Iszlamista radikalizáció

Szembe kell nézni a dolgokkal: a helyzet egyre romlik, az iszlamista radikalizáció a külvárosokban és egész Franciaországban terjed – jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök.

31

A verseny démonizált értékké vált, pedig csak az segíthet a gazdasági szereplőknek, hogy önmaguk legjobb változatává váljanak. A verseny elől menekülni csak erőszakkal és elnyomással lehet – vélték a szabadpiaci értékeket hirdető gondolkodók és üzletemberek Budapesten.

2

Emmanuel Macron francia elnök megreformálná a közszférát, ezért újra tömegtüntetések és sztrájkok kezdődtek Franciaországban. Párizsban a Bastille-nál az anarchisták összecsaptak a rendőrökkel.

Sajtóértesülések szerint az olasz államfő fenntartással fogadta az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga közös miniszterelnök-jelöltje nevét, és cserét javasolt a pénzügyminiszter-jelölt esetében is. Lehet, hogy Luigi di Maio lép elő miniszterelnöknek.

4
Facebook

A Facebook atyja Brüsszelben kijelentette: „Nem vállaltunk elegendő felelősséget az álhírek, a választásokba való külföldi beavatkozások, illetve a személyes adatokkal való visszaélések kapcsán. Ez hiba volt, amiért elnézést kérek”.

10
Szakad, vagy marad?

Nem tudják értelmezni a Toroczkai László által meghirdetett platformot a Jobbik vezetőségében, az ásotthalmi polgármester szerveződéséről csütörtökön döntenek.

60
Erdélyi Politikai Iskola

Végéhez érkezett az Erdélyi Politikai Iskola első képzése Kolozsváron. Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke úgy fogalmazott: „Ez egy politikai multivitamin, ami energiát ad a résztvevőknek”.

5
Bizalom

A magyar miniszterelnökben a csehek 25 százaléka bízik, ezzel Orbán Viktor az egyik legmegbízhatóbb politikus a cseh állampolgárok szerint – derült ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyben a cseh, a közép-európai, illetve a világpolitikában fontos szerepet játszó politikusokról kérdeztek cseh állampolgárokat.

5
Hallatni a hangunkat

„Én nagyon Európa-párti vagyok, itt a legjobb az élet” – mondja Schmidt Mária a Mandinernek. A Terror Háza Múzeum főigazgatóját a közelgő V4-konferenciáról, a német-orosz dominancia veszélyeiről, Amerika hatalmáról, az EU válságáról, Orbánról és az ellenzékről, valamint a jobboldali értelmiség szerepéről is kérdeztük. Arról is faggattuk, miért hívták meg Milót és Steve Bannont Budapestre. Nagyinterjúnk.

14

Az MTA „már nem csupán idős tudósok klubja”, hiszen létrejött egy új fiatal, itthon kutató réteg, amely hatalmas erőt képvisel – mondta Lovász László, az MTA elnöke kedden, Budapesten.

2

Mind az oroszbarát szakadárok, mind az ukrán kormányerők újra megsértették a minszki megállapodást, nem csillapodnak a kedélyek a már több éve háborús övezetnek számító Donyec-medencében.

22

Az Európai Unió a Kanadával köttetett szabadkereskedelmi megállapodás után Ausztráliához és Új-Zélandhoz fordul – tanácsi vélemények szerint ezzel a szolgáltatási szektor nyerhetné a legnagyobbat.

1
Nagy Béla

Nagy Béla, baloldali beállítottságú nyugdíjas pedagógus mögé állt be az ellenzék a V. kerületi önkormányzati képviselő-választáson. A Liberálisok külön, a Jobbik „pénzügyi okokból” nem indul.

47
Menekültügyi jogsértések

Nem maradnak következmények nélkül a német menekültügyi hatóságnál történt jogsértések.

Belga dzsihadistát ítéltek kötél általi halálra.

A közoktatást, a tömegközlekedést, az energiatermelést, az egészségügyet, a közmédiát, a postát, a munkaügyi hivatalokat, de még a meteorológiai szolgálatot is érinti a sztrájk.

2

Domokos László úgy véli: a gazdasági növekedés hozzájárul az adófizetési kedv növekedéséhez, de az államnak érzékelnie kell, hogy egyes adókulcsokat tovább lehetne csökkenteni.

5
Újonc

Az Öt Csillag Mozgalom és a Liga közös miniszterelnök-jelöltje, Giuseppe Conte ismeretlen az olasz választók számára. A sajtó szerint zárkózott, dinamikus és nagyon elegáns ember: előszeretettel visel mandzsettát, és zakózsebéből sohasem hiányzik a díszzsebkendő.

1

A jóváhagyást elmulasztók adóbevallási tervezete automatikusan érvényessé válik.

1

Az új agrárminiszter a hatékonyságnövelő intézkedések közt említette az öntözésfejlesztést, a precíziós fejlesztések és a generációváltás támogatását, az agrárszakképzés korszerűsítését, a foglalkoztatás javítását az ágazatban.

4
háló&puding
John Malkovich-menet volt a Műcsarnokban.
1
Félelmet, zavart keltett Ceaușescu bukása után, elítélhetik.
1
Lajkó Félix, Sergent Garcia, a Fitos Dezső Társulat, Szalóki Ági és mások.
Németországnak, Brazíliának és Spanyolországnak több esélye van Didier Deschamps szerint.
1
Sorozatokat, dokumentum- és játékfilmeket készíthetnek majd.
15
A darab a férfi-nő kapcsolatról, a lélek rejtelmeiről és szenvedéseiről szól.
A vádlott ittasan, jegy nélkül utazott a vonaton.
5
Philip Wilson tíz üdvözléggyel büntette a fiút, aki elmondta neki, hogy molesztálták.
4
Próbálják rávenni az elnököt, hogy cserélgesse őket, de túl kényelmetlennek találja.
Keddig eldönti a jobbikos politikus, kilép-e a pártból.
24
Thanos, az őrült titán az önmagát titáni attitűdbe hajszoló modern ember allegóriája.
8
Tom Wolfe, az amerikai élet krónikása még hitt a valóságban, az egyöntetűségében, az ábrázolhatóságában.
2
Németh Szilárd szándékos, kereszténység elleni támadást lát.
23
Lévai Anikó és Orbán Viktor találkoztak Pünkösd hétfőn született unokájukkal.
13
A fővárosban már öt éve ingyen utaznak a helyiek.
5
Tényleg átnevezik Essent a Ramadán böjt idejére?
19
Mivé lett a szebb napokat látott brit diplomácia?
3
Besétáltak a metróba, bíróság elé mennek.
Igazi nemzetközi kampányt folytat a júniusi választás előtt a török elnök.
4
Felsősöket, középiskolásokat és egyetemistákat várnak az MCC képzései.
Akkora pofont kaptak, hogy a fal adta a másikat – mondja a Jobbikra a Hír Tv újságírója.
8
A Párbeszéd politikusa épp a párbeszédre nem hajlandó.
2
Szerinte túl hivalkodó. A zászlót kifüggesztő férfi azonban nem hagyja magát.
29
És ez eddig nem tűnt fel senkinek?!
3
MeToo, kevés hollywoodi sztár, átlagosan erős mezőny – így foglalható össze a fesztivál.
1
Csak az USA, Mexikó és Új-Zéland előz meg bennünket.
10
Francia tudósok állapították meg.
6
Magyar népi dizájnruhák és a zenediplomácia, Sebestyén Márta és Harcsa Veronika. Na és persze Gulyás Gergely és Vizi E. Szilveszter.
A Szentlélek kiáradásának történetét a Bibliában az Apostolok cselekedetei rögzíti.
3
Robert Sarah szerint a nyugatiak nem ismerik a csendet.
2
De lehet, hogy Felső-Macedónia lesz.
3
Nem minden az alacsony munkaköltség, a versenyképességhez ennél több kell – mondta Varga Mihály a Zsigmond Király Egyetem versenyképességről szóló konferenciáján. Tudósításunk.

Amar Bhidé
(Világgazdaság Online)

A kongresszus tagjai – akik közül többen kampánytámogatást kaptak a Facebooktól – jórészt visszafogták magukat a Facebook gondatlanságának elítélésével kapcsolatban.

Bill Mitchell
(billy blog)

A neoliberalizmus az államon keresztül, nem pedig attól elkülönülten működik.

Tóth András
(Kapitalizmus blog)

Marx csak a rosszat vette észre, mert gyűlölte a fennálló rendszert, és egy utópikus társadalom prófétája akart lenni.

Csoda történt – állítja a 13 éves Trenton McKinley édesanyja. Az MTI által közzétett történet alapján az orvosok valóban lemondtak már a fiúról, aki azonban váratlanul felébredt a kómából éppen akkor, mikor már lekapcsolni készültek az őt életben tartó gépekről,

Dr. Kunetz Zsombor

Végigrohant a sajtón a hír- először még tavaly a HVG-ben jelent meg-, hogy egy fiatal nőnek 4 évet kell várnia, hogy az endometriózisát megoperálják, vagy 2 millió forintot a SOTE cégének befizetve, ugyanaz az orvos, ugyanott heteken belül megoperálja.

azenriportalanyaim.blog.hu

Szerencsésnek érzem magunkat abból a szempontból, hogy csak egy hetet vártunk, amikor megkaptam az ominózus telefont: Benőnek van egy donor szív, egy órán belül menjünk a kórházba. Emlékszem rá, hogy a munkahelyemen kiesett minden a kezemből és annyit mondtam: nekem most rohannom kell!

TASZ

Most kapnak egy utolsó esélyt, a közadat-igényünkre válaszul megküldhetik a számokat. Ha ezúttal sem teszik, perre megyünk.

Stratégiai és Családügyi Kabinet alakul az új kormányban, a családtámogatás fontosságának hangsúlyozása jegyében.

Bíró László
(Magyar Kurír)

A házasság csak ízelítő a boldogságból, nem maga a boldogság. A házasság a tökéletes örömhöz vezető út kapuja.

Almási Miklós
(168 Óra)

Nincs hatalom, amely le tudná állítani őket. Csontváz a divat, és kész.

Böjte Csaba
(Magyar Kurír)

Seperd ki életedből a félelmet, merj az élet mellett dönteni!