Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. január 28. 11:38

Szegény, bántalmazott és másodosztályú: fél a roma egy magyar faluban címmel jelent meg egy riport Gyöngyöspatáról a brit baloldali Guardianben.

Helen Pidd helyszíni riportja szerint a cigányok kétségbeestek, el akarják hagyni a falut, mert hónapok óta tart a terror és több éve a szegregáció.A Guardian beszámol arról: a faluba érkező radikális szervezetek zaklatták a helyi romákat, háborús indulókat énekeltek, dörömböltek a házak ajtaján, „mocskos kibaszott cigányoknak” nevezve őket. A riporter szerint a gyöngyöspatai általános iskolában elkülönítik a cigány tanulókat. A Guardian a közmunkaprogramról is ír, amely a romák szerint a náci érára és a munkatáborokra emlékeztet.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/32187


59 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ezeknek semmi sem szent... azt a hatgyerekes családot, akik a svájci frankos hitel miatt tettek az utcára a holland tévé frankón úgy mutatta be, mint ha az Orbán-kormány intézkedései miatt történt volna.

Azt persze nem tették hozzá, hogy kinek köszönhető a svájci frankos hitel...


Ha a patai Jobbik polgi elérné, hogy elmenjen onnan az összes cigány, akkor 2014-ben országosan is Jobbik 2/3-ot akarok...

Válaszok:
chack | 2012. január 28. 14:24

Most Helen Pidd?

Az előző OV-kormány alatt a jeruzsálemi Katz Katalin a zámolyi cigányokat hergelte.

Kgb segedelemmel.


A negyedikes fiam egy dunántúli faluban él. "Rettegő" roma osztálytársai a tanárok előtt ütlegelik a magyar gyerekeket, az egyik túlkoros egyed (13 éves) a minap fenyegetőzések közepette ezer forintot követelt a fiamtól "tartozás" címszóval...


"A Guardian a közmunkaprogramról is ír, amely a romák szerint a náci érára és a munkatáborokra emlékeztet."

---- Igen, na nézzük: http://www.bibl.u-szeged.hu/bi..

"A „kápók” birodalmi németek és csehek voltak. Az előbbiek általában brutálisak voltak, a csehek segítettek, ahol csak tudtak. A láger felügyelője egy holicsi cigány volt, akit Galbavynak hívtak, helyettese, egy Mittler(2) nevű szeredi zsidó, aki ezt a tisztséget brutalitásának és beteges kínzási hajlamának köszönhette. Hatalmi pozícióját arra használta fel, hogy a már amúgy is súlyosan sújtott zsidókat még jobban kínozza. Hacsak gonoszat tehetett, nem mulasztotta el."

http://www.bibl.u-szeged.hu/bi..
A birkenaui tábor 3 részlegből áll. Jelenleg csupán az I. és a II. részleget fogja körbe a „kis őrlánc”, mivel a III. részleg még építés alatt áll, lakatlan. Amikor 1944. április elején elhagytuk Birkenaut, a tábor viszonyait az alábbiak szerint lehet leírni:
e) cigányláger, kb. 4500, Az odairányított 16.000 cigány maradéka. Nem dolgoznak. Halálozási arányuk rendkívül magas."


"náci érára és a munkatáborokra emlékeztet."

Nem is tudtam hogy a náci munkatáborokban munkabért kaptak a a rabok, akik amúgy sok esetben terrorizálták környéken lakó német lakosságot, és agyonverték őket 10-20 márkáért.


A megtalált út: vissza az egyénhez és a „biológiai emberhez”

Az USA-ban megerősödtek a szociál-biológiai irányzatok. A pszichológiai viselkedést nemi jegyekre vezették vissza, és a biológiai fejlődés folyamatát adaptálták a társadalom fejlődésére. A ’80-’90-es években a biológiai és a genetikai kutatások új eredményei ösztönözték a kriminológiai gondolkodást. Megszaporodtak az agy-, gén- és biokémiai kutatások. Jellemzővé vált a fogvatartott népesség vizsgálata. Az új bio-szociális teóriák visszatértek a bűnözés egyénben rejlő magyarázatához. Úgy vélekedtek, hogy aki antiszociális magatartást tanúsít, sőt bűnt követ el, az azért van, mivel kevés társadalmi felelősséget áthagyományozó gént örökölt. Adottnak vették a társadalmat, nem vették figyelembe annak természetes változásait, illetve az érdekérvényesítésben tapasztalható egyenlőtlenségeket sem. Ezzel igazolták a szigorúbb büntetőpolitikát.

1982-ben jelent meg az USA-ban J. Q. Wilson és George Kelling máig hatással bíró, „Broken Windows”, azaz „Betört ablakok” című cikke, amelyben kifejtették abbéli meggyőződésüket, hogy egyetlen szabálysértés se maradjon reakció nélkül, mivel az könnyen továbbgyűrűzhet súlyosabb bűncselekmények felé. Ahol a kisebb súlyú jogellenes cselekmények, a rendzavarások megtorlatlanul maradnak, tévesen az a nézet alakulhat ki, hogy ott súlyosabb bűncselekmények is elkövethetők. A bűnelkövetéstől el lehet rettenteni, ha a hátrányok meghaladják a bűnelkövetés előnyeit. Plasztikusan úgy szemléltetik mindezt, hogy a tolakodó koldus hatását tekintve az első betört ablak. A zéró tolerancia kifejeződéseképp szorosabb felügyeletet gyakorolnak egyes társadalmi csoportokkal kapcsolatban.

Hát nosza!


Ez pedig különösen érdekes a cikkből:
"The “bizarre” criminal justice system in Hungary allows a person who has been found guilty of a crime to return home, before returning to jail, he said, adding that this “is almost designed for criminals to flee somewhere else.” - That is just what Nemes did. (...)"

----- magyarán a magyar jogrend azért "bizarr", mert ahelyett hogy a jogerősen elítélteket azonnal börtönbe zárná, hagyja őket ide-oda (Kanadába) flangálni, amit egyesek ki is használnak. Tényleg lenne mit lenyesni az "agyonliberalizálódott" igazságügyi rendszeren. Miért nem ezért tépi a száját az EU, vagy a Guardien??

Válaszok:
Faqtya ezredes | 2012. január 28. 15:46

Akkor az én szavazatom is a 2/3 között lenne.


"Helen Pidd helyszíni riportja szerint a cigányok kétségbeestek, el akarják hagyni a falut, mert hónapok óta tart a terror és több éve a szegregáció."

Szegregáció amit a cigányok hoztak létre. Azért a t. újságírót megnézném hogy vélekedne miután sötétedés után egyedül sétál cigánylakta helyeken...


"...Guardian a közmunkaprogramról is ír, amely a romák szerint a náci érára és a munkatáborokra emlékeztet."

Ez nem csak a cigányokra kötelező. Látom milyen az elfogulatlan újságírás. Persze a másik oldal sérelmeit elfelejtette meghallgatni.


Nem kötelező közmunkát végezni, keressen rendes munkát, ha ez szerinte "náci láger".


Egyrészt gondolom azért voltak hazaküldve, mert nincs hely a börtönökben, másrészt ne Mo-ra mutogasson már, amikor a kanadaiak hagyják magukat kihasználni olyan emberek által, akikről már kilométerekről meg lehet mondani, hogy nem menekültek. Mondják ki, hogy uniós országból nem lehet "menekülni", aztán ennyi.


0:93-nál megállt a piros diszlájk számlálója. biztosan véletlen. ezek szerint én lennék a 94-ik.


már többször kifejtettem: be kellene fejezni ezt a véget nem érő szövegelést a cigánybűnözésről, mivel látható, hogy úgysem történik semmi. civil szervezeteknek kell kézbe venni az ügyet és radikális intézkedésekkel kimozdítani a holtpontról, mert a jelenlegi állapot elviselhetetlen és szégyenteljes. A legnagyobb szégyen az, hogy a Jobbikon kívül a mai napig nincs parlamenti párt, amelyik szembe merne nézni a valósággal. Ez tűrhetetlen, főként azért mert ez egy szándékosan konstruált politikai csapda és mindenki fasiszta, rasszista, stb. aki ebben az ügyben kinyitja a száját. Ez a legnagyobb hazugságok közé tartozik, mivel minden politikai irányzatnak világosan kellene látni, hogy a cigánybűnözéssel kapcsolatos mostani hozzáállás nyílt provokáció a nemzettel szemben, direkt és szándékos ellehetetlenítése a magyar családok - mindenek előtt a vidéki lakosság - életének, felmérhetetlen károkat okozó csapás emberek százezreinek sorsára. Nem szabad hagyni, hogy az ezzel kapcsolatos felelősség elől eltűnjenek a regnáló politikai pártok és vezető személyiségek! A mostani helyzetnek három pillére van: 1). politikai sandaság 2).Önkormányzati és rendőri korrupció 3). a rendőrség szakmai csődje. Ezek a potenciális támadási pontok. Ha nem történik semmi, az egész ország, a teljes társadalom destabilizálódik, a cigánybűnözés szétmarja a nemzetet. Az utolsó pillanatban vagyunk, remlélem, talán még nem utána.


1999. augusztus 19-én egy csákvári fiatalembert agyonvertek a zámolyi romák faházai előtt.

Az elsőfokú ítélet kihirdetésekor az ügynek több olyan szereplője volt, aki időközben menedékjogot kapott Franciaországban, így kiadatását megtagadták.

http://www.jogiforum.hu/hirek/..

Valakik bátoritják a gyilkolást???


Az idős magyar nem a cigányok miatt lett öngyilkos.

Eszes Tamás viszont azért,mert a jobbik eldobta, miután felhasználta.


a másik oldalról meg senkit?


Azaz érdekes, hogy az ilyen cikkeknél mindig eltűnnek a ballib kommenttársaink. Még egy negatív értékelés sem húz be senki.

Hogy is van ez kérem szépen?

Segg elem, next stb?


teljesen igazad van, de abszolút nem értek egyet azzal, hogy a "munkaképes lakosság" fele lesz cigány. Lehet, hogy ez CSAK az életkort tekintve igaz, de érdemileg kész röhej. Szerinted ma a cigányság hány százaléka munkaképes, ha leszámítod a rablást, tolvajlást, gyilkosságot, hazudozást? Tekintettel arra, hogy minden valószínűség szerint 2011 volt az első év, amikor abszolút számokat tekintve is több cigány újszülött volt Magyarországon, mint magyar, ez kb. azt jelenti, hogy a munkaképes lakosság kb. fele lesz munkaképes. Szerintem ez a normális megközelítés.


"Szegény, bántalmazott és másodosztályú:"

Valamint műveletlen, neveletlen, képzetlen,igénytelen, agresszív, törvényszegő,követelőző, ingyenélő és lusta.


Guardian: "Félnek a gyöngyöspatai romák".

Én a Guardian képtelen képtelenségeitől félek.


Láttál már guardian-t a Buckingham előtt? Valszeg nem.


Bizony így van. Elvették a segélyeket, sőt, dolgoztatni is akarják őket! Felháborító!
Kérem ez a 21, században, európa közepén elfogadhatatlan.


Na tessék most potyognak a könnyeim. A szegény cigányokért is meg a hülye újságíróért is. Kedves mandi, elrontottátok a szombatom.


Szerintem ez a magát újságírónak csúfoló HP nem járt Gyöngyöspatán, egyszerűen szó szerint átvette a Tasz valamelyik idióta közleményét.


Mindenesetre ennyit a Guardian hitelességéről. Ahol ilyen elfogult, egyoldalú, hazug cikkek megjelenhetnek, az nem komolynak tekinthető sajtótermék.


Na ne viccelj. Eszes januárban a jobbik gárdájával osztott kaját a Blaha Lujza téren.

Válaszok:
Faqtya ezredes | 2012. január 28. 17:54

you can have them all, good luck


Fuckingham Palace...


Na, milyen?!


Proli cselédek személyeskednek igy a gangon :


Tudok egy jó példát.
Az ávósok egy csomó pártot csináltak a rendszerváltáskor, és legtöbbjük a kommunistákat szidta.
Aztán szépen összeálltak, és folytatták, amit fél évszázadon át csináltak a komcsik.

Trükkök százai.


Vakondokkal nem tárgyalok.



Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó