Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Percről percre
2010. május 14. 09:47

Dúró Dóra helyett a korelnök olvasta az esküszöveget, majd megalakult a parlament. Előzőleg Sólyom László beszédet mondott, felkérte a Fidesz elnökét a kormányalakításra. A Jobbik esküt tett a Szent Koronánál. Az MSZP szerint viszont a Korona a vészkorszakot idézi fel. A Mandiner közvetítése az alakuló ülésről. Maradjanak velünk!

 

Zárópoén: Székely Himnusz

A Jobbik a Székely Himnusz éneklésébe kezdett. A többiek is állva maradtak. A Fidesz képviselői is énekeltek. Gyurcsány pedig közben lelépett az ülés teremből.

Vége

A Szózattal zárul az ünnepélyes ülés.

Mellény-saga

Mesterházy ügyrendet nyomott. Rendkívüli házbizottsági ülést szeretne Vona mellényéről. Azt szeretné Mesterházy, hogy ami törvény érvényes a ház falain kívül, az legyen az belül is. Schmitt rendre utasította Mesterházyt, mivel ez nem a napirendi ponthoz tartozó ügyrend volt. Ennek ellenére szavazást kezdeményezett a kérdésről. Az igenek nyertek. 19:30-tól tárgyalja a házbizottság a kérdést.

MSZP-Jobbik csere

A szocialistáké lesz a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztja, a költségvetési bizottságé pedig a Jobbiké - ezt javasolja Schmitt Pál a szokásjog alapján.

Magyar országgyűlés 2010

Magyar országgyűlés 2010 - Orbán így fejezte be beszédét. Taps.

Orbán most olvassa nyilatkozatát

Legyen béke, szabadság és egyenlőség. Ezzel indít. Majd helyzetet elemez. De a magyar nemzet 2010 tavaszán összegyűjtötte erejét és forradalmat csinált a szavazó fülkékben. Megint az új rendszerről beszél. Ez lesz a Nemzeti Együttműködés rendszere.

Munka, otthon, család. Ezek az alappillérek. Amik nyitottak minden magyar előtt határon innen és túl.

Ma indul a változás

A változást ma kezdjük el - mondja Orbán. A választók egy új rendszerről döntöttek. EL kell ismerni a szavazók forradalmát. Antalt idézi: Tetszettek volna forradalmat csinálni. Most csináltak. És ezt el kell ismerni. A magyarok elsöprő erővel váltották le a korábbi hatalmat.

Nyilatkozatot terjeszt be majd a parlament elé.

Mélyreható változások

Biztonságosan, mélyreható változások következnek - ígéri Orbán. A magyaroknak elegük lett, győzelmeket várnak.

Le fogunk győzni mindent. Magyarország így döntött. - mondja.

Orbán: tudom mi a dolgom

Orbán Viktor belecsap a lecsóba. Elsőként a választóknak mond köszönetet, amiért kiálltak a demokrácia mellett. Köszönetet mond Sólyom Lászlónak is. És gratulál képviselő társainak. Nem először áll itt - mondja. Tudja mit vár tőle az ország, és véghez fogja vinni mindazt, amit várnak tőle. Taps. Küzdelemre vállalkozik, az akadályok nem tántorítják el.

A válsággal akart küzeni Bajnai

A válsággal és nem a pártokkal akart küzdeni Bajnai. Nem történelmi küldetése volt, csak válságot akart kezelni.

Aztán pedig csupa és.

Haza és haladás. Hagyományok és modernizáció. Magyarország és Európa...

Ezzel befejezte beszédét, Orbán Viktor megy a pulpitusra mindjárt.

Sötét jövő következik

Bajnai sötét jövőt jósol. De nem Magyarországon, hanem a világban máshol.

Most Orbán a soros

„Aki az ördögöt festi a falra, annak meg is fog jelenni” - utalgat a fideszes politikusok gazdasági helyzetre vonatkozó kijelentéseire Bajnai. A devizahiteleseket is félti az ügyvezető-miniszterelnök a felelőtlen kijelentésektől.

Feljelentik Vonát

Bajnai indítványára még ma feljelenti az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Vona Gábort.

Bajnai beszólt Vonának!

Vona Gárda-mellényes performanszát nem hagyta szó nélkül Bajnai Gordon sem. Hosszan magyaráz, mint mondja, emellett nem lehet szó nélkül elmenni. Most a Gárda-viselet jogi hátteréről szónokol. Ilyen mellényt tilos viselni, ez a törvény. "Hogyan akarnak önök törvényt hozni, ha nem tartják be a törvényeket?" - kérdezte a Jobbiktól.

Bajnai is a demokráciáról szónokol

Gratulál az új parlament minden képviselőinek, és az új kormány tagjainak.

Bajnai utolsó beszédét kezdi

Köszöni a szót, hozzáteszi: nem fogja sokáig tartani. A kormány azokra száll, akiket megválasztottak. Az átadás-átvétel folyamatát legjobb tudása szerint segíti - ígéri Bajnai.

Horváth bácsi távozik

Vége Horváth oneman showjának. Átadta az ülés vezetését Schmitt Pálnak.

Schmitt elempésedik

A fenntartható fejlődés fontosságáról is megemlékezett az új házelnök.

Vissza a parlament becsületét

A nemzet házának nevezte az Országházat Schmitt. Visszaadná az országgyűlés becsületét az egykori EP-képviselő.

Gordon jó fiú

Bajnai Gordon leköszönő kormányfő úgy ül ölbe tett kézzel a kormányfői bársonyszékben, mint az eminens tanuló az első sorban. Mindjárt megkapja a bizonyítványát, aztán jöhet a sokévi vakáció.

Az új házelnök beszél

Schmitt széleskörű nemzeti összefogásra buzdítja a jelenlévőket, és 15 millió emberért vállalna felelősséget.

János bácsi az ülésteremben

"Hegedűs Loránt......NÉ."

Schmitt Pál a házelnök

Az Országgyűlés megválasztotta Schmitt Pált elnöknek.

Horváth János rulez!

"Az érvénytelen szavazatok száma: TEN!" - mondta az Amerikába szakadt korelnök.

Vona Gábor már nincs mellényben

Visszavette zakóját Vona Gábor.

Ha a frakciók nem tudnak megegyezni, úgy a házszabály és a szokásjog alapján a legnagyobb ellenzéki képviselőcsoport kapja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának vezetését - mondta Schmitt Pál leendő házelnök pénteken a Parlamentben újságíróknak. (Hírszerző)

Novák Előd nyilatkozik (Mandiner TV)
Hol vannak a jó nők?

Csipet csapatunk női tagjaként szexuális zaklatások tömkelege ér; Molnár Oszi, Mesterházy, Pali bácsi és a többiek valószínüleg Lendvai Ildikó látványához vannak szokva. Ejj. Jó nőket a parlamentbe!

Orbán és az LMP már viccelődnek

Vágó Gábor jobbnál jobb sztorikkal szórakoztatta a büfében a Mandiner tudósítóit. Kezet fogtam Orbán Viktorral, már azért megérte bekerülni a parlamentbe, mondta a kecskeméti képviselő. Amikor bemutatkoztak egymásnak, előbukkant Mile Lajos is, aki az 1990-es parlamentben MDF-es volt, most pedig LMP-s színekben képviselő. Valahogy így nézett ki a szituáció:

Vágó: Vágó Gábor vagyok.
OV: Orbán Viktor.
Mile: Milyen Viktor?
OV: Szabó.
 

A parlamentarizmust csúfolja ki az a képviselő, aki az Országgyűlés alakuló ülését jogszabálysértéssel zavarja meg, tudva, hogy a hatályos rendelkezések nem adnak módot ennek fizikai megakadályozására. Ha a Jobbik frakcióvezetője a jogsértéssel kérkedve esküszik a jogszabályok betartására, hamis esküjével a hazugságot fogja képviselni az új Országgyűlésben – reagált közleményben Vona Gárda-mellényes akciójára Sólyom László.

Így vonultak be az LMP-sek (Mandiner TV)

Három perccel mentelmi jogának lejárta után előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki Hagyó Miklóst.

Egy, csak egy legény van

Kiürült a patkó, az MSZP-től már csak Szanyi Tibor ül bent, ő is egy antifasiszta kitűzővel, melyen egy nonfiguratív alak horogkeresztet dob a kukába. A kapitány laptopozik. Facebookon még mindig nincs fent.

2 óra szünet

Megnézzük a büfét, lesz rá két óránk.

Hegedűs in da house

Hegedűs Loránt mellettünk állva nézi a karzatról az eseményeket, fél szemét persze végig rajtunk tartja.

Horváth János szerint Lehe Tamás

Horváth János megküzdött az LMP nevével.

Mesterházy Miklósnak hívják az MSZP frakcióvezetőjét?

Horváth János elszólta magát, Attila helyett Miklósnak keresztelte az MSZP frakcióvezetőjét, az LMP-t pedig Lehet a Más Politikának.

Nem fogadták el az OVB beszámolóját

260:114 arányban utasították el Szigeti Péter OVB-elnök beszámolóját, 267:108 arányban pedig nem fogadták el Varga miniszter beszámolóját. 

Vona Gábor levetette zakóját

Vona Gábor az eskü szövegének kezdetekor levetette zakóját, és Gárda mellényben mondta el esküjét.

Horváth mondja az esküt, nem Dúró

Höhö.

Itt a Turultévé is!

Képünkön kollégánk, Bukovics Martin a Turultévé riporter-operatőrét interjúvolja. Tudják, a Turultévében lejön mindaz, ami a híradókból kimarad.

Dúró Dóra felolvas

A két korjegyző most olvassa fel a képviselők névsorát, betűrendben.

Névsort olvas Dúró Dóra

Gyermeki hangja hallatán úgy érezzük magunkat, mintha egy gimis névsorolvasást hallanánk egy hetestől az oszifő (Oszi fő, höhö) előtt.

A nyitó ülés izgi. Sólyom adott egy barackot a jobbiknak, mire Szegedi Csanád azt morogta, hogy ”Ez undorító”, és egy simit az LMP-nek. A korelnök úr kissé avitt PG-s előadása erős szájhúzást váltott ki a szoci frakcióból - írja Tumblren az LMP képviselője.

Kovács Lászlónak jó a cipője

Kovács László szerint nagy kár, hogy Sólyom László beszédében nem emelte ki az előző kormány sikereit a válságkezelés terén. A volt EU-biztos ugyanabban a cipőben tolja, mint a választások második fordulójának éjszakáján.

Novák Előd Sólyom beszédéről

A szünetben Novák Előddel beszélgettünk, aki a Mandinernek elmondta, Sólyom László beszéde egy LMP-s kampánybeszéd volt, és hogy ezek után nyilvánvaló volt, hogy részükről nem érdemel tapsot. Mesterházy Attila szerint korrekt volt az államfő beszéde, különösen a szélsőjobboldallal foglalkozó része. Kár, hogy nem előbb szólalt meg Sólyom ebben a témában, tette hozzá az MSZP frakcióvezetője a Mandinernek.

Lényeg a magabiztosság

LMP - Hippik?

Gyurcsányt nem érdekli

Varga Zoltán beszéde alatt Gyurcsány Ferenc a parlament legszélső baloldalán ülve bőszen lapozgat valamit - talán saját összegyűjtött műveit. Ezalatt Lendvai Ildikó mozdulatlanul magába hajolva láthatóan standby üzemmódba kapcsolt.

Bede Márton twitteren jelenti: „A dohányzó folyosó keményebb, mint a Vittula nevű brutálkocsma a Kertész utcában. Büdös disznók!”

Ki beszél?

Bizonyos Varga Zoltán miniszter úr valószínűleg először és utoljára beszél a nagy nyilvánosság előtt. Azt állítja, rendben zajlottak le a választások.

Celebek a páholyokban

Szigeti Péter arra kéri az egybegyűlteket, hogy fogadják el az OVB választási munkájáról szóló beszámolóját. Eközben kiszúrtuk a velünk szemben helyet foglaló Kudlik Júliát, Philipet és Balázs Pétert. Molnár Oszit jó hátra dugták, alig látni, Schiffer feszülten nézi felváltva Bajnait és a Jobbik tagjait, Rogán Antal pedig nagyon vihog valamin.

Kollektív vakarózás kezdődött

Hiába, a képviselők pontosan úgy érzik magukat ilyenkor, mint bárki más egy gimis évnyitó alkalmával.

Egyre nagyobb az alapzaj

Unják a banánt a diplomaták is, Szigeti Péter már körülbelül nyolc perce beszél az OVB munkájáról.

Prof. Horváth tetézi

Hosszan belebonyolódott az idős, tiszteletreméltó közgazdászprofesszor saját elméleti fejtegetéseibe.

Színes kavalkád a Kossuth téren

Lelky Lola a Kossuth térről jelentkezik: véget ért a mellényellenes tüntetés, amelyen Ungár Klára kék mellényben jelent meg. A liberális politikusasszonnyal ezután Jobbik-szimpatizáns nénik beszélgettek el a zsidóüldözésekről. A tér egy másik sarkában Budaházyért tüntet egy csoport. A Kossuth tér egy harmadik szegletében esküt lehet tenni a Szent Korona másolatára.

Vona mellényben is van, meg nem is

A Jobbik elnöke öltöny alá rejtett egy fekete mellényt, hogy mi van a mellényen, így nem tudjuk, mi áll rajta. Talán nekivetkőzik.

Megvan Szanyi kapitány!

Szanyi Tibor vörös nyakkendőben laptopozik, éppen Kovács Lászlónak magyarázza az internet csodáit. Lecsekkoltuk, Facebook-on nincs fenn - pedig cseten meghívtuk volna egy Cuba Librére. Ha ezt olvassa, vegye meghívásnak, Kapitány! Horváth Csaba Iphone-ozik, Vágó Gábor viccet mesél valószínüleg, mert mindenki kacarászik körülötte.

Kövér még nem vágatta le a haját

Életképek: Horváth János állami újraelosztásról és az elmúlt rendszerről beszél, miközben Mikola István csukott szemmel meditál. Kövér Lászlónak viszont még mindig hosszú a haja, holott megígérte, levágatja, ha ismét a Fidesz kerül kormányra. Dúró Dóra a hajával játszadozik, Pokorni Zoltán minket figyel.

A Fidesz vendégpáholyában helyet foglal Reviczky Gábor, Eperjes Károly, illetve Balázs Péter is.

Még ilyet

Karácsony Gergely és Schiffer András sugdolóznak. Szét lesznek ültetve, ha így folytatják!

Tiszteletadás

A képviselők egyperces néma csönddel adóztak három elhunyt ex-képviselő emlékének.

Schiffer András megmozdult!

Megigazította nyakkendőjét és körülnézett az LMP frakcióvezetője Sólyom beszédének végén. Horváth János az elmúlt ciklusban elhunyt képviselőkre emlékezteti a képviselőket egy perces néma csenddel.

LMP-s érkezés

Sólyom felkérte Orbánt

Dr. Sólyom László köztársasági elnök felkérte dr. Orbán Viktort a kormányalakításra.

Nem tapsol a Jobbik

Sem Sólyom László beszédét, sem az államfő bejelentését, miszerint Orbán Viktort bízza meg a kormányalakítással nem tapsolta meg a Jobbik. Orbánt a Fidesz-frakció minimum kétperces vastapssal ünnepli. Most Horváth János korelnöké a szó, tolják is neki a fúvósok.

Képviselők állnak a Himnusz alatt

Unják a képviselők Sólyomot

Boross Péter is itt ül a parlamentben, feszülten hallgatja Sólyom szavait, aki az alkotmányban foglalt jogok koherens rendszeréről beszél éppen. A többség azonban láthatóan unja a köztársasági elnök viszonylag száraz beszédét, Pelcszné Gáll Ildikó és Navracsics Tibor sugdolóznak, az egymás mellett helyet foglaló Tarlós István és Schiffer András viszont fél órája teljesen mozdulatlanok,

Sólyom az LMP-ről

Nemcsak negatív, hanem pozitív üzenete is van az új parlamentnek Sólyom szerint: az LMP, a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot zászlajára tűző párt bekerülése. Nem tetszik ez a jobbikosoknak, sugdolóznak, morognak.

Jobbikos életkép az alakuló ülés előtt

Sólyom a Jobbiknak üzen

Sólyom a szélsőjobboldalról beszél. Le kell szögeznünk: minden képviselő egyenlő legitimációval bír, mondja. Nem engedhető meg, hogy gyűlöletre uszítás elhangozzon az országgyűlésben, a mentelmi jog ettől nem védheti meg őket, üzeni a Jobbiknak az államfő. Biztos vagyok és bízok abban, hogy az Országgyűlés legtöbb képviselője elutasítja az alkotmányos értékek megsértését, így Sólyom.

Sólyom László beszél

Sólyom a húsz évvel ezelőtti Országgyűlés megalakulását eleveníti fel. A fő törekvésük az volt, hogy az addigi rendszernél egy különbbet építsenek fel, ezt kívánom Önöknek is, mondta.

Megalakult a Fidesz mamut-képviselőcsoportja

A Jobbik esküt tett a Szent Koronára

Az Országházban elhelyezett ereklyét körbe állva tettek esküt a Szent Koronára a Jobbik parlamenti képviselői a törvényhozás pénteki, alakuló ülése előtt. Vona Gábor fehér inget, öltönyzakót, alatta fekete mellényt viselt, amikor belépett az épületbe.(MTI)

Nézelődnek a jobbikosok

Lassan megérkeznek a jobbikosok is. Novák Előd és Dúró Dóra nem egymás mellett ülnek. Novák ehelyett megkapta szomszédjának az LMP-s Jávor Benedeket. A jobbikosok nem olvasnak semmit, nézegetnek és integetnek az ismerősöknek.

Egyre többen vagyunk

Gyűlik a jónép az ülésteremben; a jobbikosok felsorakoztak és megilletődve várják, mi lesz. Az MSZP-nél megy a helyezkedés, fészkelődés, az LMP-sek nagyon mosolygósak. Mindenki beszélget, egyedül Mikola ül sziklaszilárdan, Nemzeti Sport-ba merülve.

MSZP: A Szent Korona a vészkorszakot idézi

Az MSZP nem szavaz meg olyan előterjesztést, amely alapján a Jobbik elnökölheti az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát, egyben felszólítja a jobbikos képviselőket, hogy ne tegyenek a Szent Korona előtt esküt, mert az sokakban Magyarország legsötétebb vészkorszakát idézheti fel.(MTI)

Tanácskozás a Delegációs Teremben

Tanakodás

Mit olvasnak a fideszesek?

A lassan beérkező és helyet foglaló fideszes politikusok Borsot, Népszavát és Heteket olvasnak. Mikola István viszont kitart a Magyar Nemzet mellett. Nem izgul az alakuló ülés eseményeire: a sportrovatot büngészi.

Ragaszkodnak a bársonyszékhez

Tudósítónk bejutott egy üléstermi páholyba, ahonnan látja a beszivárgó politikusokat. Szekeres Imre és Hiller István miniszteri bársonyszékükben ülnek, tegyük hozzá: utoljára.

Schiffer: Korrekt a Fidesz

Schiffer András szerint korrektnek tűnik az új kormánypárt azon javaslata, miszerint a leendő házelnök fog dönteni a parlamenti bizottsági posztokkal kapcsolatban.

Az LMP indítványa az első

A nemzetbiztonsági szakszolgálatokról szóló törvény módosítását célzó LMP-s indítvány az első az új parlamentnek benyújtott javaslat.

A frakciók aláírták a megállapodást

A Parlament Delegációs Termében a parlamenti pártok képviselői aláírták az Országgyűlés alakuló ülésével összefüggő politikai megállapodást. A bizottságok kapcsán viszont nem született megállapodás.

Az index információi alapján Hegedűs Lóránt a Hazatérés Templomában elmondta: A Jobbik szolgálni, nem sebeket ütni, hanem sebeket gyógyítani akar a nemzet templomában, a parlamentben. Vona Gábor beszéde után a Jobbik képviselői átvonultak az Országházba. Ketten viseltek gárdista-uniformist.

 

Túl korán jöttek

A túl lelkes elempések korán érkeztek a Parlamenthez: még nem mehetnek be az épületbe.

LMP vs árpádsávosok

Árpádsávos gyülekezettel találta szembe magát az LMP menete a Parlament előtt. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Schiffer nélkül menetel az LMP

Az LMP képviselői az Alkotmány utcán sétálnak a Parlament felé, nagy sajtóérdeklődés közepette. Schiffer András frakcióvezető viszont nem látható közöttük.

Veszélyben a demokrácia: fekete mellénnyel a kezében lépett ki óbudai lakásának ajtaján pénteken, az új Országgyűlés megalakulásának reggelén Vona Gábor, a Jobbik elnöke és leendő frakcióvezetője.

Van egy rossz hírünk

„Tisztelt Szerkesztőség! 2010. május 14-én az alakuló ülés napján a szerkesztőségek, tudósítók, stábautók, közvetítő kocsik részére kiadott parlamenti állandó behajtási engedélyek nem érvényesek! A Sajtószolgálatnak napi behajtási engedélyek kiadására sincs lehetősége.”

Sólyom László nyitja meg beszédével az Országgyűlés alakuló ülését, akit Horváth János fideszes korelnök követ. Ezután a parlament meghallgatja az Országos Választási Bizottság és az önkormányzati miniszter az országgyűlési képviselő-választásról szóló jelentését, majd a mandátumigazolás és a képviselői eskütétel után vita nélkül határoz azokról. Hogy mi lesz még? Olvassa el az alakuló ülés napirendi javaslatát!

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/7974


169 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Mondjon bárki bármit, ez egy gyönyörű parlament. Legalábbis az elmúlt 20 év legszebbike.


Szerintem tegyétek ki a főoldalra, hogy minél többen észrevegyék.


Mi van, gyerekek, beragadtatok? Az Index már pörög, ha nem kapjátok össze magatokat, náluk maradok. ;)

Válaszok:
Fakilincs | 2010. május 14. 12:17

Jaja, ugyanezt akartam mondani én is, hogy mi van má' mi van??


remélem minden fennmaradó parlamenti bizottsági posztot az lmp kap :D
megérdemelné a másik két kispárt


"Szekeres Imre és Hiller István miniszteri bársonyszékükben ülnek, tegyük hozzá: utoljára."

Tegyük hozzá: reméljük.


Szóval a magyar nemzet koronája a vészkorszakot idézi fel, nemrég meg a királyság "szimbóleumának" vélte valamelyik szoci arc.

Ijesztő, milyen emberek lehetnek képviselők.


"MSZP: A Szent Korona a vészkorszakot idézi"

Ez már a vég.

Válaszok:
honphibu | 2010. május 14. 13:20
elGabor | 2010. május 14. 13:28
drienovác | 2010. május 14. 13:29
slomovicz | 2010. május 14. 13:58

Állítólag Vona nem mellényben van.

Válaszok:
Tóth H. | 2010. május 14. 13:16

de, van rajta mellény, csak fölötte egy zakó is :)


Arra gondolsz, hogy a Mandiner eltorzítva teszi közzé, főcímként?
Igazad van.


A baloldal soha nem mulasztotta el az alkalmat, hogy rárontson nemzetére, mondta volt Orbán Viktor. Mennyit támadták ezért, és mennyire igaza volt! :)


na és főleg a tatárjárást


a vonára rátetoválták a mellényt

a korlenök szerint lemaradtunk magunk mögött - a monthy python meg se alakul, ha ezt meghallották volna


HJ megemlékezése a határontúli magyarokról szép gesztus volt.


Horváth János láthatóan definiálja, mit is ért a Fidesz az oligarchák elleni harc alatt.
Nem lehet állítani, hogy valótlant mondana...


Eddig is szokás volt, hogy a korelnök ilyen hosszasan beszél?


Mindig ennyit beszel, szegenyt sokaig csendre kenyszeritettek.

Válaszok:
slomovicz | 2010. május 14. 13:53

"A Jobbik elnöke öltöny alá rejtett egy fekete mellényt, hogy mi van a mellényen, így nem tudjuk. Talán nekivetkőzik."

Talán még egy nyilaskereszt is van a hátára tetoválva! :-D


Kicsit több tiszteletet. A mondanivaló a lényeg, aki ezt nem igy gondolja, nézze a Mouinika show-t.

Válaszok:
tevevanegypupu | 2010. május 14. 14:28

a jeltolmács kidőlt


"MSZP: A Szent Korona a vészkorszakot idézi"

Ezek ilyen ócska nemzet ellenes pitiáner senkik. Le kellene húzni a WC-n már öket.


Ezt az aranyos öregurat valaki leválaszthatná a mikrofonról, mert valaki ott felejtett egy papírköteget, amiről azt hiszi, hogy a beszéde...

Válaszok:
slomovicz | 2010. május 14. 14:09

sebaj, itt a szigeti elvtárs, máris szapulja a rohadt elvetemült jogalkotókat, akik miatt sorba állás lett - a saját hülyeség esetében kizárt


Rögtön az adókedvezményekről akarsz hallani? - vagymi?
Nem szex ez, hogy elkapkogyuk. :-)

Válaszok:
states | 2010. május 14. 14:19

nem is tudtam, hogy van varga nevű miniszter

Válaszok:
TuRuL2k2 | 2010. május 14. 14:45

a varga is a türelmetleneket okolja, meg persze a médiát, meg a jogalkotókat, hogy lehettek ilyen barmok

ez hihetetlen, két majom rugózik ugyanazon, ahelyett, hogy aszondták volna, bocs, ennél kicsit gyorsabban illet volna megoldást találnunk

menjen már a francba


Ha a parlamenti titkár nincs résen, Horváth János simán felolvassa még egyszer a beszédét, pedig elsőre is kurva unalmas volt :)

Válaszok:
slomovicz | 2010. május 14. 14:34

Most mit mondjak erre, hogy tobb tiszteletet? A kor nem erdem, hanem allapot. (-:

Válaszok:
Locassen | 2010. május 14. 14:47

Nekem minden beszéd amiben a " szocikat" püfölik - a fülemnek jól esik. Miért arról beszéljen mint pannonpuma Kóka hogy dübörög ami dübörög?
Ezek miatt- nem élhetünk mi- húsz év után sem- itt , mint egy osztrák polgár,
pedig 12.- 14 órát dolgozunk.

Válaszok:
Karpo | 2010. május 14. 14:42

valóban. a mai huszon-harminéves generáció érvényesülési lehetőségeit szűkítette be az elmúlt évek gazemberkedése. jóvátehetetlen károkat okoztak.


Jó a műsor az m2-n, sokat megtudtam a réti madarakról... de a 20 perc már tuti letelt.

Válaszok:
Abarang | 2010. május 14. 14:56

Na tessék, csak panaszkodni kellett... folytatódik a show.


aki hamisan esküszik, azzal mi lesz?
pl kovács et, amikor a tudomására jutot titokkal a szlovákokat bujtogatta, mi a teendő a magyar igazolvány és az alapszerződés 1.0 ellen...


hú, a vona Árpád sávos mellényben, Anyám

azér ez bizarr, most vitték ki az Árpád sávos zászlót,

az oroszlán meg legalább három honfoglaló törzs címerállata


"Horváth mondja az esküt, nem Dúró

Höhö."

Ez szánalmas és kicsinyes döntés volt.


mármint az bizarr, hogy ez betiltott jelkép lehet Magyarországon

Válaszok:
Abarang | 2010. május 14. 15:28

nem fogadták el a beszámolókat

asszem még ilyenre sem volt példa

bár ez sem igényel sok magyarázatot

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2010. május 14. 15:23

De figyeljünk csak: 267 "nem" szavazat, azaz csak a Fidesz-KDNP!

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2010. május 14. 15:23

Azaz, úgy tűnik, a többieknek tetszett a beszámoló...


Mesterházy Miklós
Lehe Tamás Politika

:)

Válaszok:
Tóth H. | 2010. május 14. 15:27
kamasuka | 2010. május 14. 15:30

Tény, Horváth Úr ülésvezetési módjában vannak döccenők, de én lennék ilyen állapotban 89 évesen...

Válaszok:
br | 2010. május 14. 15:29
Abarang | 2010. május 14. 15:31

Ott a pont.

Mindenesetre nem volt rossz Vona időzítése.

Válaszok:
kamasuka | 2010. május 14. 15:32

Öregúrnak kellemes, de egy parlamenti képviselőnél ez már bőven ciki.


Horváth Jánosnak ezt a ceremóniát inkább otthon papucsban kellene figyelemmel kísérnie, mert kezd tragikomikussá válni a ténykedése, miután Mesterházy nevét sem sikerült eltalálnia.

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2010. május 14. 15:30

Örüljenek, hogy műpéniszt dugnak fel a seggükbe a szoborötlet miatt ...


Nagy dolog.
Épp itt az ideje, hogy Mesterházy nevét elfelejtsük mi is.


Igen, és nem túl szép szegény bácsit folyton kinevetni.


Mentelmi jog felfüggeszt, előállít, 1 nap a sitten, és többet nem jönne ebben.

Még egyszer megcsinálja, ugyanez.

Ha estleg változna a jogszabály, akkor meg beszólni neki:

"Kérem a karbantartókat, hogy távozzanak az ülésteremből!"


Tudtam. Ettol fuggetlenul mar sokszor elkaladozik a targytol es bizony neha faraszto hallgatni.


az Öreg próbál nagyon koncentrált lenni, szükségszerű, hogy hibázik, ha kevésbé igyekezne, nem bénázna ennyit

de csatlakozom az előttem szólóhoz, 89 évestől nem is volt rossz, csak a beszéde lehetett volna rövidebb


Bréking: A BRFK mentelmi joga lejárásának pillanatában előállította Hagyó Miklóst.
http://nol.hu/belfold/a_brfk_e..

Válaszok:
slomovicz | 2010. május 14. 15:43
Tehetetlen Dodó | 2010. május 14. 15:46
Karcolt | 2010. május 14. 15:46
Tóth H. | 2010. május 14. 15:49

Mit nem adnék, ha mondjuk egy költségvetési szavazásnál láthatnám Horváth János mire szavaz igennel és mire nemmel. És ebből hányszor sikerül együtt szavazni a frakciójával...

Válaszok:
zoli 29 | 2010. május 14. 15:43
drkovax | 2010. május 14. 18:03

:)

Ne bántsd már az öreget! Szerintem az ülésteremben mindenki elnézi neki, nem csinálnak belőle nagy ügyet. Végülis csak a mai napra szól.

Válaszok:
inga | 2010. május 14. 15:47
Karcolt | 2010. május 14. 15:58
br | 2010. május 14. 16:15

Ujabb esemény a parlamentben!!!!!

Úristen! !!

Az egész MSZP fraciót elvitték a parlamentből a rendőrök!!! :-))


Príma.
Kékesi még otthon van?


Őszintén szólva nem tudom, mit keresett még az országban.
Nem csak gazember, de hülye is.


"Ne bántsd már az öreget!"

Mi mást csinálna egy troll?! Semmi másba nem tudott belekötni, nézd meg hányszor írta le ugyanazt újra meg újra.


Ez a Vona egy büdös bunkó, idáig nem értettem egyet azzal, hogy Dúrónak nem engedték elmondani az esküt, ezt most visszavonom, és lófaszt nekik nemzetbiztonsági bizottság...

Válaszok:
reality | 2010. május 14. 16:19

Ez aztán rapid munka volt!

Gratula a BRFK-nak!

:D:D:D

Válaszok:
zoli 29 | 2010. május 14. 15:59

Lemaradtál.
De azért szívesen olvasom újra a jó hírt.


Milyen fürge lett a BRFK, azért nem ártott volna, ha mondjuk 4 évvel ezelőtt is ilyen gyorsak lettek volna...


Miután egyetemi tisztségeket 65-70 éves kor felett nem tölthet be ember, elég érdekes, hogy az ország legfőbb döntéshozó testületében részt vehet. Így alapvetően nem hiszem, hogy egy 89 éves embert képviselőnek kellene jelölni.
Csak ilyen kínos szituációk jöhetnek ki belőle...

Válaszok:
zoli 29 | 2010. május 14. 16:01
Tóth H. | 2010. május 14. 16:01

Indítsunk mozgalmat Tóth Gábor és Bencze József megtartásáért! :)


"Így alapvetően nem hiszem, hogy egy 89 éves embert képviselőnek kellene jelölni."

Oké, majd ha alapítasz pártot, akkor ne jelölj 89 éves embert képviselőnek. ;)


Ezzel szerintem az a probléma, hogy nem mindenki egy korban kerül olyan állapotba, hogy nem szerencsés már komoly tisztséget vinnie.

Nekem például nem egy olyan tanárom volt, akik zseniális előadásokat tartottak, nagyon topon voltak, de kirúgták őket a korhatár miatt. És ez nagyon megalázó volt.

Ahogy egy politikus lehet fiatalon is tök hülye, és idősen is szellemileg nagyon friss.


a legelesleg... komment-tudósítás az indexesektől: "Rákay Philipre majdnem ráköszöntem, de rájöttem, hogy csak a Z+-ból ismerem" :D


Remélem, a megfelelő bizottság- ahogy szokás a leszavazott beszámolók után- megvitatja ujra Szigeti beszámolóját és kap egy friss beutalót a francba! Legyen olyan gyors intézkedés, mint Hagyó előállitása.


Kovács László: "A volt EU-biztos szerint az unió többi tagállamában a köztársasági elnökök nem szokták ennyire nyíltan kifejezni szubjektív véleményüket. "Annak örülök, hogy a Jobbik kérdésében ennyire határozottan fejti ki a véleményét, de egy köztársasági elnöktől méltóságteljesebb beszédet vártam volna, ami az előző kormány teljesítményét illeti."
http://index.hu/belfold/2010/0..

Úgy látszik, ők már soha nem fognak megváltozni...


Döbbenet,hogy Szent-Koronánk az MSZP szerint a vérkorszakot idézi. Persze mit várunk egy Lendvai, Gyurcsány, Kovács László, Szekeres féle bandától.
Sajnos voltak történelmünkben borzalmas időszakok, de ettől függetlenül a Korona örökre a hazánk szent jelképe.

Válaszok:
Karpo | 2010. május 14. 16:21
kamasuka | 2010. május 14. 16:49

De négy évig képviselő.

Mert ha az országgyűlés legöregebb portását kérik fel az alakuló ülés levezénylésére akkor nem probléma ez az alakítás, de azt elvárom minden parlamenti képviselőtől hogy szellemileg a topon legyen, nem azért mert majd félreolvas vagy bakizik, hanem mert olyan bizottságokban vesz részt aminek a munkája fontos és mert olyan törvényekről, előterjesztésekről szavaz amik egyrészt kurva bonyolultak, másrészt szükség van módosító indítványokkal, stb. korrigálni őket.

A bácsi emberileg szimpatikus, sőt az is látszik hogy valaha nagy koponya lehetett, de azzal hogy most parlamenti képviselő lehet egy szavazógéppé degradálták. Ez gáz.

Válaszok:
drkovax | 2010. május 14. 18:07

Sólyom László minden eddiginél keményebb hangvételű közleményt adott ki, miután Vona Gábor gárdamellényben tette le esküjét. "Minden országgyűlési képviselőnek be kell tartani a jogszabályokat, akármit is gondol e szabályokról vagy alkotmányosságukról. A parlamentarizmust csúfolja ki az a képviselő, aki az Országgyűlés alakuló ülését jogszabálysértéssel zavarja meg, tudva, hogy a hatályos rendelkezések nem adnak módot ennek fizikai megakadályozására. Ez a méltatlanság azonban visszahull őrá, s midnenestül a múlthoz sorolja őt. Ha a Jobbik frakcióvezetője a jogsértéssel kérkedve esküszik a jogszabályok betartására, hamis esküjével a hazugságot fogja képviselni az új Országgyűlésben. Ha a jogszabályok értelmezésére és kiskapuira hivatkozik, olyan magatartás megtestesítője lesz a parlamentben, amelyet hatalmas választói többség elvetett, mikor a rendet, a normák betartását és az ügyeskedés végét követelte" - fogalmaz a közlemény. (Index)
Mélységesen egyetértek a közleménnyel. Ezeknek csak a balhé kell.

Válaszok:
zoli 29 | 2010. május 14. 16:32

Az MSZP szerintem a kommunista diktatúrát idézi fel.


A 16:15-ös videóhoz milyen plugin kell?

Válaszok:
zoli 29 | 2010. május 14. 16:38
reality | 2010. május 14. 17:13

Izraeli zászló Horváth Csaba hajtókáján, Martonyival ünnepelte a népirtó terrorállamot
Az egyik szünetben a HVG rövid interjút készített Horváth Csaba MSZP-s képviselővel, akinek a hajtókáján egy izraeli és egy magyar zászló látható. Ennek okára kérdeztek rá. Horváth azt mondta: ma van Izrael megalakulásának 62 .évfordulója, azt ezt ünneplő eseményről érkezett a Parlamentbe. Az ünnepségen - tette hozzá Horváth - jelen volt a jelenlegi és a leendő külügyminiszter, Balázs Péter, illetve Martonyi János is. Arra a kérdésre, hogy leveszi-e az ülésteremben az izraeli-magyar zászlót, Horváth határozott nemmel felelt."

Válaszok:
states | 2010. május 14. 16:49

"Vona: Bocsánatkérést várok Sólyom Lászlótól"
http://index.hu/belfold/2010/0..

Jól van, Gabika hamar lehúzza magát a wc-n.


Jó kérdés, mert akárhányszor belépek a topicba, valamit le akar tölteni.


"Semjén: Nem adjuk a Jobbiknak a nemzetbiztonsági bizottság elnöki székét"
http://hetivalasz.hu/itthon/se..

Biztató...


Gyerekek! Ficsor Ádámot ki dugja vagy ő kit dug az MSZP-n belül, hogy ekkora múlttal, ilyen fiatalon bent van a parlamentben, miközben nála nagyobb multú MSZPsek meg kiestek? Nem értem! :)


A Szent Korona a hagyományokat képviseli. Tudom, hogy a veres csillagot már nem lehet agyba-főbe nyalni, a Lenin és Kádár szobrok is lekerültek a Kékes tévé tetejéről (az LCD és a plazma már túl vékony erre), de azért fél évnyi "vészkorszakot" kiemelni egy tatárjárást-török és szovjet megszállást tartalmazó történelmünkből, nos, ez kicsit óvodás szint.


Vona ma megtette az első lépést kifelé a parlamentből, bármibe fogadok, hogy 4 év múlva nem lesznek parlamenti párt. És persze nem a mellény miatt, ennek csak jelzésértéke van, ezeknek fogalmuk sincs, hogy mit jelent a színvonalas parlamenti munka, azt hiszik, ott is kukákat kell borogatni.


Vona mitől tökös, mondj már egy példát!


Ahogy figyelem a jobbikos reakciókat, rendesen megzavarodtak Sólyom közleményétől. Önuralom nulla.
Szükség volt már erre.

Válaszok:
Elpet | 2010. május 14. 17:13

És a lejtőn nincs megállás:

"Balczó: Sólyom inkább egy kirekesztő politikus, mint demokrata"
http://barikad.hu/


Én speciel, se zavarodott nem vagyok, se az önuralmam nem vesztettem el. Inkább szomorú vagyok. :(

Válaszok:
miloka | 2010. május 14. 17:00

Biztos?

Válaszok:
kill004 | 2010. május 14. 17:02

"fogalmuk sincs, hogy mit jelent a színvonalas parlamenti munka, azt hiszik, ott is kukákat kell borogatni."

Majd az mszp segit nekik (jobbik) megtanulni.(-:


Hát igen. Szép lassan rá fognak jönni arra, amit egyébként lehetett tudni, hogy ebben az Országgyűlésben nem osztanak nekik lapot.


A firefox által felkínáltak mindegyikét installáltam. :)

Válaszok:
astrup | 2010. május 14. 17:20

Tudom, hogy sem a kurucon, sem a barikádon nem lehet kommentelni, de ha itt teszed, kicsit finomíthatnál a stíluson. ;)


Még jó, hogy azóta átrakták youtubera :)


Vona annyira hülye, hogy azt hiszi, most nemzeti hős lett. Pedig csak most tette meg az első lépést kifelé a parlamentből. Az elsőt, de figyelve a politikai érzékét, nem az utolsót...


Bellnogent! Ezt most dirrektben csinálod???
Ne tedd már!


Eddig is képviselő volt és nem szerepelt a félreszavazók között semmilyen fontosabb ügyben.


Valószínűleg jelen állapotában is alkalmasabb a feladatra, mi te vagy én...


Schmitt várakozáson felül jó volt, szerintem alkalmas lesz házelnöknek.

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2010. május 14. 18:56

Bajnai igencsak szereptévesztésben van. Itt osztja az igét, és megszabja, hogy mit kell tenni Magyarországnak. Schmitt Úr megmondta, a legfőbb népképviseleti és államhatalmi szerv előtt állnak. Az emberek meg választottak...


"küldetés végrahajtva" - ne már, csak ak órházak, az iskolák és az önkormányzatok vannak az összeomlás küszöbén, miközben bajaniék a british petrolt 900 misivel támogatták meg március elején
menjen a fenébe, de azért remélem, pár büntetőügyben a helyére kerül a hazug csalója


Nekem kicsit fura volt Orbán beszéde. Nem tudom, mit ért új politikai és gazdasági rendszer alatt. Szerintem az emberek egyszerűen új kormányt választottak, nagy többséggel, és azt akarják, hogy az ország elinduljon kifelé a válságból. Szeretném, ha a következő kormány ezen dolgozna, és ha egyéb tervei is vannak, azt előtte beszélje meg az emberekkel is.

Válaszok:
drienovác | 2010. május 14. 18:59
Tóth H. | 2010. május 14. 19:02
Tóth H. | 2010. május 14. 19:33
states | 2010. május 14. 19:52

Ejj, na most vajon mit szólhat dezsőfi úr? :))

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2010. május 14. 18:57

Jól helyretette ezt a hülye Mesterházyt.
Hiába, tanulni kell a bolsiknak a rendet.

Válaszok:
zoli 29 | 2010. május 14. 19:01

Nem tud szólni: éppen vért hány.


Na, ezért kellett a Jobbikra szavazni :) Csak így tovább srácok!


gondolom nem azt, hogy minden megy tovább úgy, mint eddig

Válaszok:
zoli 29 | 2010. május 14. 19:00

Azt nem is szeretném.


Mesterházy akciója már a pártelnöki kampány része volt.


Kicsit engem is meglepett, ami azt illeti.
Azt mindenképp le kell szögezni, hogy az elgondolásomat igazolta, amikor Antall-ra hivatkozott, hogy most jött el a forradalom ami 20 éve elmaradt.
Hisz most került egyedül alkotmányozó többségbe az antikommunista elveket és gyakorlatot vallók társulata, azaz most lehet megszüntetni az előző rendszerből itten maradt dolgokat.
Kis indulatot is éreztem benne, ami meglehet, azért volt, mert 20 évet ült itt végig, és most kapta meg a lehetőséget.

Szóval én azt gondolom, hogy az ez irányú érzelmei törtek ki belőle.
Azt mondjuk hiányoltam - bár az ülés ünnepélyes volta ezt némiképp indokolja - hogy kimondja a fentebb említett dolgot, azaz, hogy a kétharmaddal az oligarchikus posztkommunista rendszerrel való el és leszámolásra készül.
Ehelyett mondta ezt a nemzeti együttműködést, ami alapvetően jól hangzik, de nekem kicsit pótcselekvés-pótbeszéd szerű. A valóság az, hogy nincs a Fidesznek szövetségese a parlamentben, ezért hozzájuk nem fordulhat, az állampolgároktól pedig nem fordulhat el - okos ugye a másik kárán tanul.

Én alapvetően ezt látom a dologban, mindenesetre kíváncsian várom a benyújtandó kormányprogramot.

Válaszok:
zoli 29 | 2010. május 14. 19:09

A kormányprogram valószínűleg még nem fog konkrétumokat tartalmazni, csak általánosságokat.


Ez az mellényes dolog... Szóval, egy kicsit vihar a biliben: egy Vona nevû sidrák keveri a kulát, hogy ezzel irritálhassa a többi sidrákot. Az egész ügy megint egy szervezett figyelemelterelés. Vegye már minden jobbikos észre, hogy alaposan meg vannak vezetve Vona által. Származásilag Morvai dettó.

A székely himnusz viszont tényleg megható volt. Ezalatt ElQúró ezúttal is hozta önmagát. Elsõként húzott el...


Hiller Pisti teljesen lehibernálódott, amikor meghallotta a székely himnuszt. (Mellesleg ő volt az egyedüli az MSZP-sek közül, aki nem ment ki, nem kezdett el pakolgatni és nem beszélgetett a mellette levővel, csak állt csendben.)

Schmittért meg nem igazán rajongok, de teljesen egyetértek azzal, amit mondott Mesterházynak. Jó lesz, ha hozzászoknak, hogy ez ezentúl így lesz, akármennyire is fintorognak és nem tetszik nekik a jelenlegi helyzet.

Válaszok:
drienovác | 2010. május 15. 12:00

"Bajnai Gordon kérésére az igazságügyi miniszter a kormány nevében feljelentést tesz amiatt, hogy Vona Gábor gárdamellényben tette le a képviselői esküjét az alakuló ülésen."
Forrás: MTI


Na persze Pali raszolt Mesterhazyra - gondolja mindenki, hogy mostan itt rend lesz - de megszavaztatta a targyalast, szoval a melleny ki lesz targyalva. Szoval mint az egyszeri lany: adott is meg nem is. Ravasz, mert most mindenki azt hiszi, hogy Schmitt jol megadta Mesterhazynak. Az nem jut el a tudatig, hogy Mesterhazy kerese teljesult.

Válaszok:
zoli 29 | 2010. május 14. 19:27
halfi | 2010. május 14. 19:42
reality | 2010. május 14. 19:49

Nagyon unalmas ám ez a báncsákajobbikot nyavalygás. Szerinted mit kéne tenni, ha egy képviselő tudatosan jogszabályt sért, még ha csak egy mellényről van is szó? Ha azt akarod, hogy nebáncsákajobbikot, szólj Vonának, hogy ne provokáljon.


Valószínűleg mert ma volt az ünnep.


Kicsit engem is meglepett, ami azt illeti.
Azt mindenképp le kell szögezni, hogy az elgondolásomat igazolta, amikor Antall-ra hivatkozott, hogy most jött el a forradalom ami 20 éve elmaradt.
Hisz most került egyedül alkotmányozó többségbe az antikommunista elveket és gyakorlatot vallók társulata, azaz most lehet megszüntetni az előző rendszerből itten maradt dolgokat.
Kis indulatot is éreztem benne, ami meglehet, azért volt, mert 20 évet ült itt végig, és most kapta meg a lehetőséget.

Szóval én azt gondolom, hogy az ez irányú érzelmei törtek ki belőle.
Azt mondjuk hiányoltam - bár az ülés ünnepélyes volta ezt némiképp indokolja - hogy kimondja a fentebb említett dolgot, azaz, hogy a kétharmaddal az oligarchikus posztkommunista rendszerrel való el és leszámolásra készül.
Ehelyett mondta ezt a nemzeti együttműködést, ami alapvetően jól hangzik, de nekem kicsit pótcselekvés-pótbeszéd szerű. A valóság az, hogy nincs a Fidesznek szövetségese a parlamentben, ezért hozzájuk nem fordulhat, az állampolgároktól pedig nem fordulhat el - okos ugye a másik kárán tanul.

Én alapvetően ezt látom a dologban, mindenesetre kíváncsian várom a benyújtandó kormányprogramot.

Válaszok:
Tóth H. | 2010. május 14. 19:34

A 19 órai Híradóban is bemondták ne aggódj! Irtó mulatságos ám, ahogy erőlködsz. :)


Ez tévedés.
Rosszul szerepel a tudósításban is.
A házbizottságot Schmitt saját hatáskörében hívtaössze, amit amúgy is megtett volna a hétfői menetrend miatt.
A szavazás a bizottsági struktúráról szólt, ezt szavazta meg a parlament.


Már alig várom, mikor jelenti be, hogy jobbik szavazó lett. Bbjnick már megtette, most ön jön.

Válaszok:
zoli 29 | 2010. május 14. 19:58
tevevanegypupu | 2010. május 14. 20:13

Ezt a rendszerváltást senki nem érti, és azt sem,hogy Orbán miért erőlteti, nincs itt semmiféle rendszerváltás, az már megtörtént 20 éve. Egyébként is az egész beszéden valamiféle erőlködést volt érezhető, ennél már mondott sokkal jobb beszédeket.

Válaszok:
zoli 29 | 2010. május 14. 20:00

Ez indirekt módon már megtörtént. :)
Sólyom Vona-ellenes közleményével végleg kiborult a bili.


Sejtem, hogy mi vele célja, ennek ellenére nem tetszik, amikor erről beszél. A kevesebb több lenne.


Mert ők értek rá, nem lévén képviselők.


Csak konzervativ vagyok, bizonyos elvekkel. Nem szeretem a kirekesztest meg akkor sem, ha eppen szelsosegeseket akarnak a jogaiktol megfosztani. De megnyugodhatnak, gyozott az igazsag, Bajnai feljelenti Vonat es a nemzetbiztonsagot megkapta az mszp.

Válaszok:
zoli 29 | 2010. május 14. 20:15
reality | 2010. május 14. 20:23
Elpet | 2010. május 14. 21:58

Vicces, hogy a Jobbikot éppen azzal az érvvel véded, hogy nem szereted a kirekesztést.


Ezzel még egyet is értenék, de ön kijelentette, hogy itt minden rossz (természetesen most nem idézem önt pontosan), itt semmi nem változott, és szegény szegény jobbik jaj jaj stb.
Kérem, ne hisztizzen, szavazzon a jobbikra legközelebb, mert megsúgom, lesz ez még így sem - sok sok csúnya fideszes rendelkezés lesz még, ez még csak a kezdet.
Félreértés ne essék, lehet, sőt kell is a Fideszt kritizálni, csak nem kellene állandóan siránkozni.

Válaszok:
tevevanegypupu | 2010. május 14. 22:24

Miután te már attól hisztérikus állapotba kerültél, hogy Martonyi részt vett egy közös ünnepségen az izraeli nagykövettel, a te szempontodból felkészülhetsz a legrosszabbra, ugyanis Magyarország a következő négy évben is jó kapcsolatra fog törekedni Izraellel.

Kettőnk között az a különbség, hogy szerintem a magyar kormány igenis ápolhat jó kapcsolatot Izraellel, és közben képviselheti a magyar érdeket is külföldön.

Válaszok:
Fiona1 | 2010. május 14. 22:07

Nem kell csodálkozni. Rendszerellenes erőt a nem-rendszerellenes erők nem engednek a rendszer üzemeltetésének közelébe. Azon kell inkább csodálkozni, hogyan hihetik némelyek azt: kapitalizmus-ellenes, Nyugat-ellenes, EU-ellenes - stb. így együtt - politikával létezik labdába rúgni Magyarországon.

Benne élünk egy rendszerben, ami jól-rosszul, de működik. A Jobbik ezt a rendszert gyakorlatilag az összes pontján támadja, jobban mondva tagadja. Utána pedig csodálkoznak, ha elzárkózik tőlük mindenki, akinek felelőssége van a rendszer üzemeltetésében. Hát ne csodálkozzanak. Lesz ez még keményebb is.


Talán még be is segíthet nekik a palesztinok elleni háborúba???

Válaszok:
zoli 29 | 2010. május 14. 22:09

Eddig besegített? Én nem tudok róla, úgyhogy valószínűleg ezek után sem fog besegíteni.


Az tényleg szörnyű dolog, de mivel Izrael nem velünk áll háborúban, mi ettől még ápolhatunk jó kapcsolatot velük.


Ha Szlovákián kívül bármelyik másik országot kérdezted volna, akkor igennel válaszolnék.


O, kuzdottem en mar kommunistaert is nekivadult Gyurcsany-imado liberalisok kozott!Es olyan helyeken vedtem a fideszt a teljes remenytelensegben 2002 utan, ahova kegyedek talan be sem mereszkedtek volna.(-:Amikor ugy gondolom, hogy igazsagtalansag tortent, es eppen az en kis fideszem kovette el, akkor meg a fidesz ellen. De ez ne zavarja magukat, maguk csak orvendjenek a ketharmadnak, en is orvendtem egeszen maig. Sot meg most is, talan helyrehozhatoak azok a szabalytalansagok amiket elkovettek.

Elpet

A jobbikot kozel kilencszazezer ember valasztotta meg, ok tudjak miert. Nehany dologban egyetertek a jobbikkal. Maguk a liberalisokat tamogatjak, en meg a radikalisoknak adok igazat egy-egy kerdesben, nincs harag.

Válaszok:
zoli 29 | 2010. május 14. 22:27
Elpet | 2010. május 14. 22:33

"en is orvendtem egeszen maig. Sot meg most is"

Akkor most melyik?

Válaszok:
tevevanegypupu | 2010. május 14. 22:47

Osztalyharc mara beszuntetve, eljen a cannes-i fesztival.(-:


Szép gesztus volt a végén a Székelyhimnusz. Köszönet érte mindenkinek, aki énekelte.

(Az pedig irtózatos bunkóság és tiszteletlenség, hogy valaki egy himnusz (egy imádság (!)) alatt pakol/sétál/beszél. Márpedig az MSZP-sek ezt tették (tisztelet a kivételnek). Már az iszonyat sértő, ha egy idegen állam himnusza alatt így viselkedik valaki. De ez... milyen lehet a lelkiismerete egy olyan embernek, aki a saját népe egyik részének himnusza alatt teszi ezt... Inkább bele sem gondolok, hanem ismét köszönöm annak, aki énekelte.)

OFF

Már egy másik posztban is leírtam ezt, de igazából ide sokkal inkább illik. Elnézést, hogy másodszor írom.

ON


Elnök Úr!
A kampánybeszédét nem itt kellett volna elmondania! Ön méltatlan az államelnöki székbe!


schmidtet most megtanulhatják páran tisztelni

ha meg is öregedett, az a vívó, aki szembeáll az ellenféllel és feltett szándéka, hogy leszúrja

lehet nem szeretni, nekem se a szívem csücske, de kemény és határozott figura, biztos lesz alkalma bizonyítani, az elvtársak adni fognak rá okotBejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó