Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2010. november 22. 08:26

A Fidesz betartja, ám jelentős korlátozásokkal érvényesíti kampányígéretét: Minden nő nem, viszont a háromgyermekes anyák valóban nyugdíjazhatóvá válnak 40 év munkaviszony után.

Korlátozásokkal valósítják meg a Fidesz kampányígéretét a negyven év munkaviszonnyal rendelkező nők nyugdíjba engedéséről. A Népszabadság szerint a korlátozó kritériumok magas száma miatt alig néhány százan vehetik majd igénybe a lehetőséget.

A 40 év szolgálati idővel rendelkező nők akkor mehetnek valóban nyugdíjba, amennyiben legalább három gyermeket szültek, valamint gyermekeiket legalább tíz évig saját háztartásukban nevelték. Az elvárt szolgálati idő kétgyermekes nők esetében már 42 év, míg egygyermekesek esetében 44 év. A gyermektelenek, valamint az örökbefogadó és nevelőszülők nem részesülnek a kedvezményben, mivel így nem kell azt megadni a férfiaknak is. A kormány szerint így válik kompenzálhatóvá a nők nyugdíjhátránya.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/15560


Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Helyes lenne, de kacsának tűnik. Péntek óta legalábbis fent van egy ezzel ellentétes törvényjavaslat a partlament honlapján.

(Ami ezzel probléma, hogy ez nem kis részben semlegesíti a korhatár-emelést... Másrészt nonszensz úgy adni nyugdíjat, hogy nem vesszük figyelembe a várható hátralévő élettartamot.)Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó