európai Bizottság szerdai, a Magyarországnak szánt kohéziós pénzek felfüggesztésére vonatkozó javaslatát. A miniszterelnök azt is kijelentette: a magyar kormány ki fog tartani gazdasági céljai mellett. A német-magyar barátságról szólva Orbán arról beszélt: a magyar emberek hagyományosan nagyra értékelik a németeket, tisztelik munkabírásukat, rendszeretetüket, kitartásukat.

Teljesen ésszerűtlennek tartja Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarországnak szánt kohéziós pénzek felfüggesztésére vonatkozó európai bizottsági javaslatot. A kormányfő a Német Gazdasági Klub húszéves évfordulója alkalmából tartott budapesti ünnepségen azt a kérdést tette fel: „miért tőlünk akarnak pénzt elvenni, miközben máshová zsákszámra öntik azt?”

Amikor a kormány éppen visszarántotta az országot a szakadék széléről, amikor a gazdaság kezd magára találni, amikor Magyarország teljesíti a költségvetési hiányra vonatkozó elvárásokat, és csökken az államadósság is, akkor az Európai Unió vezetői meg akarják büntetni a magyar embereket az előző kabinetek felelőtlen döntéseiért – mondta csütörtöki beszédében Orbán Viktor. „Okos dolog-e kettős mércével mérni?” – kérdezte, hozzátéve, hogy szerinte Európa addig nem fog kilábalni a válságból, amíg ettől a „régi, elavult” szemlélettől nem tud megszabadulni. Kijelentette: a magyar kormány ki fog tartani gazdasági céljai mellett.

Frissítés:

A német-magyar barátságról szólva Orbán Viktor kijelentette: e barátság mögött nem érdekek, hanem hasonló erkölcsi, értékbeli meggyőződés állnak. A magyarok és a németek sok közös dologra vállalkoztak a történelem során, időnként jó, időnként rossz dolgokra. Most arra vállalkoznak, hogy egy biztonságos, szabad, békés és virágzó Európát hozhassanak létre emelte ki. Hozzátette: a magyar emberek hagyományosan nagyra értékelik a németeket, tisztelik munkabírásukat, rendszeretetüket, kitartásukat.

A két nép közötti egyik különbséget a magyarok individuális alkata jelenti vélekedett , ugyanis az angolszászokat követően „rögtön a magyarok következnek, ha individualizmusról van szó”. Ezért a szabadságot, a magyarországi demokráciát érintő kritikai megjegyzéseken „nem háborodunk fel, nem sértődünk meg, hanem egész egyszerűen a tudatlanság számlájára írjuk” fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint a német-magyar gazdasági kapcsolatok fontosságát mindennél pontosabban mutatja, hogy Németország egyszerre a legnagyobb kereskedelmi és befektetési partnere Magyarországnak, a Magyarországon működő német vállalatok pedig több mint egymillió magyar ember mindennapi kenyeréről gondoskodnak. „Akinek csak a piacunk kell, az a magyar észjárás szerint gyarmatosító, akinek a munkánk is kell, az a szövetségesünk” mondta.

A miniszterelnök szavait azzal zárta, hogy várakozásai szerint idén Magyarország a világ egyik izgalmas pontjává válik befektetői szemmel nézve. „Mi attól sem veszítjük el a kedvünket, ha az európai bürokraták egy része nem érti, mi történik nálunk” jegyezte meg.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/33435


Összesen 277 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Uncsi. Mi van beakadt a lemeztűd?


„miért tőlünk akarnak pénzt elvenni, miközben máshová zsákszámra öntik azt?”

nézd, viktor: nem tartottad be a szabályokat, nem kell csodálkozni, ha jön a büntetés.
nem kell a gyurcsány-kormányra sem fogni, mert semmivel nem voltatok jobbak náluk.
amúgy meg kire gondolsz, hogy ömlik a pénz? görögországra? szeretnél a helyükben lenni? mert akkor már nem te lennél a miniszterelnök..


A magyar kormányt időnként következetlenséggel vádolják, az Unió ezt nagyobb mértékben űzi. Mi más lenne a csak Európának ártó Iránt 'sújtó' olajembargó?


nem lehet, hogy nem egész európa (meg a nyugati világ) alkalmaz kettős mérce, hanem orbán rugaszkodott kicsit el a realitás talajától?


Őseink azt mondták: "Isten ne segíts, csak nézd".


hát elég messze van az a 3,25% a várhatótól..

és igen. orbán nem tett semmit a fenntartható költségvetésért. miért is ne kéne alkalmazni a büntetést? mert gyurcsány sem tett semmit? hja kérem, minek indult akkor miniszterelnöknek, ha ezzel nem számolt?
meg most akkor irigykedjünk gyurcsányra, hogy de jól megúszta a dolgot? szerinted megúszta? na látod.
ha meg orbán nem jobb nála, akkor mért kéne, hogy ő megússza?


Valóban. Olyan mértékben szerények voltak, hogy a megválasztott görög min.elnök helyére egy "európai" bankárt ültettek. És megszorítások ezerrel!
Azonban a görög nép lehet, hogy nem lesz olyan "szerény", mint a politikusaik.


Na ez az ami csusztatás. Az államháztartási hiányához annyi köze van, hogy nem hitelből töltik fel a nyugdíjkaszát évi (400 milliárd), hanem még a hitelállományt csökkentették, mivel a manyupnál lévő állampapirokat bedarálták.

Mivel a manyup portfoliok különböző papirokban voltak és vannak azok a költségvetésre semmi hatása nem volt. Ami meg kézpénzbe volt azokat a külön nyugdíjkasszába helyezték és állami hitelcsökkentési alapba semmire csak nyugdíjkifízetésre hitelcsökkentésre lehet használni törvényben foglaltak szerint használhatok. Mellesleg az államhoz átkerült vagyonokat nem lehet a költségvetésbe elszámolni és ezért van az, hogy ha ezt fígyelembe lehetne venni akkor plusz 3.7% többletünk lett volna 2011.ben.

Szóval ezt a manyupos legendát el kellene felejteni

Ezt legalább Rehni is olyan jól tudja, mint más. Ezért aljas az egész amit müvelnek.


"Mi van bolsi, nem találod a helyet, ahonnan jó a rálátás az EU seggre? "

heh :) ilyet én is tudok írni:
neméppen, csak gondolom orbán alól ez nem nagyon látszik

"Kissé kusza az írásod."

igen, egy helyen valóban nem teljesen egyértelmű: a "hja kérem, minek indult akkor miniszterelnöknek, ha ezzel nem számolt?" természetesen orbánra vonatkozik.

és most inkább a kérdéseket válaszolgasd meg szépen sorra, ahelyett, hogy itt személyeskedsz.


"A nyugdíjat meg nem "ellopták" Orbánék, hanem a helyére tették a dolgokat."

igen, és mondd, ki fogja finanszírozni a te nyugdíjadat?
mert az államnak nem lesz pénze rá..

"Egy abszurd, csőd felé tartó helyzetet rendeztek."

tíz éven belül már nem lett volna teher a büdzsének a manyup, 20 év múlva pedig már rengeteget nyert is volna vele a költségvetés, és egy sokkal jobb rendszerben működött volna nyugdíj: mindenki azt kapta volna vissza, amit befizetett. azaz nem az egyre kevesebb aktív dolgozó korú embernek kellett volna eltartania az egyre több nyugdíjast, hanem ők tartották volna el magukat, csak 20-30-40 évvel csúsztatva.

tipikus jobboldali (és főleg: fenntartható) megoldás lett volna, és orbán tönkrevágta.


én pl. nem vagyok balos.
lásd még az előző megjegyzésem.


Ez mind a zonára vonatkozik. Ami ránk is az a stabilitási plusz paktum egyes részei amihez magyarország nem csatlakozott más négy tagállammal együtt.

A hatos paktum most januárba lépett hatályba, ami miatt minket a túlzott deficiteljárás alá vontak már decemberben és most a januári állitolagos részletes felülvizsgálat után bennt tartottak egyedül minket ami mellé még szankciókat is javasolt Olli papi amit az ECOFIN tagok megszavaztak és az EB elé utalták, akik szintén helybehagyták, ami visszautalnak az ECOFIN elé március 13.-án döntenek hogy életbeléptetik vagy nem.

Szóval ne kavard ezt a sok össze-vissza szabályozást amit az eu a görög válság óta összehozott, ami eddig nem vezetett sehova,( harmincszor tanácskozott eddig a zona pénzügyminiszterei) s még hátra van a legujabb paktum amit március 1-2. án fognak újfent megtárgyalni ami (27 tagállam) egy öszvér lesz, mert belepaszirozták a másfél év alatt összes paktumból, amit úgy gondolják, hogy konszenzussal át tudnak nyomni.

Közben az eb szerintem a legnagyobb baklövését követte el hazánkkal kapcsolatban.

Már azon gondolkodtam, hogy álmomban sem hittem volna, hogy egy vilus amivel hazánkban már sokan immunisak és a neve "orbánfobia" az unio ballib-zöld táborában ekkora járványt okoz.


http://velemenyvezer.blog.hu/2..

Sajnos úgy tűnik, ez a kormány egyszerűen képtelen dekódolni a felé küldött informális vagy burkolt üzeneteket. Ők láthatóan csak abból értenek, ha valaki egy jó nagy bunkósbottal suhint feléjük. A gond csak az, hogy az a bunkósbot a végén nem csak őket, hanem az egész országot kilapíthatja.


lehet utolsó beszéde volt...köszönjük meg...Navra felkészül


Na majd a német medikusod miután végez és a gyakorlati ídeje lejár és munkába áll, max megszerzi a szakorvosit, ha van rá ideje és pénze, és húz el a skandiván országokba, vagy az USA-ba(ahol ujabban elfogadják a diplomát), de ázsiai országok, vagy a gazdag araboknál is nagyobb exisztenciát tud magának teremteni, mint a mai németországba, és helyette várják szeretettel az uj rabszolgákat a keleteuropai országból, mert nekik az a bér megfelel, ami a német orvosoknak már nem.

Na dobjál be még egy felest.


lehet jobban járnánk :D muhaha talán hagynának élni :D


vagy parlagon hagyják ,mert annyit nem ér...


vagy parlagon hagyják ,mert annyit nem ér...


Képzeld igen, mivel a párom harminc éve a német egészségügyben és máshol is sertepertélt minden szintet megjárt és a mai helyzetet is ismeri, mivel túl a nyugdíjkorhatáron a fél lába még ott van.


http://www.portfolio.hu/deviza..

"A délelőtti államkötvény aukciók eredményei alapján csak az 5 és 15 éves papír kapcsán tartott nem-kompetitív tendereket délután az Államadósság Kezelő Központ, de a rendre 6,5, illetve 3,5 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre egyetlen ajánlatot sem nyújtottak be az elsődleges forgalmazók. "

lassan hiányozni fognak a manyupok, akik ezeket felvásároltál


az baj...te is jössz ugyanoda, ha így folytatódik...


ami azt jelenti, hogy egy válság ellenére is nyereségesen üzemeltek, de legalábbis nem vesztették el a pénzét.
(csak hogy értsd: a reálhozam az a többlet ahhoz képest, amit - inflációt is beleszámolva - befizetett. nem ennyi maradt a nyugdíjából. a nyugdíját megette az államgépezet.)

ez egyrészt nem rossz: ahhoz képest, hogy hogy megviselte a cégeket a válság, összességében ők még így is nyereségesek maradtak.
másrészt jobb annál, mint amit selmeczi magyarázott, hogy a manyupok eltőzsdézik az ember pénzét.
harmadrészt pedig ez is sokkal több, mint ami az állami nyugdíjadból fog maradni..

nem értem, mi a problémád..


:o)

Az autógyártásban természetesen nem az autó lényegi alkatrész. Hanem a felépitett márka, a szerviz és kereskedő lánc valamint a marketing. Persze nem árt ha emellett van egy használható modell is ;)


bevallom, nem nagyon szoktak belekötni a matektudásomba. ha szeretnéd, lejátszhatjuk külön, de ehhez most nem kell sok matematika.

a manyup az nem konstans 500 milliárdba kerül évente. a manyup egy tartalék. ami pénz oda bekerül, az megvan, és a megfelelő időben ki is kerül belőle.
a költségvetési megterhelést az okozza, hogy most párhuzamosan fizeti az állam a nyugdíjakat a jelenlegi állami nyugdíjasoknak, és a magánnyugdíj-tartalékokat a leendő manyuposoknak.
amint nyugdíjkorba lép egy manyupos (ez tíz éven belül beindult volna), az ő nyugdíját (legalábbis nagy részét) a manyup kezdi el fizetni, tehát ez könnyítés az államnak, csökken a deficit. amint elfogynak az állami nyugdíjasok, teljesen eltűnik a probléma: az állam a tartály egyik végébe rakja be a dolgozók leendő nyugdíját, a tartály másik végéből pedig folyik ki a nyugdíjasoknak a saját megkeresett keresete.
nem bonyolult. a tartalékképzés ideiglenesen megterheli a büdzsét, de hosszú távon sokkal kevésbé, mintha a nyugdíjakat akarná reálszinten tartani az állam.

mert ott mi lesz? nem lesz tartály: begurul a másfélmillió ember nyugdíjjáruléka, és szétoszlik hárommillió nyugdíjasra. hát az nem lesz valami sok..

óriási hibát orbán követett el, hogy ezt a rendszert felszámolta. kívánom neki, hogy a saját nyugdíján érezze a különbséget. (ez persze nem fog bekövetkezni)
a világon máshol működnek a manyupok (amerikában pl. nincs is állami nyugdíj), mért ne működne nálunk?

ja, és a nagy ballibezés közepette figyelj már egy picit:
öngondoskodás: jobboldali
állami gondoskodás: baloldali
ez nem vélemény, ez definíció.


tavaly 6%-kal költekezett többet az állam, mint bevétele volt, akkor most mi van?


Orbán Viktornak,ha valaki átadja.

Munka,munkahelyek

Kegyetlen az, amit a munkahelyek egy jelentős részén művelnek az emberekkel . Egyre fokozódó teljesítmény elvárások, egyre kevesebb bér, kötelező napi és hétvégi túlmunkák, megfélemlítés. Ahol állni kell ott akár 12 órán keresztül állni kell , ahol meg ülő munka van, ott nem szabad felállni. A munkaszünetek nagyon rövidek, vannak olyan munkahelyek a hol kora reggeltől az evésre csak 11 körül van idő, nem tartanak szünetet. WC-re elmenni sem lehet.Ez a gyakorlat jellemző a multiknál, de átveszik a kisebb cégek is vagy helyből így indulnak. Az is gyakori. hogy kisebb és közép cégeknél tulajdonosváltás esetén a fiatal utódok , még profibb kizsákmányolók mint a szüleik, hidegvérűen módosítják a szabályokat a dolgozók hátrányára a saját hasznuk növelés érdekében.


Az ajtókon kívül meg ott a többi ember abszolút kiszolgáltatottan, kiválasztásra várva. Hátha jön valahonnan egy levél, hátha valaki azt mondja ,hogy van hely, jöhet. Vannak akik évek óta várnak - az életük első munkahelyére.

Aztán az alkalmi munkák és mindenütt a kifizetések bizonytalansága. Nagyon eluralkodott az ,hogy egyszerűen dolgoztatnak embereket, aztán nem adnak bért vagy csak odavetnek valamit, ha sokat utána jár. Gyakran van az is ,hogy "próbaidőre" vesznek fel embereket. 3-5 napot mennek aztán elküldik őket hogy nem feleltek meg , nem fizetnek semmit , aztán helyettük a munkahelyre szállító buszokba újabb transzport ül nagy reményekkel és teljes erőbedobásra elszántan és 3 nap után nekik is azt mondják, hogy nem kellenek.
Olyan is van hogy új munkahelyet létesítenek pl. palackozó üzemet indítanak. Ehhez embereket vesznek ki a munkanélküli hivatalból nagy kedvezménnyel. Dolgoznak két hétig, majd a tulaj rájön, hogy neki úgy a legjobb, ha az üzem áll, akkor a legnagyobb a haszon. A munkások után felveszi a kedvezményt és az embereknek pedig az állásért nem fizet semmit, majd ekkor vagy akkor kezdünk megint mondja, aztán nem kezdenek . Az emberek teljesen pénz nélkül maradnak az álláskeresési pénzt sem kapják már , hiszen munkába álltak, de innen továbblépni sem tudnak, mert itt vannak beadva a papírjaik .

Az iratok visszatartásával sok cég manipulál, akadályozva az emberek más munkahely keresését.

Lehetne beszélni a rehabilitációs munkahelyekről is , ahol teljesen szabálytalanul három műszak és így éjszakázás is van és 8-10 órás munkaidők is a bejelentett 5-7 helyett. Bár újabban most váltás tapasztalható. Idén év elejétől mindenkit 4 órában vesznek fel. Hogy lesz ebből normális kereset, ha a törvénytervezet szerint a rehabilitálás alatt álló dolgozó vagy a rehab járadékot kapja vagy ha munkába állt, akkor már csak a keresetét.

"Orbán Viktor szerint a német-magyar gazdasági kapcsolatok fontosságát mindennél pontosabban mutatja, hogy Németország egyszerre a legnagyobb kereskedelmi és befektetési partnere Magyarországnak, a Magyarországon működő német vállalatok pedig több mint egymillió magyar ember mindennapi kenyeréről gondoskodnak. „Akinek csak a piacunk kell, az a magyar észjárás szerint gyarmatosító, akinek a munkánk is kell, az a szövetségesünk” "


raketatamadas erte pakisztanban a molt telephelyet :(


"Gondolom ezt valamelyik MANYUP prospektusában olvastad."
részletesen leírtam a manyup-rendszer lényegét 21:22-kor. azt magyarázd, mi az ami nem logikus benne.

"Azt nem értem csak, hogy ezt a bámulatosan csodás kötelező rendszert mi a szarért nem vezették be sehol a világon, csak itt kelet-európában?"

ez hülyeség. amerikában pl. nincs is olyan, hogy állami nyugdíj.. pl. norvégiában is kötelező magánnyugdíj van az állami mellé, pedig nem is eu-tag.

"Hiszen magad is írod, már csak tíz év és ömlött volna a píz a nyugdíjasoknak"

ezt nem írtam, azt írtam, az állami terhelés csökken jelentős mértékben. egyébként a -7,7% még úgy is jobb, mint ahogyan az állami nyugdíjjal járnál, ha nem számoljuk bele, hogy a válság miatt valószínűleg a hosszú távon reálisnál alacsonyabb a hozam: a befizetéseid reálértékének majdnem 90%-át visszakapod. hol van ehhez képest az állami nyugdíj?


szolidaritas ado ;) muhaha, ha kulfoldon dolhozol, Mo-n bejeletntett lakcimmel, akkor fizess...a torveny meg magzat allapotban van ...erdekes


1. a nagy többségnek pozitív reálhozama volt.
2. a reálhozamot erősen megkurtította a válság, ami azért nem tízévenként fordul elő, úgyhogy hosszú távon indokoltan számíthatunk magasabbra.

de ami ezeknél fontosabb:
3. még negatív reálhozammal is jobban jársz, mint az állami nyugdíjjal, mert azt nem lehet reálértéken tartani a mi demográfiai mutatóinkkal.
4. hosszú távon (ugyanebből az okból) az államnak is jobb. leírtam már párszor följebb, hadd ne kelljen megint.


így van, másképp kell számolni.
a strukturális hiány tavaly 6% körüli volt.
de honnan szeded a 9-15%-okat? milyen egyszeri bevételeket épített be a medgyessy meg gyurcsány kormány a költségvetésébe, ami ekkora eltérést okozhat?
a 6%-ot mondjuk ott is reálisnak tartom, gyurcsány költségvetése sem volt fenntartható. az egy érdekes kérdés, hogy vajon orbáné vagy gyurcsányé volt-e a rosszabb, szerintem a válasz egyáltalán nem egyértelmű.


majd a külföldön élő magyar állampolgárokat is meg akarják adóztatni, akkor az újonnan belépőket is...ejnye...


hagyjad...benne van az államadósság tölesztésben, aminek annyi értelme volt, mint harangot önteni, avgyis kevesebbet...sebaj...kitartás, éljen Viktor


vagy felemeled magadhoz őket, vagy leereszkedel...


ott legyőznek...

semmi értelme nem volt a befizetésnek, ahogy a másfél éves kínszenvedésnek sem a malévval, a minusz 40 milliárddal...


én azt nem értem, miért kell mindig eljutni a személyekedésig, és a bunkó megalázó szövegig...ha nincs érv, miért kell anyázni, és segget csinálni a szájból...

az érv is olyan, mint a fing...


"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. Áldott legyen az, ki az irgalmasság és a jóakarat nevében, átvezeti a gyöngéket a sötétség völgyén, mert ő valóban testvérének őrizője és az elveszett gyermekek meglelője. Én pedig lesújtok majd Te reád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal és amazokra is akik Testvéreim ármányos elpusztítására törnek! És majd megtudodjátok, hogy az én nevem az Úr amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!"
A neten talált biblia változatban viszont Ezékiel 25:17. címszó alatt a következő olvasható:
Kegyetlen bosszút állok rajtuk ádáz haragomban, és ha kitöltöm rajtuk bosszúmat, akkor majd megtudják, hogy én vagyok az Úr. "


igen? mit szeretnél mondani...vagy csak szidni egy kicsit?


hgát nem tudom...meg lehet-e...és kb sose fogunk kérdés kapni mire jó ez a te kurva anyád, meg az őkuvaanyja...


most egy t betűn lovagolsz?...álamfő is hasonló szó...nah plagizáltam...


te sem olvastad el a kommentemet..
segítek, a lényege ez volt:
miért ne kéne megbüntetni az országot, ha orbán is ugyanazt az elhibázott gazdaságpolitikát folytatja mint medgyessy vagy gyurcsány?
mit számít, hogy más a neve, sőt a pártjának is?Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó