Brexit

Pedro Sánchez spanyol kormányfő kedden kijelentette, hogy Spanyolország nem szavazza meg a Brexitről szóló megállapodást, ha nem tisztázott Gibraltár jövője.

6
Kárpátaljai magyarság

Az ukrán hatóságok akkor sem avatkoznak közbe, amikor a felvonulók „Késhegyre a magyarokkal!” szlogeneket skandálnak? Honnan eredeztethető az ukrán nacionalizmus új keletű fellángolása? Miért különösen veszélyesek a Kijev által szított nemzetiségi ellentétek a magyar közösség sorsára nézve? Bocskor Andrea fideszes néppárti EP-képviselőt kérdeztük Strasbourgban.

Terrorelhárítás

A Fidesz-frakció szóvivője a kedd reggeli, brüsszeli rendőrtámadás kapcsán úgy fogalmazott, hogy a bevándorlás fokozza a terrorveszélyt. Halász János kiemelte a TEK szerepét is, amely képes Magyarország megvédésére a politikus szerint.

18

„Magyarázatot várok arra, hogy ki a felelős azért, hogy az elmúlt 28 évben példátlan módon így hazudjanak és átverjék testületileg az Országgyűlés legfontosabb szakbizottságát” – írja a Mirkóczki Ádám.

70

Klaus Iohannis román államfő elutasította, most még magasabb pozícióba jelöli a PSD Lia Olguta Vasilescút.

2

Idén kimagaslóan teljesít az építőipar mind a keresleti, mind a kínálati oldalt tekintve; mondta Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) által szervezett VI. Ingatlanfejlesztési napon az MTI-nek kedden Budapesten.

„Ha eljön az idő”

„Teljesen normális, hogy vannak tiltakozások, hogy az emberek kifejezik nemtetszésüket” – véli Emmanuel Macron francia államfő.

52

Bemutatták kedden a bank új, innovációs fiókját és elmondták: várhatóan egy milliárd euró lehet az OTP-csoport nyeresége idén.

8
Tanácsköztársaság

Két történész-publicista, Czopf Áron és Csunderlik Péter vitatkozik a Tanácsköztársaság alatt történt atrocitások megítéléséről. Megmaradok a száraz idézeteknél és állításoknál, így próbálok történészként igazságot tenni a kérdésben.

5
Ciklusok

A válság a kapitalizmus egyik velejárója, tíz-húsz évente számítani kell rá – mondja Szajlai Csaba gazdasági újságíró, a Figyelő főszerkesztő-helyettese lapunknak. Szajlait a világgazdaság aktuális állapotáról, a már látható válságjelenségekről és az arra való nemzeti és egyéni felkészülés lehetőségeiről kérdeztük.

5

A lengyel kormány úgy döntött, hogy nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját.

1

A Szeviép Zrt. egykori vezetőit a hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett, különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettben mondták ki bűnösnek.

1

Nyugat-Európa nem hajlandó elfogadni, hogy a kommunizmus áldozatainak története nem privát kelet-európai ügy – mondta Balog Zoltán kedden Budapesten.

2
Külhoni magyarok

A külhoni magyar közösségek támogatása érdekében több mint 1,3 milliárd forintos kerettel hirdetett meg pályázatokat kedden a Miniszterelnökség.

3

Független korrupcióellenes ügyészség létrehozásáért indít országos aláírásgyűjtést a Mi Hazánk Mozgalom.

36

Pristina sajnálatát fejezte ki az eredmény közzétételét követően, míg Belgrád üdvözölte a döntést.

1

A támadás kedd hajnalban történt.

32

A Szent Koronáról tartanak kedden konferenciát az Országházban.

4

Spanyolország nem szavazza meg a Brexitet szabályozó megállapodás-tervezetet, ha nem tisztázzák benne Spanyolország és Gibraltár jövőbeli kapcsolatát.

6
háló&puding
Az InSight majdnem félmillió kilométert tett már meg.
Ma Nikola Gruevszki, holnap Orbán Viktor – hirdeti Fekete-Győr.
126
A listázott 1250 egyetem között hét magyar volt.
2
Nemzeti nagyjaink bajuszai, a férfiak egészségtudatosságát szorgalmazó Movember alkalmából.
2
A brit művész a magzat növekedését ábrázoló 14 óriásszobra fogadja egy dohai kórház betegeit.
Két belga rendező performansza volt az akció.
5
Egyebek mellett két strandpapucsot és 115 műanyag poharat.
11
Mintegy 12 ezer épület semmisült meg.
3
A magyarellenes Iancu szobra előtt térdelt a PNL vezérkara.
55
A falfestmény Zeuszt ábrázolja, ahogy hattyú képében elcsábítja Lédát, Spárta legendás királynéját.
1
A Kisebbségi Jogvédő Intézet konferenciát szervez a magyarság jogvédelméről.
VI. Fülöp spanyol király a kiválóság „monumentális jelképének” nevezte a képtárat.
Korrupcióellenes „hadjárat” zajlik Vietnámban.
Terence Hill titokban a Heim Pál Gyermekkórházban járt.
Lehet, hogy „a tiltakozók dühe a szélsőséges pártok üzemanyagává válik” – áll balközép lap kommentárjában.
28
11
2019. május 30-31-én Brain Bar Budapest.
5
Az önkormányzat megkezdte a Kálvária-domb környezetének rendezését.
Nézze meg, milyen nagy a különbség a felolvasás és az élőszavas mesemondás között!
1
Magyarország válogatottja bronzérmes lett a Homeless World Cupon. Videó.
3
Lazúrcinegét figyeltek meg a szegedi Fehér-tónál.
A főváros közgyűlése Pro Urbe Budapest díjat adományozott Eszenyi Enikőnek.
19
Ezúttal a csizma eldugottabb szegleteibe kalauzolják el a nézőket.
„Nem kell magyarázni a világnak, ki volt Bartók Béla.”
Elnöki Szabadság-érdemrendet kapott a néhai rocksztár.
1
A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a tűzoltók.
2
99 éve győzött az ellenforradalom.
2
Vagy ahogy tulajdonosa nevezi: Románia keresztlevelét.
51
A Tax Foundation október végén publikált jelentése szerint Magyarország a 13. helyet foglalja el a nemzeti adózási rendszerek versenyképességi rangsorában, megelőzve Németországot, Finnországot, az USA-t vagy Kanadát.

Tóth András
(Kapitalizmus blog)

Az arany több, mint egyszerű befektetési eszköz. Az arany a potenciális világvaluta arra az esetre, ha a mai hitelalapú papírpénz-rendszer súlyos válságba kerül.

Rainer Kattel – Annalisa Primi
(ResearchGate)

A korábbi szovjet országok, például Ukrajna kilencvenes évekbeli recessziói súlyosabbak voltak, mint az USA nagy 1929-es világválsága vagy a második világháború Nyugat-Európában.

Előd Fruzsina
(Index)

Az elmúlt években tapasztalt erőteljes béremelkedés a megelőző évek bérlemaradásának korrekcióját jelentheti.

Ritkán beszélünk dedikáltan a gyermekek jogairól, pedig nemzetközi és hazai keretek között is számos egyezmény, jogszabály és intézkedés védi a legkisebbek jogait. Nemzetközi szinten már a 20. század közepe óta folyamatos fejlődés tapasztalható a területen, de ezzel párhuzamosan a magyar Alaptörvény is részletesen tárgyalja a gyermekek jogait.

Bill Wirtz
(The American Conservative)

A vita azonban ingoványos terep, mivel azokat, akik nem értenek egyet az EU-val, egyből rasszistának és nacionalistának kiáltják ki.

ifj. Lomnici Zoltán
(Alaptörvényblog)

A tartozódó voksok figyelmen kívül hagyása példátlan jogsértés, amely egy demokratikus rendszerben semmissé teszi az adott szavazás eredményét.

Felcser V. Örs
(Krónika.ro)

A jelentés tartalmi megnevezésével is akad némi probléma, ugyanis jogi dokumentumnak ez semmiképp sem nevezhető, de mélyebb, szakszerű elemzésnek sem.

Hogyan tudunk megnyerni másokat a saját céljainknak? Miért tudnak egyesek sokkal könnyebben és gyorsabban kapcsolatot teremteni idegenekkel? Tényleg befolyásolják személyközi kapcsolataink anyagi sikereinket? Dale Carnegie könyve többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Szakács Árpád
(Magyar Idők)

Miért ne kívánhatna meg közösülési szándékkal egy homokos róka egy bak nyulat?

Dúró Dóra
(Facebook)

Ezt visszaszorítaná a Mi Hazánk.

Zsidi Zsófia
(Mindset)

Ahhoz, hogy valaki sikeres és elégedett legyen a munkájában nem feltétlenül a teljesítményt kell a fókuszba helyeznie.

A kávé hozzátartozik az emberek mindennapi életéhez csaknem az egész világon. Ugyan túlzott fogyasztásától óvnak az orvosok vérnyomást emelő hatása miatt, de az MTI híre szerint kanadai tudósok most az eddig ismert hatásánál sokkal fontosabb hasznát is felfedezték ennek az élénkítő italnak.

Kincses Gyula

Látszólag apróság, és jelentéktelen/logikus az a most nyilvánosságra került módosítás, amely szerint „108/B. § A közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató közfinanszírozással lekötött kapacitásai terhére nem nyújthat nem közfinanszírozott ellátást”.

Pion István

Tudom, hogy ez egy következmények nélküli ország, de más lehetőség nincs: Kásler Miklósnak mennie kell az Emberi Erőforrások Minisztériumának éléről, a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézet főigazgatójának, Dr. Andréka Péternek le kell mondania, Székely László szívsebésznek pedig szembe kell néznie egy jogi-etikai vizsgálattal…

Dr. Kovácsy Zsombor

Ma az egészségügyünk sok mindenre képes, egyszerre van jelen benne a szükségkórházak nyomora és a világszínvonal. Világszenzáció, hogy magyar orvosok sziámi ikreket választanak szét Bangladesben, közben a magyar betegek bolyonganak, és fogalmuk sincs, hogy mit csináljanak. Egy gigantikus, vastag falú labirintus az egészségügy, amit kétségekkel teli emberek közelítenek meg…