Júliusban tárgyal a kormány a szakszervezetekkel

2011. június 22. 14:49

Öt szakszervezettel egyeztet a kormány július 4-én a Munka törvénykönyve módosításáról, a nyugdíjrendszer, valamint a korengedményes- és korkedvezményes nyugdíj, illetve az országos érdekegyeztetési rendszer átalakításáról - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) érdekképviseleteknek írt levelében.

Öt szakszervezettel egyeztet a kormány július 4-én a Munka törvénykönyve módosításáról, a nyugdíjrendszer, valamint a korengedményes- és korkedvezményes nyugdíj, illetve az országos érdekegyeztetési rendszer átalakításáról - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) érdekképviseleteknek írt levelében. Az egyeztetéseken az AKSZSZ mellett a LIGA Szakszervezetek, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ), a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, valamint a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete vesz részt.

Az öt szakszervezet június 29-re hirdetett sztrájkot, de munkabeszüntetést hirdetett erre a napra a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Bánya-, Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ), és a Vasutasok Szakszervezete is. Több vasutas szakszervezet értetlenül fogadta, hogy nem kapott meghívót a július 4-i egyeztetésre. A miniszterelnöknek írt levelükre kapott válaszban a kormányfő megígérte, hogy a szociális konzultáció lezárta után tárgyal velük a korengedményes és korkedvezményes nyugdíjat érintő követelésről.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/22858