Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2011. július 1. 12:45

Gaskó István szerint a kormány törvényt sért akkor, amikor nem egyeztet a szakszervezetekkel. A LIGA vezetője szerint a decemberi sztrájktörvény-módosítás ellehetetlenítette a jogszerű sztrájkokat.

Gaskó István, a Liga szakszervezetek elnöke az M1 Ma Reggel című műsorában pénteken leszögezte: a kormány törvényt sértett azzal, hogy nem tárgyalt a szakszervezeti vezetőkkel. A decemberi sztrájktörvény-módosítás szerinte ellehetetlenítette jogszerű sztrájkok szervezését, és a kormány hibázik akkor, amikor a munkavégzés mellett áttekinthető sztrájkokat kitolja az utcára.

A szakszervezeti vezető szerint a június 29-i sztrájk egy figyelmeztetés volt, hétfőn tárgyalóasztalhoz ülnek majd a kormánnyal. A képviseleti szervek nem pénzt kérnek majd, hanem azt, hogy az érintettek képviselőit vonják be a döntéshozatalba. Gaskó István „gyenge érvecskének” minősítette a kormány azon állítását, hogy június 29-én a lusták sztrájkoltak. Ez szerinte az emberek hergelésére jó.

Gaskó szerint az MSZP és a Fidesz is tudja, hogy a LIGA soha nem volt a fiókszervezetük vagy bérencük, noha a vezetőt sokszor támadják egyes politikai erőkkel való állítólagos paktumok miatt. „Az, hogy egy konföderáció vezetője találkozik a miniszterelnökkel az egy normális dolog” - szögezte le Gaskó István.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/23217


6 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"a kormány törvényt sértett azzal, hogy nem tárgyalt a szakszervezeti vezetőkkel"

Asszem a Puskás Aréna is kicsi lenne ha az összes szakszervezet összes vezetőjét tárgyalásra kéne invitálnia a kormánynak..


Az a szakszervezeti vezető aki az általa képviselt szakszervezeten kívűl bármilyen juttatásban részesül azonnal zárják ki mindennemű tárgyalásból! Aki tiszta az tárgyaljon,a megélhetési bizalmi meg menjen a megbizója után!


Mikor lesz modern, hasznos, civil, a dolgozók valós érdekeit képviselő szakszervezet Magyarországon?
Csak teljes generációváltás esetén? Addig pedig semmi?

Válaszok:
soelmo | 2011. július 1. 20:25

Valóban jó lenne végre tagrevíziót tartani és meghatározni a tárgyalóképes munkavállalói képviseletet. És csak a munkavállalók által megbízott és eltartott képviselet lehessen tárgyalóképes, megfelelő számú szakszervezeti tag felhatalmazásával és képviseletében.


Magyarországon legjobb üzlet szakszervezeti vezetőnek lenni. A törvény elvtelenül védi őket, nagy részük az MSZMP-ből jött, kiemelt fizetésük van, lassan minden szakszervezeti tagra jut egy vezető, és egy munkahelyen több szakszervezetet is alapítanak, mert abból jól meg lehet élni. Ezek is csak a léhűtők, ingyenélők számát szaporítják.
Kevesebb funkcis lenne, ha csak a szakszervezeti díjból kapnának fizetést.


A Gaskó féle szaralakok voltak régen a függetlenített kisztitkárok!
Az a lényeg, hogy dolgozni ne kelljen!Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó