Ten years after: a szíven szúrt világ

2011. szeptember 10. 12:13

Tíz évvel ezelőtt nem csupán egy szörnyű merénylet történt: maga a nyugati civilizáció kapott halálos döfést, egyenesen a szívbe.

2011. szeptember 10. 12:13
Balavány György
Balavány György
Mindennapi

„Tíz évvel ezelőtt nem csupán egy szörnyű merénylet történt: maga a nyugati civilizáció kapott halálos döfést, egyenesen a szívbe. Attól a naptól semmi nem jelenti ugyanazt, mint azelőtt. Az amerikai álmot együtt álmodtuk Amerikával,  de fel kellett ébrednünk, mert szembejött a valóság, és frontálisan karamboloztunk vele. A toronnyal a globális kultúra omlott le, amelynek részei vagyunk mi is. Azóta vergődik, hörög és rúgkapál ez a kultúra, s most nagyon úgy tűnik, hogy tíz év alatt kivérzett.

Én szeretem a nyugati civiliáziót, melynek alfája és omegája – gazdasági és kulturális értelemben Amerika. Ugyanakkor tudom, hogy ez (is) bűnös kultúra, a pénz és a test kultúrája. E napokban a világ arra emlékezik, hogy „Allah kamikazékat küldött a Mammon kéttornyú temploma ellen” (Al-Jazeera), s azok térdre rogytak. Szerintem ezt a kultúrát nevezi a világ forgatókönvye, a Biblia Nagy Babilon-nak, és ez a kultúra az, amit elsiratunk szeptember 11-én.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stanc
2011. szeptember 10. 21:36
Tíz évvel ezelőtt történt! Ja, nem 20! Amikor Oszi a B.Laden családból szólt néhány haverjának, hogy " ti srácok, repüljetek már át az óceánon - vagy 20-an - és épüljetek be az ördögi amerikai civilizációba! Ugyan most még nincs mobiltelefon, de ha majd lesz, TÍZ év elteltével, akkor majd küldök egy jelet az Afgán sivatagból és akkor ti - az addig megszerzett szaktudásotokkal - belerepültök mindenbe, amibe csak lehet! De addig nem élni ám családban és nem elfelejtkezni arról, hogy ti tulajdonképpen öngyilkosok vagytok, akik az ördöggel cimboráltok akkor is, amikor mosolyogva hamburgert zabáltok egy ami McDonyóban! És folyton gondoljatok a halálra!" Aztán az adott napon nem maradt más a tornyokból, mint egy rakás törmelék, aminek a tetején - láss csodát - sértetlenül megtalálták egy Atta nevű merénylő útlevelét! Micsoda szervezés és mekkora előrelátás! Szinte hihetetlen! Nos, ennek az idióta, elmebeteg mesének ünnepeljük a tíz éves fennállását, aminek ürügyén a békeszerető amik leigázták és kifosztották a fél Közel-Keletet! Szlogennek javasolnám: Én már beszoptam ezt a baromságot! Szopd be te is! Azóta harcolok én is itthon a fránya és valódi terrorizmus ellen!
Paul
2011. szeptember 10. 21:26
Hát, ha ez a fickó a Jelenésekben vázolt Nagy Babilon bukását ezekkel az eseményekkel azonosítja, akkor igen nagy meglepetésekben lesz része. Nem ússza meg a világ ennyivel, és nagy kárt okoznak az ilyen fûzfateológusok az áltatásaikkal.
korona
2011. szeptember 10. 17:11
Mi nekünk magyaroknak az egyetlen és legerősebb kapaszkodónk, ha nem a Magyar Szent Korona-tan? Nem fogok soha önkritikát gyakorolni nemzetem múltban történt dolgai miatt! Nem fogom nemzetem ostorozni a múltjáért. Vajon más nemzetek, főleg a zsidók ezt mikor tették? Soha! Nos?
tewton
2011. szeptember 10. 15:43
ezen a balaványon én még mindig meg tudok lepődni. tényleg nem gondoltam volna, hogy a hitgyülis jellegű vallásosság és az első emelet - AD Stúdió dalszövegeinek a keresztezéséből életképes utód származik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik