MOL Vidi FC

Szívós játékkal kiejtette a Mol Vidi FC a Malmőt, így a Bajnokok Ligája-csoportkörért játszhat. A 0-0-s döntetlen azt jelenti, hogy a fehérváriak már biztosan az Európa Liga résztvevői.

2
A Pénzügyminisztérium számítása jött be

A második negyedéves gazdasági növekedés négy éves rekordot döntött, ezzel Lengyelországgal együtt ismét az uniós éllovasok közé tartozik a magyar gazdaság. Miközben a cseh és román növekedés lassul, itthon elérhetővé vált a kormányzat által az idei évre várt 4,3 százalékos növekedés.

1
Elhívás

Szent Ferenc követői számára egy egyszerű utasítást adott: élni az evangéliumot. Nehéz időkben is. A kommunizmus után közösségeiket és tevékenységüket újjászervező erdélyi ferences testvérekkel találkoztunk Kolozsváron, valamint Szászsebesen, ahol román növendékek is jelentkeztek az alapvetően magyar közösségeket szolgáló rendbe.

2
NVB

Számos referendumkezdeményezést kaszált el kedden a Nemzeti Választási Bizottság. Döntésük értelmében többek közt sem a kormány fizetett hirdetéseiről, sem pedig a pedagógusok leterheltségéről, sem a a kötelező hittan- és erkölcstanórák eltörléséről nem lehet népszavazást indítani.

7
Maffiaper

Az alvilág rettegett bérgyilkosa, Jozef Rohác kedden bevallotta: ő ölte meg Prisztás Józsefet, az éjszakai élet ismert figuráját. Rohác beszélt a Fenyő-gyilkosságról is. Lassan oszlik a köd a 90-es évek alvilági leszámolásai körül.

Genova közelében szakadt le az A10-es autópálya egyik hídja, az olasz közlekedési miniszter szerint hatalmas tragédia történt. Szemtanúk szerint apokaliptikus a látvány.

59

Lemondott az NVB elnöki posztjáról Patyi András, a tagok új elnöknek Rádi Pétert választották meg. Az ellenzék szerint elkapkodták a választást.

3

A magyar mezőgazdaság a jelenlegi lakosság dupláját, azaz 20 millió embert képes ellátni búzával, ami óriási eredmény – mondta Nagy István agrárminiszter az M1 aktuális csatornán kedden este.

7
A gazdaság jövője

A napokban eldőlt, hogy mindhárom német prémium márkának lesz gyáregysége Magyarországon. Hiába próbálják elhitetni velünk, nem lehetséges ipari forradalom modern ipar nélkül. A BMW debreceni gyárával a jövő egyik leginnovatívabb zászlóshajója köt ki Magyarországon. György László írása.

4
Kormányinfó

Kormányinfót tartott a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az emberek férfinak vagy nőnek születnek, ezen a területen oktatási tevékenységet az állam nem kíván finanszírozni – jelentette ki.

11

„Katalónia mindig is a befogadás földje lesz" – írta Twitter-oldalán Quim Torra, de ajánlata csak szimbolikus gesztusnak tekinthető.

46

A párt azt követeli a kormánytól, ne „fideszes pártkáderekkel” töltse fel az egyébként szétválasztásra szánt hatalmi ágakat.

45

Lezárták a londoni parlament környékét, miután egy autó a biztonsági kordonokba hajtott.

28

Jobbikos és LMP-s képviselők kezdeményezték a rendkívüli ülést, az ápolási díj emelését és a devizahitelesek segítését javasolják.

16

Három magyar drogárust és két holland drogbirtoklót is elfogtak az idei Sziget Fesztiválon.

1
Alternatív ellenzékiség

„Félünk a politikától, félünk egymástól. De mit lehet tenni? Hogyan éljünk túl?” – baloldali aktivistákkal közösen kerestük a választ a nyolcadik kerületi Gólya presszóban. Tudósításunk az olykor már szürreálba hajló, „Ellenállás a diktatúrában” című nyári egyetemről.

11
Burka-vita

Boris Johnson mellé állt a burka-vitában az oxfordi imám, aki egyenesen be is tiltaná a burka viselését, ami szerinte nem része az iszlám előírásainak.

1

Egymillió kanadai dollár értékben szállít lőfegyvereket Ukrajnának egy kanadai cég – közölte kedden az Ottawa Citizen.

39

Egy bosznia-hercegovinai és koszovói kettős állampolgár próbált több mint tízkilónyi kábítószert az országba hozni.

1
Svédasztal

Történelmi vereség felé halad a svéd baloldal, a hagyományos jobbközép-liberális erők is csak szenvednek. Vélhetően egy párt lehet csak nagyon boldog a szeptemberi választások után: az Orbán Viktort példának tekintő, bevándorlásellenes Svéd Demokraták. Körképünk a kormányalakítási válság felé rohanó Svédországból.

3
háló&puding
Nézzen a monszun ellen kreatívan védekező fesztiválozókat!
3
Olcsón elérhető luxustermékekért kígyóztak a sorok Isztambulban.
A Forma-1-es pilóta az IndyCarban folytatja.
1
A liberális Süddeutsche Zeitung a legnépszerűbb.
6
Összegabalyodtak kissé a genderviszonyok a New York Universityn.
67
Joelle Gbeassor örökbérletet kapott ajándékba.
3
Rejtélyes szórólapok ígérik a volt francia államfő visszatérését.
23
Elárulták a brit tudósok.
22
A La Liga meccseit a következő években a Facebook közvetítheti.
3
Összeállítás készült az elnök ballépéseiről.
A kényelemszeretete miatt halhatott ki az előember.
8
351 millió euró kártérítést követel a monacói herceg unokatestvére.
4
Az eddig véltnél talán kevésbé udvariasak a britek egy új tanulmány szerint.
1
Az egykori képviselőkön nehéz behajtani a kárt.
A Felvidéken tíz év után ismét bemutatják a rockoperát.
Droglaborra bukkantak a hatóságok Kőbányán.
2
Szerinte Trump retorikája a 20. század legrosszabb korszakait idézi.
30
De a szerzetes nem hajlandó lemondani.
1
Állítólag meg akarta buktatni a kormányt.
A nemzetközi elismerést szombat este adták át.
1
Több százan ültek a nézőtéren.
5
1038. augusztus 15-én hunyt el I. István király.
Hamarosan megnyitja kapuit a Szóhági Nemzeti Múzeum.
Mi már az első szigetezők gyermekeiként érkezünk a 26 éve működő fesztiválra – elsőszigezetőként.
26
25 kilométeren szerzett aranyérmet Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók Európa-bajnokságának zárónapján.
Külföldiek vagy magyarok vannak többségében? Élhető és élvezhető még a Sziget?
6
Több százan sérültek meg a szoci kormány elleni tüntetésen a román fővárosban.
A brit külügyminiszter a burkát viselő nőket postaládához hasonlította.
3
A második fél évben felgyorsulhat az ipari termelés növekedési üteme – prognosztizálták az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők kedden a KSH reggel kiadott júniusi előzetes adatait kommentálva.

Diane Coyle
(Financial Times)

A közgazdaságtan nagyrészt fehér férfiak arisztokratikus szakmája.

Heller Farkas
(Ünnepi dolgozatok)

A gazdasági liberalismus megfeledkezett arról, hogy a gazdasági automatismus működését az államhatalomnak oly keretek között kell tartania, melyek a társadalmi lét egyéb életcéljaival összhangban vannak.

Glen Weyl
(Pro Market)

A tőketulajdonosok és a vállalatok a gazdaság többi részét adóztatják. Interjú.

Mindennapos szituáció, amikor elakadunk valamivel a munkahelyünkön a munkánk kapcsán, vagy egyszerűen csak kíváncsiak vagyunk arra, hogy a másik mit gondol a munkánkról. Vajon merjük megkérdezni? A kutatók szerint a válasz egyértelműen igen.

Varga Zoltán
(Mindset)

A reflektív kapcsolat hiánya a gyermek és a szülő között komoly negatív következményekkel járhat.

Sződy Judit
(HelloBaby!)

A helyi érzéstelenítés nem veszélyezteti a babát, de még az altatástól sem kell félni.

Korzenszky Richárd OSB
(Vendégszerző)

Nincs időnk arra, hogy asztalhoz üljünk. Mert mindannyian a magunk útját járjuk.

Rémálomba illő következménye lett egy amerikai férfi állatszeretetének. Saját, egyébként teljesen egészséges kutyája nyálától olyan súlyos fertőzést kapott, hogy mindkét kezét és lábát el kelett távolítani. A szomorú esetről az MTI számolt be.

Patkósné Petrikó Tünde

Egyre jobban elszaporodott az internet világában az oltásellenesség. És egyre többször, szomorúan tapasztalom, hogy a kisfiam, Patkós Ádám esetét hozzátok fel példának az ellenességetek igazolására. Ne tegyétek! Le szeretném írni, hogy tragédiánk ellenére nem vagyok oltásellenes.

Dr. Kunetz Zsombor

Végigrohant a sajtón a hír- először még tavaly a HVG-ben jelent meg-, hogy egy fiatal nőnek 4 évet kell várnia, hogy az endometriózisát megoperálják, vagy 2 millió forintot a SOTE cégének befizetve, ugyanaz az orvos, ugyanott heteken belül megoperálja.

azenriportalanyaim.blog.hu

Szerencsésnek érzem magunkat abból a szempontból, hogy csak egy hetet vártunk, amikor megkaptam az ominózus telefont: Benőnek van egy donor szív, egy órán belül menjünk a kórházba. Emlékszem rá, hogy a munkahelyemen kiesett minden a kezemből és annyit mondtam: nekem most rohannom kell!