Sokéves börtönt kért Hunvaldra és Gálra az ügyész

2012. január 27. 12:42

Hunvald György volt MSZP-s VII. kerületi polgármesterre, valamint Gál György egykori SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnökre is sokéves börtönbüntetést kért az ügyész vádbeszéde végén az erzsébetvárosi ingatlanpanamával kapcsolatos ügyben.

2012. január 27. 12:42
Sokéves börtönbüntetést kért az ügyész az erzsébetvárosi ingatlanpanama-ügyben az első- és a másodrendű vádlottra. Gál György egykori SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnököt sok száz milliós kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett vesztegetéssel, csalással, valamint hűtlen kezeléssel és hivatali visszaéléssel vádolják. Hasonló a vád Hunvald György, volt MSZP-s VII. kerületi polgármester esetében is. Az ügyész az első- és a másodrendű vádlottra a törvényben rögzített büntetési tétel felső határának a középmértékét meghaladó szabadságvesztések kiszabását kérte, valamint a bűnszervezeti minősítés miatt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből való kizárást. A vádbeli minősítések alapján akár 10-15 év is kiszabható. Az ügyész közlése szerint csak ilyen súlyú büntetéseknek lehet visszatartó erejük e vádlottak, illetve mindazok esetében, akik hasonlóan gondolkoznak.
 
Hunvald György és Gál György esetében az ügyész a közügyektől való eltiltást, jelentős pénzmellékbüntetéseket, és Gál vonatkozásában még a 366 milliós vádbeli vesztegetési pénz elkobzását is indítványozta. Továbbá a vádlottak közül többekre javasolt letöltendő szabadságvesztést, illetve felfüggesztettet például Szabó Zoltán volt szocialista politikusra, aki országgyűlési képviselő volt és Hunvald elődje 1998 és 2002 között Erzsébetváros polgármesteri székében. Szabó Zoltán ellen többmilliós mobiltelefon-számlák és kerékbilincs levetetése miatt hűtlen kezelés és hivatali visszaélés a vád. Egy megvádolt ingatlan-értékbecslő esetében a foglalkozástól való eltiltást is indítványozta az ügyész. 
    
A Hunvald-ügy tárgyalása a jövő héten a védőbeszédekkel folytatódik, az elsőfokú ítélet kihirdetése egy hónap múlva várható a Fővárosi Törvényszéken.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. január 27. 17:10
Azért érdekes, hogy ezek az agyon öltöztetett, agyon suvickolt, márkás órákat hordó/mutogató "urak" és "hölgyek" mindegy, milyen poszton ténykednek, végeredményben mindegyik külön-külön egy sötét lélek.
novara
2012. január 27. 15:42
Gyurcs(ány)ók mikor jön? Hulljon a férgese...
Zázrivecz
2012. január 27. 14:43
Sziasztok! Ezt a cikket dobjátok már be: http://magyarnarancs.hu/belpol/szazmillios-megrendeles-az-atv-s-meszaros-tamasnak-78504 http://hvg.hu/gazdasag/20120127_atv_meszaros_ekf Milliókat sikkasztott az ATV és az ATV-s Mészáros Tamás. Az üzletet Hiller Haver hozta össze a számukra.
Csigorin
2012. január 27. 13:58
Kotelet a nyomorultaknak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik