Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. február 22. 21:48

Kokárdát és rózsaszín sípot is árultak a BKV szerdai vonulásos tüntetésén, mégsem ez volt a leglátványosabb mozzanata a rendezvénynek.

„Kokárdát és rózsaszín sípot is árultak a BKV szerdai vonulásos tüntetésén, mégsem ez volt a leglátványosabb mozzanata a rendezvénynek. A kollektív szerződés megvédéséért szervezett demonstrációt ugyanis – utalva a pénztelenségre – a Régi idők focija című film jegyében hozták tető alá. Így vált érthetővé mindjárt a Rókus kórház tövébe állított platószínpadra kitett két molinó szövege: Kell egy csapat, illetve A BKV Budapest gyöngye. Nem maradt persze tétlen a Blaha Lujza teret három irányból megközelítő, mintegy ezerfős tüntető sereg sem: a szokásos szakszervezeti tollzászlók mellett valaki elhozta a Fidesz halállistáját is, amin a Malév után jött a BKV és végül, kérdőjellel, Magyarország. Elzötyögött még a térre a 2013-as farostvillamos is, elején a felirattal: önnek ez jár?(...)

A vonulás kezdetben ugyanott zajlott, ahol az éhségmenet is haladt, a Rákóczi úton, de a BKV-sok célpontjaikat egész kedélyesen és derűsen szidták. Elhangzott például egy úr szájából, hogy »zúgna most a kommunista BKV, ha miattunk késnék le a buszt a járókelők«. Persze a jókedvhez nyilván hozzájárult a nosztalgikus zene is (»Valaki mondja meg«), amely a menet elején haladó teherautóból szólt. Néha tényleg azt képzeltem, hogy a hangfalakat tartó segítők bekiabálnak a lent sípolóknak, hogy »táncolj, BKV-parádé!« Ez elmaradt, bár közéleti szürrealitásból így sem szenvedtünk hiányt. Természetesen előkerült egy nokiás doboz is, ami önmagában teljesen logikus. Na de az már egy kicsit erős, hogy ugyanitt osztogatják a Népszava aktuális számát, amely címlapsztorijában egy bizonyos Hagyó-per áthelyezéséről számol be. Ezen úgy elgondolkodtam, hogy csak arra a felerősödött dudaszóra és fütyülésre tértem magamhoz, amit Vitézy Dávidnak szántak a tüntetők. Mindegy, a BKK vezérigazgatója átvette Nemes Gábor érdekvédőéktől a petíciót, amire remek dramaturgiai érzékkel jött is a Ricsétől a Nem kell a vonuló platószínpadról, és Nemes is elmondta, hogy nem alkusznak, úgyhogy haladt is a Parlament felé a menet.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/33395


20 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nahát, Pesten még a BKV-sok is szürrealisták?


Ha jól értem,azok a BKV szakszervezetek tüntetnek,melyeknek vezetői,egész a középszintig, a BKV Balatonboglári üdülőjében,teljes ellátással,közpénzen tréningezték önmagukat? Azok a szakszervezetek tüntetnek,akik nem szóltak egy mukkot sem arról , pedig jól tudták a sajtóbotrányok előtt is,hogy mi folyik a BKV berkein belül? Elmennek a picsába!


A BKV olyan átláthatatlan érdekhálónak tűnik, amely megakadályoz minden komoly változtatást. Szerintem egyszerűen be kell szántani a földbe, szakszervezetestül, mindenestül, megváltoztatni lehetetlenség. A BKK átvenné a tömegközlekedésben hasznos munkát végző sofőröket, forgalomszervezőket, karbantartókat, a többiek meg menjenek isten hírével.


BKV sztrájk márciusban..? Addigra remélem elindul a Hagyó per..


A politika egyenlő a könyvelés elhazudásával.

BKV MÁV VOLÁN KÓRHÁZ

Egyszerű a kérdés: Ki használja és ki fizeti?

Tudom, hogy profitszivattyú, meg gyarmatosítás, de ezekre nincs ráhatásunk. Ha van is, csak annyiban, hogy megbüntetnek.

Lehet játszani a Róbert bácsit, de van egy szint ahol az egész rendszer leáll.

Valakiknek többet kéne fizetni, vagy hagyjuk a fenébe az egészet. Dél-Afrikában is elvannak maszek kisbuszokkal.

Válaszok:
mzperix | 2012. február 23. 01:37

A profitszivattyú a magyar piacon szolgáltató cégekre igaz, ezt valóban meg tudnánk tenni mi is.
A külföldi piacra termelő cégeknél viszont nyerünk vele, ha itt vannak.

Ezt egyébként mindenki tudja, csak a "tudatlanok" kedvéért írtam.

Ja, és a politika az tulajdonképpen a könyvelés elhazudása.


Maga kis művelt! Demszkyt ( csak húsz évig rohasztotta a BKV-t) kihagyta!


Jól látod. Sajnos ezek a cégek (BKV, Posta, stb) mindig is az éppen aktuálisan hatalomra juttatott pártok pénzszivattyúi voltak.
Jó MSZMP gyakorlatnak megfelelően - kontraszelektív alapon - pártkatonák kerültek felsővezetői pozícióba.Ez most is így van. Nem változott semmi.
Aztán a váltógazdálkodásnál jól feljelentgetik egymást. Elszámoltató biztosokat neveznek ki, ami szart sem ér, mert voltaképpen itt a húsz év alatt számottevő nem derült ki. Az elbútított, megosztott nép meg néz ki a fejéből és csodálkozik hogyan sikerült magunkat leküzdeni a rendszer(módszer)váltáskori első helyből a legalsó balkáni szintre. Szerinted a többezermilliárdos olajügyekből kiderült valami? Aki ebben lépni mert volna, azt nagy egyetértésben minden oldalról ellehetlenítették. (dajcstomi beléptetőrendszer, meg cuslag 35 millió) Ugyan...


Költői kérdés következik:

Hogy a bánatos lóf@szba lehet az, hogy a BKV a jegybevételek által befolyó összegek (amelyek nem lehetnek csekélyek, lévén egy Népliget-Ferenciek-tere túra oda vissza közel 700 forintomba fájt metrón a minap), a főváros által biztosított- és az állam által beletömött milliárdok ellenére, csak éktelen veszteségeket, adóssághegyeket, meg szánalmasan elöregedett és katasztrofális állapotban lévő gépparkot képes felmutatni ???Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó