Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2010. november 5. 17:40

A LIGA szakszervezetek szerint alkotmányellenes és morálisan elfogadhatatlan a köztisztviselők indoklás nélküli felmentésére irányuló fideszes javaslat.

A LIGA szakszervezetek alkotmányellenesnek tartják azt a fideszes országgyűlési javaslatot, mely a köztisztviselők esetében is lehetővé tenné az indoklás nélküli felmentést. A javaslat az érdekképviseleti szerv szerint morálisan is elfogadhatatlan, valamint nemzetközi szerződésekbe ütközik.

A kormánypárti javaslat szerint „a jogviszony munkáltató általi megszüntetésének egyszerűsítése lehetőséget nyújt a minőségi szakembergárda kialakítására és a köz szolgálatában végzett munka színvonalának emelésére. Ennek a célnak nemcsak az államigazgatásban, hanem a közigazgatásban is meg kell valósulnia”.

A szakszervezet az Európai Unió Alapjogi Chartajára hivatkozik, mely kimondja: „az uniós joggal, valamint a nemzeti jogszabályokkal és gyakorlattal összhangban minden munkavállalónak joga van az indokolatlan elbocsátással szembeni védelemhez”.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/15043


Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintHozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó