Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2011. május 13. 14:17

Kóka János és Heller Ágnes fiának cége is jelentős állami tőkeinjekcióban részesült az előző két ciklus idején - állítja a Hír TV Célpont című műsora. Az állam összesen másfél milliárd forintot vesztett rossz kockázati tőkekihelyezéssel.

Az elmúlt nyolc év alatt másfél milliárd forint tűnt el az állami Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelő kasszájából. A Hír TV Célpont című műsorának birtokába jutott adatok alapján az alapból rendre adóparadicsomokban bejegyzett offshore cégek részesültek.

A kockázati tőkealap befektetései a Célpont szerint jórészt már elbuktak. A kedvezményezett cégek között megtalálhatóak Kóka János egyes cégei, például a Meditcom nevű vizitdíjautomata-szoftvert forgalmazó  vállalkozás, vagy az Elender jogutódja. Állítólag százmilliókban részesült egy vállalkozás is, melyet Heller Ágnes fia alapított.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/21463


16 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


A vizitdíjautomata-szoftvert forgalmazó vállalkozás Kóka cége (volt).

Nem is értem, de nem vagyok meglepve!


Ez egy elegge erdekes szabadpiaci-kapitalista modellnek tunik nekem. :D Lehet azert mert nem is az, hanem kleptokracia.

Ez ismet csak bizonyitja, hogy az SZDSZ mennyire volt liberalis es a "minimalis allam" hive. Az allam egy minimalis letszamu erdekcsoportot penzel. Jol van az, igy kell ezt gyerekek. :D


Tényleg lehetséges az, hogy a legnagyobb magyar élő filozófus fiacskája érintett?? Lehetséges ez? De fura...


Megnyugodhatsz, minden teljesen törvényes volt. Az hogy etikátlan volt, nem számít büntetőjogi szempontból. Következmények nélküli kurvaországban biztosan nem.


Számomra éppen elég etikátlan az, hogy a "nincsen ingyenebéd", "az állam rossz gazda", "a Szent Piac mindenekfelett" eszmék legfőbb hírdetői állami csöcsön lógva híztak. Képmutatás a köbön.
De mint mondtam, ez nem büntetőjogi kategória ...


A pénz nem veszett el, csak a magyar hatóságok látóköréből került ki, valahol kikötött. Minden kideríthető, csak szándék kellene. A többi ellopott pénzre is vonatkozik (a mostanában leváltott arab országok vezetőinek kisíbolt vagyona, vagy a volt román vezető vagyon, is megkerült, ezek a tények).


Az állam ROSSZ tulajdonos ( SzDSz)Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó