Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2011. augusztus 26. 07:14

A főpolgármester interjút adott a Magyar Nemzetnek, amelyben többek között szó esett a 4-es metró 2014-es átadásáról és a BKV-vezérigazgató bírósági ügyeiről is. Tarlós István leszögezte: akkor marad posztján, ha az önkormányzati törvény nem fogja megszüntetni hatásköreit.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere a Magyar Nemzetnek adott interjújában leszögezte: „a fővárosra nézve előnytelen szerződés korrekciója alapján 2013 végén, de legkésőbb 2014 elején Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen átadhatjuk a 4-es metró első szakaszát”.

A politikus ugyanakkor távozna a  főváros éléről, amennyiben a készülő önkormányzati és fővárosi törvény megszünteti a hatásköreit. „Ha a jogszabályban nem nullázzák le mozgásteremet, akkor szívesen csinálom, viszont »kinevezett főpolgármester« nem leszek” - magyarázta Tarlós István..

Az interjúban szó esik Kocsis Istvánról is, akit a főpolgármester nem kívánt megvédeni, ám egyelőre a BKV-vezérigazgató felmentése sincs napirenden. „Nem vonzó számomra, ha hirtelen ráugranak csapatostul valakire, mert úgy vélem, amíg tényszerűen be nem bizonyosodik, hogy bármi is Kocsis István terhére róható, és amíg a BKV ügyeiben nem érintett, addig nincs ok rá, hogy felmentsem” - fejtette ki a főpolgármester.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/25294


23 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ugye már jön a csuti törpézés.... Demszky meg annyira önálló volt mint az árva fasz a lakodalomban.

Válaszok:
TaTa86 | 2011. augusztus 26. 13:54

árva vagyok árva mint réten a tarló
kinek ékességét elvette a sarló ...


"vagy győz a sok tetű kis egópöcs fidesznyik nyomorult és kiharcolja magának hogy megtartsa előjogait m a mutyi lehetőségeket .."

a mutyit a pártközpontból szervezik, nincsenek erős helytartók. (talán ez alól egy-két kivétel van, pl. Kósa.)


Jaj, es mi lesz, ha elveszik a zaszlovaltoztatasi jogkoret?
Azt csak meghagyjak ...

Válaszok:
butapesti | 2011. augusztus 26. 10:57
TaTa86 | 2011. augusztus 26. 13:55

Nálam Tarlós azonnal megbukott amikor ennek a ... demszkinek nyálas-csöpögös búcsúztatót mondott. Egy gerinces ember, ha udvarias akar lenni egy demszkifélét valahogy így intézett volna el: "demszki úr, Ön volt eddig a polgármester. A mostani választáson megbukott, ezentúl én leszek az. Ami értékes volt az ön működésében azt megőrzöm, amit elrontott azt megpróbáljuk kijavítani. Kivánok önnek a továbbiakra jó egészséget. Örülök, hogy találkoztunk, viszontlátásra. (A "viszontlátásra" szót félreérthetetlenül úgy, hogy érezze, ez csak formaság.)

Válaszok:
Winston Smith | 2011. augusztus 26. 12:32
*ufó* | 2011. augusztus 26. 12:57
TaTa86 | 2011. augusztus 26. 13:51

Még néhány jó ötlet kellene: Budapest induló, budapesti köszönés, ez lehet bármi, karlendítés, tenyér felmutatása, stb., csak budapesti legyen... Budapest felirat minden kéményre, stb.


Nem értem, mi a bajod. Orbán Viktor személyesen választotta ki őt, mint ahogy mind a 176 egyéni listás képviselőt is, amikor Felcsútra hívta őket audienciára.

Tarlósnak egyébként az a szerepe, hogy fideszes létére a függetlent játssza, így keltve rokonszenvet a baloladli/lmp-s, szavazókban is. ennek a politikának a jegyében pedig jó sok segget fényesre kell nyalni. Ez történt demszkivel is, természetesen Tarlós által.


..demszki úr, Ön volt eddig a polgármester. A mostani választáson megbukott, ezentúl én leszek az..

nem megbukott, hanem el sem indult, ezt csak mondom
ezért nem égett be egy 4-5 %-os kis fos eredménnyel


Jah, Tarlós nem nagyon él a prolihergelés szokásos eszközeivel.


Azért ilyenkor tényszerűen ismerjük el mind a ketten, hogy szánalmas vagy, és óvodás szintet produkálsz.

"-Orbán szereti a cselédeket.
-De a Gabi íííííííííííssss!!!!"

Vitatkozz az eredeti állítással, vagy adjál neki igazat, de ezt a dedót jó lenne már befejezni.


Nem hallottad még? A részvétel a fontos, nem a győzelem. A legnagyobb bukás, ha meg sem méretteted magad.


Szerintem OV-nek egyelőre kell Tarlós, kérdés hogy 2014-ben úgy jár-e majd, mint a mór.
Tarlós pedig próbál zsarolni, Orbánnak viszont megfelel, hogy a fideszes kerületi pógik stb. szívatják, ennyi. Tarlós viszont szerintem nem csinál segget a szájából, ha tényleg kiherélik a fővárosi önkormányzatot és a főpolgármesteri posztot ősszel, akkor megy.
De Tarlós nem rossz politikus, a személyzeti poltizálásban, szövetségekben otthon van ő, hobbija a római történelem, márpedig ott már minden volt, ami a politika műfajában megtanulásra érdemes.

Válaszok:
butapesti | 2011. augusztus 27. 10:38

Szerintem Tarlós eléggé középszerű ember, de ezt a lassú beszéde is elárulja. Egy biztos: nem lesz több cikluson át polgármester, mint az elődje.


Drága Tarlós Úr! Nehogy lemondjon, mert még annyi átnevezni való közterünk, építményünk van. Például nekem nagyon gyanús az Árpád-híd. Nem lehet, hogy ezek a mocskos komenisták Szakasits Árpádról nevezték el? Na meg a zászló mosatást sem bíznánk szívesen akárkire!

Válaszok:
butapesti | 2011. augusztus 28. 21:13

Nem, dehogy. Szakacsits Árpádot becsukták. Még a hurkot is rápróbálták a nyakára, de Rákosi várt egy kicsit vele. Az Árpád hidat Tóth Árpádról nevezték el, hogy északon is legyen költőről elnevezett hídBejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó