Rengetegen vonultak a Békemeneten

2012. január 21. 15:20

Rengetegen vettek részt a kabinet mellett kiálló, Hősök teréről induló és a Kossuth térre érkező Békemenet Magyarországért elnevezésű rendezvényen szombaton. Egyes tudósítások szerint százezer, Bencsik András szerint egymillió kormányszimpatizáns vonult az utcán. A Mandiner élőben tudósított a menetről.

 

Kiss Brigitta

Búcsú
2012. január 21. 18:48

Teljesen a végére ért a rendezvény érdemi része, Kínai Kálmán és Pelikán kollégák egy közeli kocsma felé vették az irányt, egyben minden nemzetféltő honfitársunknak további szép estét kívánnak. Hasonlókat kívánunk mi is.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Nem akarnak hazamenni a szimpatizánsok
2012. január 21. 18:35

Bencsik Andrásnak van egy mikrofonja, amibe időnként bemondja, hogy a résztvevők hagyják el a teret és induljanak haza. Ez a szimpatizánsokat kevésbé hatja meg, nem igazán akarnak távozni.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Skandálósba váltott a tömeg
2012. január 21. 18:29

Érezhető a vidámság a tömegen a hatalmas résztvevői létszám miatt Kínai Kálmánék szerint, megy a skandálás, felváltva ordítja a tömeg a Viktor, Viktor!-t és a Nem hagyjuk!-ot. A tömeg vége az Alkotmány utcában ragadt, egyszerűen nem fér be a Kossuth térre. Kínaiék egy „Rendet, igazságot, önbizalmat + Viktort” tábla alatt állva figyelik a tömeget.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Örömujjongás
2012. január 21. 18:25

Kétharmad, kétharmad, skandálja a tömeg. Kínai Kálmánék szerint mindenki nagy sikernek éli meg, hogy ilyen sokan voltak, örülnek a budai háziasszonyok is.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Érkeznek az újabb turnusok
2012. január 21. 18:14

Akik már elérték a Kossuth teret, azok elindulnak hazafelé, helyüket újabb-újabb résztvevők veszik át. Illetve vennék, de az Alkotmány utcában tumultus alakult ki a már távozók és a még meg nem érkezők között. A menet vége Kínai Kálmánék szerint az Alkotmány utca és a Bajcsy Zsilinszky utca kereszteződésénél van.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Nem ismert irredenta nótákat énekelnek
2012. január 21. 18:09

Soha nem látott szubkultúrákat vonultat fel a tömeg. Kínai Kálmánék körül olyan irredenta nótákat énekelnek az emberek, amiket még ők sem ismernek, pedig az nagy szó.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Hivatalosan vége a Békemenetnek
2012. január 21. 18:04

Elhangzott a Szózat a Kossuth téren, ezzel hivatalosan vége a rendezvénynek, elindultak hazafelé az emberek. A Bencsik-Bayer duó szerint a menet vége még mindig az Oktogon környékén van. Kínai Kálmán a Bazilikánál jár, elmondása szerint az Andrássy út és a Bajcsy Zsilinszky utca sarkán még bőven túlnyúlhat a tömeg. Most elindult megkeresni a menet végét és lecsekkolni, hogy igazat mondtak-e Bencsikék.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Várják a menet végét
2012. január 21. 18:01

Zene megy a téren, az előbb az Egri Csillagok musical egyik dala szólt a hangszórókból. Várják a menet végét, a Mandiner tudósítója szerint beütött a mélyfideszes hangulat.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Tapsot kapott az alaptörvény
2012. január 21. 17:58

Pelikán kolléga elmondása szerint felmutatták az alaptörvény Kerényi-féle díszkiadását amit a tömeg lelkesen megtapsolt.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Bayer matekozik
2012. január 21. 17:54

A Magyar Hírlap publicistája az EU és más nemzetközi szervezetek életkorát hasonlította össze Magyarországéval.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Rendőrségi helikopter az égen
2012. január 21. 17:52

Feltűnt az első rendőrségi helikopter az égen. Akik 2006 őszén is kint voltak az utcán, most fedezékbe vonultak, a többiek vidáman integetnek neki.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Bayer meghatódott
2012. január 21. 17:47

Felszólalt Bayer Zsolt is, aki saját bevallása szerint ritkán hatódik meg, de most sikerült neki. Arról is beszélt, hogy nem leszünk gyarmat. A Hír TV szerint százezrek vannak a rendezvényen.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Viktor, Viktor!
2012. január 21. 17:44

Bencsik András szólalt fel és hivatalosan is bejelentette, hogy megérkezett a menet eleje a Kossuth térre. Elmondása szerint a Békemenet vége az Oktogonon is túl van. Azt mondta, hogy egymillióan vannak, de ezt a Mandiner tudósítója némi szkepticizmussal fogadta. A tömeg a Viktor, Viktor!-t skandálja.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Bayer-fanok > transzvesztiták
2012. január 21. 17:39

Kínai Kálmánék rendszeres résztvevői a melegfelvonulásoknak is, így van összehasonlítási alapjuk. Most megállapították, hogy sokkal több Bayer Zsolt-rajongó van, mint transzvesztita.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Tele a Kossuth tér
2012. január 21. 17:29

A menet eleje beért a Kossuth térre, ami a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Parlament között teljesen tele van tudósítónk szerint. A menet vége pedig az Operánál, vagy még hátrébb van.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Hazám, hazám
2012. január 21. 17:27

Kínai Kálmán mellett egy nagyon amatőr operaénekes hölgy énekelte a Bánk bán Hazám, Hazám című művét, a körülöttük állók megtapsolták, pedig nem is volt jó.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

LMP-s ellentüntetés az irodából
2012. január 21. 17:23

LMP-zászlókat és „Demokráciát” feliratú transzparenseket lengetegnek az LMP Bajcsy Zsilinszky úti irodájából. Pelikán kolléga be akart menni az ökopárt főhadiszállására, de nem engedték őt be.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Mi folyik itt?
2012. január 21. 17:19

Kínai Kálmán szerint a budai idős hölgyek majdnem feltörték az Operánál lévő Louis Vuitton üzletet, de a rendőrök útjukat állták az izraeli vízágyúkkal.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Tábla a csúcson
2012. január 21. 17:17

„Jobb Kazincbarcikáért Polgári Kör” feliratú transzparens a menet legmagasabban lévő táblája. Egy legalább négy méteres horgászbotra akasztották rá.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Százezren?
2012. január 21. 17:15

Egyes információk szerint többször annyian vannak a meneten, mint pár hete az Operánál tartott ellenzéki demonstráción. Rengetegen gyülekeznek a Kossuth téren, ők a sétát kihagyták.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Keleti szél
2012. január 21. 17:13

Tudósítónk látott egy olyan magyar zászlót, aminek a nyelére egy villogó kínai zseblámpa volt rögzítve. Ez az egész zászlónak diszkó-fílinget kölcsönzött.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Ki Mandiner-kommentelő?
2012. január 21. 17:11

Énekelgetéssel szórakoztatja magát a tömeg. A Mandiner egyik tudósítója azt találgatja, vajon ki Mandiner-kommentelő. Egyet-kettőt már felismerni vélt a menetben.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Nem érdekli Müller Péter a tüntetőket
2012. január 21. 17:06

Az Alexandra könyváruházban plakáton ajánlják Müller Péter: Szeretetről, szerelemről, szeretkezésről című könyvét, de tudósítónk szerint ez a menet résztvevőit egyáltalán nem érdekli.

 

 

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Ingyen Demokrata
2012. január 21. 17:01

A menet elérte a Bajcsy Zsilinkszky utat, a fáklyák egyre látványosabban mutatnak a sötétben. Ingyen osztogatják a Demokratát, a Mandiner tudósítója így hosszú idő után újra kezébe fogta a lapot.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Huszárosan
2012. január 21. 17:00

Tudósítóink láttak egy huszárt, aki pont olyan egyenruhában volt, mint amilyenben anno Világosnál letették a fegyvert.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Van itt pénz..
2012. január 21. 16:57

Gazdagok a független civilek: ingyen osztogatták a más tüntetéseken pénzért árult fáklyákat.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Hajrá Némethné!
2012. január 21. 16:55

„Németh Lászlóné, az én fejlesztési miniszterem” kitűzőt viselő hölgyet fedezett fel a tömegben a Mandiner egyik tudósítója.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Bencsik hol volt, hol nem volt
2012. január 21. 16:52

Tudósítónk találkozott valakivel, aki látni vélte Bencsik Andrást a tömegben, de kiderült, hogy nem Bencsik András volt az.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Nyugis, giccsmentes a menet
2012. január 21. 16:48

A Mandiner másik tudósítója szerint kifejezetten jót tesz a rendezvénynek, hogy a menet nyugodtan vonul, mert így nem jelenik meg az oly jellemző fideszes giccs.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Százezer teli húgyhólyag
2012. január 21. 16:40

Tudósítónk szerint ránézésre százezer teli húgyhólyag várja, hogy az Oktogonnál lévő Burger King wcjébe üríthessen.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Orbán is right
2012. január 21. 16:34

Az Oktogonnál jár a Békemenet. A menetet öt rendőr és egy mentő vezeti fel. A körúton pár perce még jártak az autók, most viszont már nem. Tudósítónk látott egy, a világnak elég egyszerűen és egyértelműen üzenő transzparenset: Orbán is right!

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Simicskáznak
2012. január 21. 16:28

A Mandiner tudósítója körül állók egy része azt énekli: „Simicska Lajos azt üzenete, elfogyott a dugi pénze”.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Szolizott Lázár-testvért látott Kínai Kálmán
2012. január 21. 16:26

Kínai Kálmán látni vélte a Lázár-fivérek egyikét, aki szerinte olyan volt, mintha most lépett volna ki a szoláriumból.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Elfogytak a fáklyák?
2012. január 21. 16:20

A Mandiner másik tudósítója a Bajza utca magasságában vonul a tömeggel, amely többször kezd bele 1848-as témájú dalokba, de békésen, beszélgetve haladnak. A menet eleje már az Izabella utcánál jár. A fáklyákat a Bajza utcánál osztogatták, sokaknál látni, de nem jut mindenkinek. A menetben jól elkülöníthetően látni, hogy ki az, akinek jutott és ki az, akinek nem.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Bayer Zsolt is megvan?
2012. január 21. 16:19

Tudósítónk találkozott valakivel, aki találkozott valakivel, aki állítólag látta Bayer Zsoltot.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Szabadságharcos dalolás
2012. január 21. 16:13

Tudósítónk körül álló tömeg dalokkal szórakoztatja magát. Éppen egy szabadságharchoz méltó nótára kezdtek rá, a Gábor Áron rézágyúját éneklik. Énekeljék velük Önök is!

 

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Nem vagyunk egyedül
2012. január 21. 16:12

Egy transzparens szerint a müncheni magyarok velünk vannak!

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Időben indult a menet
2012. január 21. 16:01

Bár még rengetegen érkeznek, mégis elindult a menet négy órakor. Így most az Andrássy úton megy a menet és velük szemben érkeznek a további szimpatizánsok. A menet elején egyébként egy „szívvel lélekkel, magyar demokrta” feliratú transzparenset visznek. A szerb nagykövetségnél egy népi zenekar húzza. Tudósítónk látott a tömegben. haza és szabadság - lévai anikó tisztelői; szeretünk Viktor; és EU = CCCP feliratú transzparenseket is.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Több ezer ember igyekszik a Békemenetre
2012. január 21. 15:52

Nagy a tömeg. Tudósítónk a Kodály köröndnél is még több ezer embert látott, akik a Békemenetre igyekeznek. Többekben felmerült, hogy meg kellene ostromolni a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeumot, de végül elvetették az ötletet. Az Andrássy út nagykörúton kívül eső részét lezárta a rendőrség.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Nem könnyű eljutni a Hősök terére
2012. január 21. 15:44

Tömegközlekedéssel már nem közelíthető meg a Hősök tere, nem járnak a trolik sem.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Összeesküvés!
2012. január 21. 15:42

Tudósítónk szerint az Andrássy úton a Hősök terére igyekvők azt találgatják, vajon kinek az érdekében állhatott a kisföldalatti leállítása.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

A rendőrök nem taxiznak
2012. január 21. 15:38

Rengeteg a rendőr az Andrássy úton, a kormánypárti szimpatizánsok leleményesen megpróbálták rávenni őket, hogy autóikkal, illetve a csapatszállító buszokkal vigyék már el őket a Hősök terére. A rendőrök nem álltak taxisnak.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Nem jár a kisföldalatti
2012. január 21. 15:32

Tudósítónk kisföldalattival próbált eljutni a Hősök terére, ám az iszonyatos tömeg miatt azt leállították. Így kénytelen az Andrássy úton gyalogosan eljutni a többi kormányszimpatizánssal egyetemben a Békemenet indulási helyszínére.

Kiss Brigitta

Kiss Brigitta

Mi, magyar demokraták, akik hiszünk egy erkölcsös polgári demokráciában, hiszünk a nemzet függetlenségében, hiszünk hazánk jelenében és jövőjében, akik saját akaratunkból választottunk magunknak kormányt, amelytől hazánk felvirágoztatását várjuk, a kommunizmus és posztkommunizmus lélekölő évtizedei után egyre növekvő aggodalommal látjuk, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő félrevezető és elfogult híradások miképpen erősítenek föl egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti fel országunkat, s amely egyre nagyobb károkat okoz hazánk gazdaságának és a magyar embereknek. Magyarország népe egyszer már megismerte a világ ellenszenvének szörnyű következményeit, amikor ugyancsak elfogult híradások következtében védtelenül álltunk a trianoni ítélőszék bírái előtt. Nem akarjuk, hogy ez a szörnyű pillanat megismétlődjék. Azt akarjuk, hogy a világ, benne Európa és az Amerikai Egyesült Államok népei is megértsék, nem óhajtunk mást, csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni. Mi tudjuk, milyen a diktatúra, mint ahogy azt is tudjuk, mert nem felejtettük el, hogy miképpen kell akár a túlerővel is szembeszállva az igazságért és a szabadságért harcolni, ahogy tettük azt 1956-ban, amikor Európa és Amerika népei együtt éreztek velünk. Ezért örömmel csatlakoztunk a művelt Európához, mert megtanultuk, hogy csakis a megértés, a kölcsönös tisztelet és a népek közötti harmónia ad teljes garanciát a nemzetek közötti békéhez. Mi, magyar demokraták ezért békemenetet hirdetünk január 21-én, szombaton délután 16 órára a budapesti Hősök terére, ahonnan az Országházig megyünk. Kérünk minden magyart, aki szándékainkkal egyetért, akinek fontos hazánk függetlensége és fölemelkedése, aki szentnek tartja a polgári demokrácia eszményeit, csatlakozzon hozzánk és tartson velünk! Hozzon mindenki magával egy mécsest vagy egy gyertyát! Hozzatok nemzetiszínű zászlót, öltsétek fel a legszebb ruhátokat, és gyertek!

Kiss Brigitta

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/31829