Tarlós: Nem leszek „kinevezett főpolgármester”

2011. augusztus 26. 07:14

A főpolgármester interjút adott a Magyar Nemzetnek, amelyben többek között szó esett a 4-es metró 2014-es átadásáról és a BKV-vezérigazgató bírósági ügyeiről is. Tarlós István leszögezte: akkor marad posztján, ha az önkormányzati törvény nem fogja megszüntetni hatásköreit.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere a Magyar Nemzetnek adott interjújában leszögezte: „a fővárosra nézve előnytelen szerződés korrekciója alapján 2013 végén, de legkésőbb 2014 elején Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen átadhatjuk a 4-es metró első szakaszát”.

A politikus ugyanakkor távozna a  főváros éléről, amennyiben a készülő önkormányzati és fővárosi törvény megszünteti a hatásköreit. „Ha a jogszabályban nem nullázzák le mozgásteremet, akkor szívesen csinálom, viszont »kinevezett főpolgármester« nem leszek” - magyarázta Tarlós István..

Az interjúban szó esik Kocsis Istvánról is, akit a főpolgármester nem kívánt megvédeni, ám egyelőre a BKV-vezérigazgató felmentése sincs napirenden. „Nem vonzó számomra, ha hirtelen ráugranak csapatostul valakire, mert úgy vélem, amíg tényszerűen be nem bizonyosodik, hogy bármi is Kocsis István terhére róható, és amíg a BKV ügyeiben nem érintett, addig nincs ok rá, hogy felmentsem” - fejtette ki a főpolgármester.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/25294