Merre tart az LMP?

2010. október 12. 09:10

Miután az LMP-nek nem sikerült megvetnie a lábát az önkormányzatokban, újra kiéleződtek a párton belüli választóvonalak - írja a Hírszerző.

Egyértelműen kudarcnak tartják az LMP vezetői a párt önkormányzati választási szereplését - írja a Hírszerző. A portál szerint az ökopárt politikusai a szervezetlenséget és a nagy pártoknak kedvező új választási rendszert teszik felelőssé a gyenge eredményekért.

Az őszi LMP-eredmények Jobbikkal való összevetése után a bukás nyilvánvaló: a nemzeti radikálisok majdnem ötször annyi szavazatot szereztek országosan, mint a zöldek. Az LMP jelöltjei közül egyedül Jávor Benedek főpolgármester-jelölt tudott jobbikos riválisánál több voksot szerezni.

A Hírszerző úgy tudja: az LMP nem egységes, a párt hosszútávú politikai szerepét illetően is két irányzat küzd egymással. Schiffer András elképzelése - mely eddig az uralkodó nézet volt - szerint a zöldek feladata a váltópárttá válás, az MSZP helyének átvétele. Karácsony Gergely ezzel szemben úgy véli: egy stabil liberális és ökopolitikai elveket valló középpárttá kell válni. Így a párt „a mérleg nyelveként” funkcionálhatna.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/14101