Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Két kicsi legó
2011. március 13. 19:10

Iveta Radičová kormánya Robert Ficoéval szemben nem politikai tőkét kíván kovácsolni a magyar kisebbség által, nem támadja, hanem igyekszik megoldani a problémáit, ezért érezhetően javult a két fél viszonya, mondta Bugár Béla, a szlovákiai Híd-Most párt elnöke vasárnap.

Már nemcsak Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, hanem a szlovák kormánykoalíció egyik pártjának elnöke, Bugár Béla is pozitívan nyilatkozott a szlovák-magyar viszonyról. A Híd-Most első embere szerint bár vannak nézeteltérések, de sokkal rendezettebb a jobbközép kormányok viszonya, mint a baloldali Fico- és Gyurcsány-kormányok idején volt. Szerinte ennek az egyik jele a Magyarországgal kötendő bilaterális szerződés is, amellyel megoldanák a kettős állampolgárság problémáját is.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/19302


21 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Csak úgy mondom: amit ezen a képen látsz, az nem "most", Bugár, hanem "híd".
Magyarok építették, magyar földön, hogy a Dunán átívelve összekösse a magyar föld két darabját. Egy minden ízében magyar város - Komárom - északi és déli részét.
Nem "most"-nak készült, Bugár. Valaki emlékeztessen már rá!

Válaszok:
doparoma | 2011. március 13. 21:37

"Iveta Radičová kormánya Robert Ficoéval szemben nem politikai tőkét kíván kovácsolni a magyar kisebbség által"

A torpenapoleon viszont igen, Bajnaival meg sokkal jobb lenne ez a viszony, ket muvelt, felnott, komoly demokrata politikus tobbre vihetne. Sajnos egyelore ez csak Szlovakianak van meg. Talan egyszer nekunk is lesz, ujra.

Válaszok:
vendée | 2011. március 13. 22:10
istimester | 2011. március 14. 01:31

pff..
a cikkhez tartozó képet valószínűleg nem bugár választotta.

Válaszok:
56október | 2011. március 15. 13:55

Ha ezt már Bugár is igy látja, azt is láthatná, hogy ebben neki semmi szerepe nem volt, és mennyivel jobb lenne, ha magyar párt lenne Pozsonyban a koalicióban, mint 2000 tájékán!


Kétségtelen, hogy a szlovák-magyar, de emellett a határon innen és túl élő magyar kapcsolatokban is jelentőset lépett előre a kormány. Ez elvárható volt. Természetesen az "oszd meg és uralkodj" elv mentén gondolkodó balliberális média azóta fröcsög, nagyjából uganazt szajkózva, hiszen számukra, bolsevik eszmerendszerből táplálkozva a világ alapvetése az osztályharc és a gazdasági érdek, a nemzeti egység meg ismeretlen fogalom, ami valami nagyon-nagyon rosszat jelent. A szlovákokkal elmérgesedő viszony nagyban volt köszönhető ennek a bagázsnak, illetve a túlparti előző tót kormánynak is. Ami zavar, hogy ez viszont az ott élő magyarokon csapódik le. Itthonról, Magyarországról jól meg lehet szakérteni a problémát, egy biztonságos karosszékből vagy kocsmaasztal mellett, de a kinn élők hordják a mindennapok terheit. Minden olyan folyamatot, amely ezek enyhítésére irányul, jónak találok, nem hiszem, hogy minden felvidéki magyar kaszát és kapát ragadva irtaná a tótokat... Az ott élőkre gondolok, őket tisztelem, és összességében úgy vélem, hogy megfelelő irányba nem az aggresszió, a feszültség és a széthúzás keltése viszi a dolgokat, az erőnket az mutatja leginkább, ami mindig is: mennyire tudunk egységesen, egy nemzetként gondolkodni és egymásért tenni, mi az a kép, amit kifelé mutatunk. A 2004-es népszavazás nem az a kép volt, amit mutatni kellett volna...


Szerintem neked a szórakoztatóiparban kellene elhelyezkedned.


A szlovmagyar vita gyökerei nem a politikában, hanem a két nemzet identitásában keresendő. Pontosabban a szlovák nemzet magyarellenes predetermináltságában. Ezért a politikai rendezése hosszú távon nem is lehetséges.

A mai szlovák kormánypártok valamivel pragmatikusabbak és EU-konformabbak, most tulajdonképpen időhúzás folyik, időt húznak, hogy ne kelljen Magyarországgal és a magyarsággal szemben meghátrálni. Ezt nevezik "konstruktív" párbeszédnek. Amikor megint nemzeti-szocialista kormánya lesz az országnak, akkor kezdődik a nem konstruktív, kocsmai szintű "párbeszéd", vagy inkább kiabálás a határon keresztül.


Tenyleg? En meg ugy tudom a fougyesz eppen egy fideszberenc, es meg vademelesig sem jutott sem Bajnai sem Gyurcsany ellen. Nah akkor hogy van ez?


A helyzet éppenséggel az, hogy minél erősebb hátország van mögöttünk, minél markánsabb vezetővel, a szlovák politika annál jobban hátrébb húzza az agarait. Nos ennek a kritériumnak sem Ferenc testvér, sem Bajnai nem felelt meg, mondhatni a kényszeredett műmosoly mellett azt csináltak velük, amit akartak. Sok esetben negativan vélekedek Orbánról, de vele ezt nem lehet megcsinálni.

http://helgoland.blog.hu/2011/..


Jellegzetes politikai kijelentés a Bugáré, nem kell komolyan venni. Hogy szünne a magyarellenesség Szlovákiában, amikor Magyarország is tele van balliberális magyarellenesekkel.
Egyszer már megvonták a polgárjogot az ezer éve ott élő magyroktól,most azzal fenyegetőznek, újra megvonják tőlük.Orbánnak is ezt kellene tenni, leghamarabb Heller Ágnessel kellen kezdeni


.....nos, sokat változott mára a helyzet...

Szlovákia fényévekre elhúzott M.O.-tól a nyugat felé,... és az ottani magyarok már nem vevők a nacionalizmusra,... bár ez nem csak rájuk igaz..

Ezt bizonyítja Bugár pártjának sikere és az MKP sikertelensége, ..vagy Markó jelöltjének győzelme.

Nagyot koppanna ma Butaházy, ha úja megpróbálná a provokációt Dunaszerdahelyen.

Válaszok:
istimester | 2011. március 14. 18:41

...én is szeretlek...))


Ahogyan valószínűleg téged sem választott fogadatlan prókátorának.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó