Hunvald-ügy: Gál felmentését kérte ügyvédje

2012. január 31. 12:29

Felmentést kért a vádpontok túlnyomó többsége, így a milliárdos erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanpanama vonatkozásában is a Hunvald-ügy elsőrendű vádlottjának, Gál Györgynek az ügyvédje, Bárándy Péter kedden a Fővárosi Törvényszéken.

2012. január 31. 12:29
A három évet előzetes letartóztatásban töltő, jelenleg házi őrizetben lévő Gál György egykori VII. kerületi SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnököt sok száz milliós kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett vesztegetéssel, csalással, valamint hűtlen kezeléssel és hivatali visszaéléssel vádolja az ügyészség az ingatlanpanama, fiktív önkormányzati szerződések, jogosulatlan lakáskiutalások és telefonhasználat miatt. 
 
Bárándy Péter ügyvéd egyedül a Gál felesége és szeretője részére biztosított telefonhasználat ügyében jelezte, hogy védence elismeri felelősségét, és megtéríti az okozott kárt. Az elsőrendű vádlott szeretőjének kisebbségi referensként való alkalmazása, illetve a részére történő lakáskiutalás esetében már felmentést kért a védő, csakúgy, mint a vádpontok közül kiemelkedő ingatlanpanama ügyében. Bárándy védőbeszédében főként az ingatlanpanamával foglalkozva azt emelte ki, hogy az ügyészséggel együttműködő terhelő tanúk szavahihetetlenek, vallomásaik ellentétben állnak a többi bizonyítékkal, a leromlott állapotú, lakott önkormányzati ingatlanok értékesítése egyedül az ügyészség által bűnösnek minősített konstrukcióban volt megkísérelhető.
    
Az előző tárgyaláson az ügyész vádbeszédében Gál György első- és Hunvald György másodrendű vádlottra is a törvényben rögzített büntetési tétel felső határának középmértékét meghaladó szabadságvesztés kiszabását kérte, valamint a bűnszervezeti minősítés miatt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből való kizárást. A vádbeli minősítések alapján 10-15 év is kiszabható. Hunvald György és Gál György esetében az ügyész az előző tárgyaláson a közügyektől való eltiltást, jelentős pénzmellékbüntetéseket és Gál vonatkozásában még a 366 milliós vádbeli vesztegetési pénz elkobzását is indítványozta.
 
Jelenleg a másodrendű vádlott Hunvald György volt szocialista polgármester ügyvédjének védőbeszéde zajlik.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
garaylako
2012. február 13. 09:53
Gál Gy.-nek a 2012.02.10-es útólsószó jogán hallottakhoz vagyis ami kimaradt a beszédből. Büszke vagyok arra, büszkék vagyunk Zsohárral arra, hogy összelophattam egy 250 m2-es penthouse lakást 250 m2-es terasszal Budapest szívében. Büszke vagyok még arra, hogy olyan előnytelen szerződést sikerült kötni a Garay piac számára, hogy a mai napig éves szinten kb. 70 MFt veszteséget termel az önkormányzatnak. Büszke vagyok arra, hogy ezt mind úgy tudtam megtenni, hogy egész nap a Garay plázában a Nándi kocsmájában ültem és onnan irányítottam a dolgokat. Különösen büszke vagyok arra, hogy egyetlen forint közös költséget se kellett fizetnem még Zsohár volt a társasház kezelő, megfizették helyttem a lakótársaim a magas közösköltsében és a brutálisan magas fűtés költségben. (40 m2-es lakásra egy fűtésszezon 200.000 Ft)
nyugalmazott tanár
2012. január 31. 19:11
Hunvald-ügy: Gál felmentését kérte ügyvédje És ki az a kiváló jogász? az az ügyvéd? A szocialisták igazságügy minisztere. Kell ehhez kommentár? Varjú a varjúnak... Hahahahaha:-))))))))))))))))))))))
szigno57
2012. január 31. 12:57
Demszkíjt húzzátok már elő az odujából!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik