Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2010. október 7. 12:40

Nem lesz tagja a Fővárosi Közgyűlésnek Jávor Benedek - közölte a politikus a Hírszerzővel. Az LMP fővárosi listavezetője és főpolgármester-jelöltje inkább a parlamentet választja.

Jávor Benedek a Hírszerzőnek azt mondta: tisztában volt azzal, hogy nem lehet egyszerre parlamenti és fővárosi képviselő, a választási eredménytől tette függővé, hogy melyiket választja. Döntésében az is szerepet játszott, hogy szerinte jobban szolgálhatja az LMP-t, ha a parlamenti munkáját folytatja.

Mint fogalmazott, miután az önkormányzati választásokon a remélt eredményhez képest gyengébben teljesített Budapesten az LMP, le kellett vonni a következtetéseket. Helyét az LMP fővárosi listájának 4. helyezettje, Hanzély Ákos öttusázó világ- és olimpiai bajnok, a Látkép Egyesület korábbi vezetője veszi át.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/13908


Bukovics Martin
2010. október 7. 14:52
Logikus és várható is volt Jávor Benedek döntése. Az lett volna a nehezen megmagyarázható, ha Jávor a fővárosi közgyűlési mandátumot és választotta volna a nagy nehezen kiharcolt Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöki posztjával szemben. Hanzély Ákost meg valószínűleg felépítik a következő négy évben főpolgármester-jelöltté, nyáron ugyanis még arról folytak a viták az LMP-ben, hogy az olimpikont vagy Jávort indítsák-e Tarlóssal és Horváthtal szemben.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ez megint egy rossz üzenetű lépés az LMP részéről. Ha már ennyit belefektettek Jávor kampányába, az ő nevével fémjelzett - amúgy meglehetősen kidolgozott és színvonalas - programba, akkor most miért lép le egyik pillanatról a másikra? Azért nyilván tisztában voltak vele, hogy nem lesz belőle Főpolgármester, nem ilyen esélyekkel indították harcba.
Oké-oké, hogy felkészült emberek kellenek a parlamenti frakcióba, de akkor legalább azt vennék tudomásul, hogy Bp-n kívül egy virtuális térben léteznek mindössze. Legalább ami megvan, ott dolgoznának...


Nem Jávort kellett volna indítani, bár amúgy aránylag szimpatikus. Ő persze hogy nem hagyja ott a bizottságát. Talán valakit, akit egy sikeres fővárosi politikusnak fel lehet építeni.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó