Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2011. augusztus 9. 15:38

Titkos levélben írta le az Európai Központi Bank elnöke, hogy milyen reformokat vár el Berlusconitól a kötvényvásárlásokért cserébe.

A Corriere della Sera olasz napilap információi szerint az Európai Központi Bank (EKB) elnöke, Jean-Claude Trichet titkos levélben írta meg Silvio Berlusconi olasz kormányfőnek, hogy milyen reformokat vár el tőle a kötvényvásárlási program kiterjesztéséért. Egyebek mellett az önkormányzati vagyon privatizálását, számos szektor liberalizálását és az olasz munkatörvények lazítására vonatkozó előírásokat várják el az olaszoktól. A levelet - a lap szerint - Mario Draghi, az olasz központi bank jelenlegi elnöke, Jean-Claude Trichet majdani utóda is aláírta. A lap nem nevezte meg forrását.

Az ellenzéki képviselők élesen reagáltak a levél hírére. Felszólították Berlusconit, hogy hozza nyilvánosságra a megállapodás részleteit. Egyes kritikusok szerint ezzel Olaszország az EKB fennhatósága alá került.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/24662


Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Olaszország hosszú távon jól jár, ha végrehajtja az EKB utasításait, csak nehogy közbejöjjön egy szabadságharcos kormány.


Elemzők szerint Magyarországnak szüksége lehet hamarosan egy új IMF szerződésre .


Tényleg ugyanaz a lemez forog évek(évtizedek) óta. De ez eddig sem hozott tartós fellendülést sehol. Viszont néhányan nagyon jól jártak, sokan meg nagyon rosszul.
Lassan csak paradigmát kellene váltani az EU és az EKB vezetőinek.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó