Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2011. május 20. 11:05

Szerdán leplezték le Rómában, a Termini pályaudvar előtt II. János Pál szobrát. A helyiek közül sokan máris eltávolítását követelik. Sokak szerint őrbódéhoz hasonlít, mások attól félnek, hogy hajléktalanok költözhetnek bele.

II. János Pál szobrát szerdán leplezték le Rómában, a Termini pályaudvar előtt. A helyiek közül sokan máris eltávolítását követelik. Az öt és fél méter magas bronzszobor csak II. János Pál fejét ábrázolja, teste pedig lepelként jelenik meg, mintha a pápa átölelné a várost. A szobor belseje teljesen üres. Oliviero Rainaldi szobrász elmondása szerint a koncepció a népszerű egyházfő „szellemi áldozathozatalát” jelképezi.

A járókelőket viszont megosztja a mű. „Az embernek szégyenkeznie kell a Rómába érkező turisták előtt” - mondta egy helyi lakos. Egy nyugdíjas arra figyelmeztetett, hogy a furcsa szobor éjszakánként hajléktalanok tanyájává válhat. „Egyáltalán nem tetszik, katonai őrbódéra emlékeztet” - idézett a La Repubblicca egy hívőt.

Agostino Vallini segédpüspök, aki megáldotta az alkotást, azonban megvédte a szobrot: „A jelenkorban muszáj nyitottnak lennünk, ezt jelképezi a szobor” - fogalmazott. Gianni Alemanno római főpolgármester pedig modernnek és szuggesztívnek jellemezte a művet. A pályaudvart egyébként nem sokkal II. János Pál halála után hivatalosan is Termini - II. János Pál névre keresztelték át.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/21685


12 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


De mi az a nagy luk a közepén??


Tényleg eszméletlen......A "művésznek" agymenése volt!


Az a baj, hogy Romaban meg sok ilyen beallos vizelde van ma is. Foleg a Termini kornyeken. Fejen talaltad a szoget, ezert akadtak ki a romaiak. Egyszerubb lett volna egy aldasoszto (Urbi et Orbi) vagy egy megbocsato mozdulat (merenylojenek) e kettot sokszor gyakorolta, jellemzo volt ra. Minket nem kerdeztek:)


jobb mint rozsdás csövek Budapesten.


Jaja, a Vittor Emmanuel például baszottul harmonizál a Colloseummal és a Forum Romanummal. A MAXXI meg nagyon hasonlít mindáromra, mint két tojás.


Colosseum natürlich.


A Terminit meg van, hogy összetévesztik az Angyal várral. Tényleg.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó