Memoárt írt Farkasházy Tivadar, elmentünk a bemutatóra. A sztárparádénál csak a poénparádé volt nagyobb.

90
USA

Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélést tartott az Országházban.

4
Twitter

A francia elnöki hivatal szerint Donald Trump amerikai elnöknek francia kollégáját, Emmanuel Macront élesen bíráló Twitter-bejegyzései az amerikaiaknak készültek.

1
Dwa bratanki

Szijjártó Péter köszöntőjében kiemelte: a magyarok és a lengyelek tudják, mit jelent harcolni a szabadságért, ezért tudják értékelni a szabadságot, és „ragaszkodunk is minden körülmények között hozzá”.

3
Strasbourgi vitanap

Parázs hangulatú meghallgatás zajlott az Európai Parlamentben kedden. Angela Merkel fejtette ki véleményét az Unió jövőjéről, az utána felszólaló kritikusai viszont Orbán Viktorral revolverezték a német kancellárt, és napirenden tartották a CEU-ügyet is. Guy Verhofstadt mindeközben leantiszemitázta a magyar kormányfőt. Tudósításunk a strasbourgi oroszlánbarlangból.

134
Románia

A Sargentini-jelentés után a román jogállamiságról szóló előterjesztést is megszavazta az Európai Parlament. Megkérdeztük a magyar baloldalt, hogyan szavaztak a baloldali kormány által vezetett Romániáról.

53
Brüsszel vs. Budapest

Szó sincs kiábrándulásról, Judith Sargentini kifejezetten büszke a hazánkkal szemben elért sikerre. Sőt, a képviselő asszony újra figyelmeztette Magyarországot a közös értékek tiszteletben tartására. Hazánk legelszántabb kritikusát az Európai Parlamentben csíptük el, és bár nekünk nem volt hajlandó nyilatkozni, bele tudtunk hallgatni a Digi 24-nek adott interjújába.

95

Kirstjen Nielsen belbiztonsági miniszter mellett elképzelhető, hogy John Kelly kabinetfőnököt is meneszti Donald Trump elnök az ABC értesülései szerint.

Magyarok a tűzvészben

„Láttam domboldalakat és házakat égni. Rettenetes volt. Még levegőt venni is borzasztó volt a pernye miatt. Lelkileg már csütörtök este megpróbáltam felkészíteni magam, hogy lehet el kell hagynunk a házat. Erre viszont nem lehet lelkileg felkészülni: emberek a saját kocsijukban haltak meg evakuálás közben” – interjúnk Rogács Dorinával, a kaliforniai tűzvész magyar evakuáltjával.

Tájékoztatást adtak a Nagy-Britannia és Brüsszel között folyó tárgyalás fejleményeiről és a Brexittel kapcsolatos kilátásokról.

1
Nikola Gruevszki

Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök.

18

A vita a migrációról szól, hiszen minden más kérdést lezártak már – mondta Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár.

2

Orbán nem bújtathatja itt bűnöző barátját és szövetségesét! – írja keddi közleményében a Demokratikus Koalíció.

47
Főpolgármester-választás

Az MSZP szerint egy sikeresen lebonyolított előválasztás esetén február 3-ra kiderülhet, ki lesz Tarlós István főpolgármester kihívója a „demokratikus ellenzéki oldalon" a 2019. októberi önkormányzati választáson.

38
Közép helyett szélek

Hogyan tovább Trumpnak? Vajon visszatér-e Clinton? Ezen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ hétfőn, a Külügyi és Külgazdasági Intézet szervezésében Az Egyesült Államok a félidős választások után című előadáson, melyből kiderült: Trump nem anomália Amerikában, az amerikai politika pedig Bush óta nem középre, hanem a szélekre koncentrál. Tudósításunk.

2
Szlovákia választott

Kevesebb jelölttel sikerült jobb eredményt elérnünk – jelentette ki Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke a felvidéki magyar párt pozsonyi sajtótájékoztatóján.

Matteo Salvini kijelentette: nem fogják eltűrni többé a „törvényességi szempontból légüres" tereket.

Máért

Kárpátalja helyzetéről és a határon túli magyarok EP-választásokon való részvételéről is tanácskoznak a Magyar Állandó Értekezlet és a Magyar Diaszpóra Tanács ülésén, csütörtökön és pénteken – mondta el Potápi Árpád János államtitkár.

3

A román politikai elit száz éve sikeresen elérte azt, amire évszázadok óta vágyakozott, és durva revansot vett az őt lekezelő, lenéző ódivatú magyar arisztokrácián és értelmiségen.

2

A képviselők 168 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett elfogadták az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény módosítását kedden.

háló&puding
Az autót nagyjából ötven kisiskolás húzta kötelekkel.
17
A kisebbségekkel szembeni diszkrimináció, ha a legjobbakat veszik fel.
6
„Kolumbusz Kristóf szobra átírja a történelem egy szégyenfoltos fejezetét.”
40
A Minősített Könyvtár címet elnyerő tizenöt intézményt is kihirdették.
Több millió lánygyereknek nincs lehetősége iskolába járni Pakisztánban.
10
A feladástól a kézbesítésig követhető lesz a könyvelt postai levélküldemények útja.
Az Európai Bíróság kimondta: az élelmiszerek íze nem minősíthető műalkotásnak.
1
Madridban nem engedték, hogy a koszovói karatésok saját zászlajuk alatt szerepeljenek.
3
A beavatkozás legalább egy esetben halálhoz vezetett.
7
Lesz gardasütés, geo- és nordic walking túra, a tihanyi asszonykórus is fellép.
A 95 éves író hétfőn hunyt el Los Angelesben.
1
Már a harmadszorra játszottak döntetlent a londoni sakkvilágbajnoki döntőben.
A britek borúlátóak a pénzügyekkel kapcsolatban.
Közösségi teret nyitott Budapesten az autistákat foglalkoztató csokoládéműhely.
3
Vezető litván politikusokkal találkozik a magyar államfő.
4
A férfi elkapott egy bevásárlókocsit, és nekilökte a merénylőnek. Videó.
A Facebook nyomást gyakorolhatott egy vezetőjére, hogy ne Trumpot támogassa.
29
Monet 1919-ben festett képét egy ázsiai vásárló szerezte meg 31,8 millió dollárért.
3
Verhofstadt „már nagyon várta” Fegyőréket.
73
A szegények november 18-i világnapja alkalmából.
1
A halottak számát tekintve ez a legsúlyosabb erdőtűz Kalifornia történetében.
Nem érti, miért nem tesznek semmit az áldozatok! :(
26
Fődíjat nyert az X - A rendszerből törölve.
1
Száz éve nyerte vissza Lengyelország a függetlenségét. Az alábbi történetben Chopin és Liszt kapcsolatának egy kevéssé ismert részlete bújik meg több más lengyel emlékkel együtt.

Szakács Árpád
(Magyar Idők)

Miért ne kívánhatna meg közösülési szándékkal egy homokos róka egy bak nyulat?

Zsidi Zsófia
(Mindset)

Ahhoz, hogy valaki sikeres és elégedett legyen a munkájában nem feltétlenül a teljesítményt kell a fókuszba helyeznie.

Tóth Rebeka
(Mindset)

Ne érzelmeink miatt kérjünk elnézést, hiszen azzal azt az üzenetet fejeznénk ki, hogy a harag mint érzelem egy megbocsátandó dolog.

November 7-én, szerdán zajlott le dr. Deli Gergely habilitált egyetemi docens legújabb könyvének bemutatója az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Az eleven jog fájáról. Elmélet és történet a természetjog védelmében című kötet szól az erkölcs és a jog viszonyáról, a jog és a gazdasági kapcsolatok világáról, illetve a szerző számos érdekes jogesetet is feldolgoz a könyvben.

Bill Wirtz
(The American Conservative)

A vita azonban ingoványos terep, mivel azokat, akik nem értenek egyet az EU-val, egyből rasszistának és nacionalistának kiáltják ki.

ifj. Lomnici Zoltán
(Alaptörvényblog)

A tartozódó voksok figyelmen kívül hagyása példátlan jogsértés, amely egy demokratikus rendszerben semmissé teszi az adott szavazás eredményét.

Felcser V. Örs
(Krónika.ro)

A jelentés tartalmi megnevezésével is akad némi probléma, ugyanis jogi dokumentumnak ez semmiképp sem nevezhető, de mélyebb, szakszerű elemzésnek sem.

November 1-jével hatályba lépett a világ első blockchain-törvénycsomagja Máltán. A pénzügyi innováció látszata mögött azonban számos csontváz rejtőzhet a máltai offshore-paradicsom széfjeiben.

Sadik Delal
(Makronóm)

Az egy főre jutó bebörtönzöttek számában az Egyesült Államok a világrekorderek közé tartozik.

Előd Fruzsina
(Index)

Az elmúlt években tapasztalt erőteljes béremelkedés a megelőző évek bérlemaradásának korrekcióját jelentheti.

Rainer Kattel – Annalisa Primi
(ResearchGate)

A korábbi szovjet országok, például Ukrajna kilencvenes évekbeli recessziói súlyosabbak voltak, mint az USA nagy 1929-es világválsága vagy a második világháború Nyugat-Európában.

Az újszülöttek besárgulása olyan gyakori jelenség, hogy szinte mindenki találkozott már vele. A kismamák persze nem örülnek, ha csecsemõjüknél megjelenik, hiszen késõbb mehetnek haza a kórházból vagy naponta vissza kell járniuk kezelésre. de különösebb aggódásra nem ad okot. Mégis sokak életét könnyíti meg, és az érintett csecsemõk is kevesebb stressznek lehetnek kitéve annak a találmánynak a használatával, melyet svájci kutatók fejlesztettek ki a medicalonline.hu híre szerint.

Kincses Gyula

Látszólag apróság, és jelentéktelen/logikus az a most nyilvánosságra került módosítás, amely szerint „108/B. § A közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató közfinanszírozással lekötött kapacitásai terhére nem nyújthat nem közfinanszírozott ellátást”.

Pion István

Tudom, hogy ez egy következmények nélküli ország, de más lehetőség nincs: Kásler Miklósnak mennie kell az Emberi Erőforrások Minisztériumának éléről, a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézet főigazgatójának, Dr. Andréka Péternek le kell mondania, Székely László szívsebésznek pedig szembe kell néznie egy jogi-etikai vizsgálattal…

Dr. Kovácsy Zsombor

Ma az egészségügyünk sok mindenre képes, egyszerre van jelen benne a szükségkórházak nyomora és a világszínvonal. Világszenzáció, hogy magyar orvosok sziámi ikreket választanak szét Bangladesben, közben a magyar betegek bolyonganak, és fogalmuk sincs, hogy mit csináljanak. Egy gigantikus, vastag falú labirintus az egészségügy, amit kétségekkel teli emberek közelítenek meg…