Gyurcsány rendszerváltást akar az MSZP-ben

2010. október 04. 14:39

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz meggyőző győzelmet aratott a vasárnapi önkormányzati választáson és ezzel csaknem teljes a „Fidesz-uralom” az országban. A volt kormányfő sok sikert kívánt az MSZP-frakcióból hétfőn kilépett Szili Katalinnak.

2010. október 04. 14:39

Nem az ízlése szerint való, amit a Fidesz az elmúlt hónapokban tett, Gyurcsány Ferenc véleménye szerint azonban meg kell nézni, hogyan él a kormánypárt a felelősségével és a kötelezettségével a jövőben. Ha az eddigi irány marad, akkor az MSZP-nek határozott, kemény, elvi ellenzéknek kell lennie a Fidesszel szemben. A következő hónapokban az a dolguk, hogy széles, balközép centrumpárttá alakítsák át az MSZP-t azért, hogy az kormányzóképes alternatíva legyen - véli a volt miniszterelnök.

Gyurcsány a választási eredménnyel kapcsolatban kitért arra, egyértelművé vált, hogy az MSZP a legerősebb ellenzéki párt. És bár jobb eredményt értek el, mint tavasszal, de ez kevés ahhoz, hogy látható időn belül ebből kormányzati felhatalmazás lehetne.

Gyurcsány egyébként ismét rendszerváltozást szorgalmazott az MSZP-ben, amire javaslata is lesz az elnökségnek. Ebben a folyamatban kell megtalálnia a helyét mindazoknak - köztük saját magának is -, akik nem a szocialista párton kívül keresik az alternatívákat. Szili Katalin MSZP-frakcióból történt kilépéséről azt mondta: a volt házelnök az elmúlt évek alatt taposott egy önálló ösvényt magának, amely egyre jobban eltért az MSZP fő irányvonalától. Hozzátette: az a dolguk, hogy sok sikert kívánjanak neki.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cyberlolita40001
2010. október 06. 14:20
Gyurcsánynak Mesterházy helyében adnék 5 napot, hogy eldöntse, mit akar, megy vagy marad. Az, hogy platformokat hoz létre, szíve joga, van vagy 35 platform az MSZP-ben. Semmit nem jelent. Szerintem tanulja meg befogni a pofáját, húzza be fülét-farkát és örüljön, hogy egyáltalán politizálhat (ezt is cask ebben az országban lehet..). Aztán végre el lehetne dönteni, hogy merre az arra, hogyan lehet visszaszorítani a jobboldalt. De milyen érdekes: ha jól megy a szekere az országnak baloldal van, ha válság van és káosz, előjön a jobb. Kettő együtt egyszer nem lehetne??
Kündü
2010. október 04. 18:10
Mégis, MIBEN REMÉNYKEDIK ez az állat??! Hisz úgyis nyakára teszik a hurkot! Hogy Ő egyszer visszatér? Az ország 95 %-a utálja és gyűlöli. A saját párttag-társai és vezetői TOLJÁK EL MAGUKTÓL, mint a pestisest! Egy megoldás van: képtelen a valóság felfogására, megértésére, feldolgozására. Mert elmebeteg.
elfelejtette
2010. október 04. 17:16
Gyurcsany a baloldal bolcsenek szerepere keszul, mint Vitanyi?
gillag74
2010. október 04. 16:02
Ha rendet szeretne a maszopon belül,akkor az első lépés hogy hagyja abba a politizálást ez a böszme!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik