Új autók a kormánynak 600 millióért

2011. augusztus 22. 07:46

Csak a kormányzati vezetők kapják meg azokat új Skoda Superbeket, amelyeket 600 millió forintért szerzett be a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság - tudta meg a Blikk.

A Blikk információi szerint a 97 darab Skoda Superb luxusautót a miniszterek, államtitkárok és a helyettes államtitkárok között osztották ki. Az új járművek azért kellettek, mert az állami vezetőket szolgáló többéves járművek sokszor lerobbantak. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság indoklása szerint olcsóbb új kocsikat venni, mint a meghibásodott járműveket folyton javítgatni.

A miniszterek egy része egyelőre nem kért a Skodákból: minisztériumi adatlapja szerint Fellegi Tamás fejlesztési továbbra is egy Audi A6-ossal jár, de Fazekas Sándor mezőgazdasági miniszter sem vált meg hároméves Lexus HS19-esétől, és a Blikk információi szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes sem ült át az új autójába, hanem maradt Skoda Octaviájában.

Eddig három miniszter cserélte le az Audi A6-osát az új Superbre: Matolcsy György gazdasági, Navracsics Tibor közigazgatási és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter. Az államtitkárok és helyettes államtitkárok többsége azonban már átült a Skodákba.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/25105