Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2010. október 7. 12:40

Nem lesz tagja a Fővárosi Közgyűlésnek Jávor Benedek - közölte a politikus a Hírszerzővel. Az LMP fővárosi listavezetője és főpolgármester-jelöltje inkább a parlamentet választja.

Jávor Benedek a Hírszerzőnek azt mondta: tisztában volt azzal, hogy nem lehet egyszerre parlamenti és fővárosi képviselő, a választási eredménytől tette függővé, hogy melyiket választja. Döntésében az is szerepet játszott, hogy szerinte jobban szolgálhatja az LMP-t, ha a parlamenti munkáját folytatja.

Mint fogalmazott, miután az önkormányzati választásokon a remélt eredményhez képest gyengébben teljesített Budapesten az LMP, le kellett vonni a következtetéseket. Helyét az LMP fővárosi listájának 4. helyezettje, Hanzély Ákos öttusázó világ- és olimpiai bajnok, a Látkép Egyesület korábbi vezetője veszi át.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/13908


Bukovics Martin
2010. október 7. 14:52
Logikus és várható is volt Jávor Benedek döntése. Az lett volna a nehezen megmagyarázható, ha Jávor a fővárosi közgyűlési mandátumot és választotta volna a nagy nehezen kiharcolt Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöki posztjával szemben. Hanzély Ákost meg valószínűleg felépítik a következő négy évben főpolgármester-jelöltté, nyáron ugyanis még arról folytak a viták az LMP-ben, hogy az olimpikont vagy Jávort indítsák-e Tarlóssal és Horváthtal szemben.
Válaszok:
Askeladden | 2010. október 7. 15:09

18 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Helyét az LMP fővárosi listájának 4. helyezettje, Hanzély Ákos öttusázó világ- és olimpiai bajnok, a Látkép Egyesület korábbi vezetője veszi át."

Még szerencse, hogy nem valami emberjogász kriptószdsz-es szociológus! :-)


Persze, hogy marad ez az szdsz klón, megélhetési" politikus".


Persze, hogy marad ez az szdsz klón, megélhetési" politikus".

Válaszok:
Senior | 2010. október 7. 15:11

"nyáron ugyanis még arról folytak a viták az LMP-ben, hogy az olimpikont vagy Jávort indítsák-e Tarlóssal és Horváthtal szemben."

Hát 9 és fél százalékot ő is kapott volna! :-(


Tájékozódj, mielőtt hülyeséget beszélsz! Vagy sokat ittál Johnnie? Pannonhalmán a bencéseknél maturált, mos meg a Pázmányon tanít. Igen, ilyen egy tipikus szadeszklón megélhetési politikus, ja. Ettől függetlenül töketlenek, ha nem pártosodnak és erősítenek vidéken, eltűnnek.

Válaszok:
Askeladden | 2010. október 7. 15:14
Sebastian Knight | 2010. október 7. 15:42
drkovax | 2010. október 7. 15:54

"Pannonhalmán a bencéseknél maturált, most meg a Pázmányon tanít."

Ezt nem emelték ki a kampányban, pedig így a jobbközép jelöltje lehetett volna a műszaki értelmiségi Tarlóssal szemben! :-)

Válaszok:
Senior | 2010. október 7. 15:33

Most mondtam, hogy töketlenek. Egyébiránt ő is reál, az ELTE-n biológusként doktorált, aztán rászokot az ökopolitákára.


Sajna ez még semmit nem jelent.
Kuncze a kecskeméti piaristáknál, Kóka az esztergomi ferenceseknél maturált.


Nem tipikus, egy alfaj. Idősebb kiadásban is van egy rakás. Eljátssza - ahol kell - a keresztényt, de azért amikor valamiben dönteni kell ateista és egyházellenes ...

Válaszok:
Senior | 2010. október 7. 16:01

Mikor tett ilyet ez a Jávor? Ne Kókát, vagy Kunczét idézd!
Én meg ismerek olyat, aki korábban volt fideszes képviselő.
Viktor személyesen megkérdezte tőle, hogy milyen vallású.
Nem gyakorlom egyiket sem. Jó akkor református leszel, mert lutheránus ás pápista már van a városban. Amióta lapátra tették, közelébe sem jár a templomnak.

Válaszok:
drkovax | 2010. október 7. 16:05

Az LMP ugyanúgy kiengedi magából az egyház/vallásellenes böfögéseket, mint az szdsz. Jávor sem ment szembe a pártjával ilyesmiben ...

Válaszok:
Senior | 2010. október 7. 16:16

Ez megint egy rossz üzenetű lépés az LMP részéről. Ha már ennyit belefektettek Jávor kampányába, az ő nevével fémjelzett - amúgy meglehetősen kidolgozott és színvonalas - programba, akkor most miért lép le egyik pillanatról a másikra? Azért nyilván tisztában voltak vele, hogy nem lesz belőle Főpolgármester, nem ilyen esélyekkel indították harcba.
Oké-oké, hogy felkészült emberek kellenek a parlamenti frakcióba, de akkor legalább azt vennék tudomásul, hogy Bp-n kívül egy virtuális térben léteznek mindössze. Legalább ami megvan, ott dolgoznának...

Válaszok:
SajtosPogácsa | 2010. október 7. 16:44

Konkrétan? Milyen a vallással és egyházzal kapcsolatos tv. javaslatnak ugrott neki az LMP? Valahol ti bebeszéltétek magatoknak, hogy szadesz utódpárt és ennek a foglyai vagytok.
Szerintem pont azért hirdettek tagfelvételi moratóriumot, hogy kizárják a lejárt szadeszosokat. Orbán személyesen is másként gondolja. Nem tűnt fel, hogy milyen jó hangulatú vitái vannak Schifferrel, azután Vonát helyre teszi, Mesterházit meg le sem sz@rja.


Szerinted Hanzély Ákos majd a lábát fogja lógatni? A program meg nem vész el.


Szerintem teljesen logikus döntés volt ez, nem értem azokat, akik még ebbe is bele tudnak kötni. Abba lehetne, ha nem mondott volna le a közgyűlésről, ugyanis az LMP amellett kardoskodik, hogy a képviselők ne halmozzák a pozícióikat. Ő megmutatta, hogy nem csak beszélni tud, tartja is magát ahhoz, amit mond. Nagyon sok politikus példát vehetne róla.


Nem Jávort kellett volna indítani, bár amúgy aránylag szimpatikus. Ő persze hogy nem hagyja ott a bizottságát. Talán valakit, akit egy sikeres fővárosi politikusnak fel lehet építeni.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó