Elemzők: Szakadni fog az MSZP

2011. június 20. 11:46

Csizmadia Ervin szerint a pártot valószínűleg nem lehet életre kelteni. Kiszelly Zoltán úgy véli, a kongresszus üzenete Gyurcsány kétszeres veresége, Krekó Péter szerint pedig a viták pártszakadáshoz vezetnek majd.

Kiszelly Zoltán politológus szerint a szocialista pártkongresszus egyértelmű üzenete „Gyurcsány Ferenc két szimbolikus veresége: az, hogy párt baloldali marad, és hogy a pártszavazás vélhetően elmarad – Mesterházy számára két szimbolikus győzelem” - értékelt Kiszelly az ATV-ben.

Krekó Péter, a Political Capital kutatási igazgatója úgy látja, a viták biztosan tovább folytatódnak, ami tovább rontja az MSZP helyzetét: „Én azt is nagyon valószínűnek tartom, hogy végső soron ez el fog vezetni a pártszakadáshoz, mert látszik, hogy olyan magas szintre hágtak az indulatok, olyan személyeskedésekbe mennek át, hogy ez előrevetíti a pártszakadást”.

Az MSZP-t mai állapotából valószínűleg nem lehet életre kelteni - fogalmazott Csizmadia Ervin. Az InfoRádió Aréna című műsorában a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója azt mondta, üdvösnek tartaná, ha a balliberális térfélen létrejönne egy alternatív párt. A következő időszak kihívása az, hogy a Fidesszel szemben lesz-e egy életképes, nagy váltópárt. Szerinte erre az LMP, a Jobbik, és a jelenlegi MSZP sem tűnik esélyesnek.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/22753