A Velencei Bizottság december 14-ei ülésnapján megvitatta a magyar bevándorlási különadóról szóló, nyáron elfogadott törvényt. Szemmel látható volt, hogy a vélemény rohamtempóban, kapkodva, kellő előkészítés nélkül készült. Orbán Balázs elemzése a Precedensen.

Újabb jobbikos lemondás

Az országgyűlési képviselő azt írja, döntésében nem a párton belüli harcok játszottak közre, nyomós magánéleti indokok miatt lép vissza.

62
Iszlám Állam

Bombatámadást terveztek december 27-re Olaszországba. Az akciót tervező Moshin Ibrahim Omart az olasz terrorizmus ellenes nyomozó-igazgatóság őrizetbe vette.

3
Bevándorlás

Az egyházfő méltatta az ENSZ globális migrációs csomagját.

55

A megkérdezettek mindössze 27 százaléka gondolja úgy, hogy Macron jó elnök, ami öt ponttal kevesebb, mint novemberben.

8
Családtámogatás

Amit az első Orbán-kormánynak 1998 és 2002 között sikerült felépíteni, azt a következő balliberálisok nyolc évében próbálták lerombolni – mondta az államtitkár.

16

„Semmilyen szerződést nem írunk alá, amely nemzetközi szinten elismeri, támogatja, bátorítja és finanszírozza a migrációt” – mondta a kormányfő az EU-Afrika Fórumon.

12

„Soros támogatásával a Jobbiktól a szocialistákon, az LMP-n át Gyurcsányig mindannyian összeálltak” – mondta Halász János.

Az iskola mintegy 20 tanulót fogadott Marseille északi negyedeiből.

A Fidesz szerint „csak politikai balhét akart csinálni az ellenzék”.

8

A bukaresti média szerint Klaus Iohannis személyes jelenlétével akarja meggátolni egy közkegyelmi sürgősségi kormányrendelet elfogadását.

3

A minisztert szállító gépkocsi akkor ütközött egy taxival, amikor az kihajtott a Nagymező utcából.

19
Interjú

A Fidesznek alkotmányos kétharmada van, az ellenzék nem képviseli a magyarok többségét, a jelenlegi tüntetéssorozatról készített CNN riport pedig a kormány ellen szervezett politikai akció részese – mondta az államtitkár az amerikai hírcsatornának adott interjújában.

12

„Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon” címmel szervezte újabb tüntetését az ellenzék. Az esti eseményen ellenzéki politikusok sora szólalt fel.

216

A gazdasági reformok 40. évfordulóján nyilatkozott így.

Élete alakítását nyújtotta az MSZP-s képviselőnő. Hanggal érdemes nézni!

11
Interjú

„A polgári oldalon belüli kultúrharc kifejezetten káros, így őszintén remélem, hogy még azelőtt véget ért, hogy elkezdődött volna” – mondja Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető minisztert a beljobbos kultúrharc mellett az elmúlt napok tüntetéseiről, a CEU-ügy kezeléséről, a közigazgatási bíróságokról és a Néppárton belüli vitákról is faggattuk. Megkérdeztük tőle azt is: ő túlórázik-e. Nagyinterjúnk.

22

Az orvosi célú kannabisztermékek használatát a múlt héten legalizálta az új-zélandi kormány.

3
Ellenállás

Komjáthi Imre MSZP-alelnök vezetésével pártok, szakszervezetek és civilszervezetek közösen zárták le egy út Szlovákiába menő oldalát Bánrévénél.

133

A Fórum célja, hogy segítse az afrikai lakosság helyben maradását.

10
háló&puding
Az egykori Titóvárosban most Tito-szobrot avattak.
3
A festő a legkorszerűbb nyelven fogalmazta újra a népi hagyományt.
„Egyes fajok rosszabbak, mint mások.” Leleplezték a tolkieni rasszizmust is!
4
Gyengén szerepelt a csapat.
Az MSZP-s képviselő beolvasott.
106
Titokban akarta bedobni az ötletet, de felvétel lett belőle.
173
„Magyarország, mi a fasz van veled?”
35
A DK-s képviselő szerint joguk van az MTVA-székházban lenni.
154
Tarkójukon összekulcsolt kezekkel.
142
Kálmán Olga hivatalos Facebook-oldalán olvasta fel az ellenzék öt pontos követelését. Videó.
107
Hiába kérik a biztonsági őrök, nem áll fel a DK-s politikus.
75
Dulakodás az MTVA-ban a biztonságiak és a DK-s képviselő között.
51
Tordai Bence élőben közvetít a közmédia székházából.
79
Érdekes testi reakció!
109
Válaszok helyett inkább a szóvivőjére mutogat a volt miniszterelnök.
51
Az MTVA székházában került a földre az ellenzéki politikus.
4
Már nemcsak kedélyeket, immár női hajakat is borzol a politikus.
57
A népzenei foglalkozások a képzelőerőt és a finommotorikus készségeket is javítják.
Gyermekek szenvedtek szánkóbalesetet vasárnap Gödöllő külterületén
8
„A fejkendők tilalma rasszizmus” – hirdetik.
74
DrMáriásék örökbecsű avantgárd popslágere évfordulóhoz érkezett.
10
Gördeszkájával keménykedett egy tüntető a rohamrendőrök között, később ő panaszkodott a rendőrök bánásmódjára.
162
„Magyarország jogállam, a törvényeket mindenkinek be kell tartania.”
17
Nem-bináris és transz-identitások.
71
1,51 millió euróért (490 millió forint) kelt egy Marcel Proust-mű első kiadása.
A csorda minden télen együtt vándorol. Videó.
A német Szövetségi Bűnügyi Hivatal nemrégiben egy olyan javaslatot nyújtott át a tartományi igazságügyi minisztereknek, amelyben a migrációs hátterű bűnelkövetők gyorsított kitoloncolási eljárásának lehetőségét vázolják fel. A lépés azért időszerű, mert kiugróan magas a migrációs hátterű személyek által elkövetett bűncselekmények száma.

Dmitry Kurnosov
(Verfassungsblog)

Ha Oroszország kilépne az Európa Tanácsból, az hatást gyakorolna az ország szélesebb körű külpolitikai érdekeire is.

Kanstantsin Dzehtsiarou
(Verfassungsblog)

A pénzügyi „zsarolások” aláássák az „őszinte együttműködés” elvét, amely az Európa Tanács alapító szerződésének harmadik cikkében található meg.

Silvia Steininger
(Verfassungsblog)

A befizetés megtagadása súlyos költségvetési krízisbe sodorta az Európa Tanácsot, arról nem is beszélve, hogy Törökország is bejelentette, hogy csökkenteni fogja az általa befizetendő pénzösszeget.

Amit az első Orbán-kormánynak 1998 és 2002 között sikerült felépíteni, azt a következő balliberálisok nyolc évében próbálták lerombolni – mondta az államtitkár.

Leszkovszki Emma

Minden közeg új információkkal szolgál és minden ember komoly befolyás lehet.

Nógrádi Noá
(Mérce)

Olyan nincs, hogy a férjeddel csak azért ne szexelj, mert nem akarsz.

Kunetz Zsombor
(444.hu)

Az egészségügyben minden mindennel összefügg, akárcsak egy pókhálón.

Egy stroke utáni a felépülés legfontosabb és egyben legnehezebb része az agy funkcióinak regenerálása. Ebben nyújthat segítséget az a magyar tudósok által nemrégiben kifejlesztett hatóanyag, amely az eddigiekhez képest teljesen új hatásmechanizmussal képes lehet mind az idegsejtek újbóli kapcsolódását elősegíteni, mind pedig az agy sérült részeinek a véráramlását elindítani.

Kincses Gyula

Látszólag apróság, és jelentéktelen/logikus az a most nyilvánosságra került módosítás, amely szerint „108/B. § A közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató közfinanszírozással lekötött kapacitásai terhére nem nyújthat nem közfinanszírozott ellátást”.

Pion István

Tudom, hogy ez egy következmények nélküli ország, de más lehetőség nincs: Kásler Miklósnak mennie kell az Emberi Erőforrások Minisztériumának éléről, a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézet főigazgatójának, Dr. Andréka Péternek le kell mondania, Székely László szívsebésznek pedig szembe kell néznie egy jogi-etikai vizsgálattal…

Dr. Kovácsy Zsombor

Ma az egészségügyünk sok mindenre képes, egyszerre van jelen benne a szükségkórházak nyomora és a világszínvonal. Világszenzáció, hogy magyar orvosok sziámi ikreket választanak szét Bangladesben, közben a magyar betegek bolyonganak, és fogalmuk sincs, hogy mit csináljanak. Egy gigantikus, vastag falú labirintus az egészségügy, amit kétségekkel teli emberek közelítenek meg…

2019-ben újabb 6 milliárd forinttal kívánja támogatni a kormány az építőiparban tevékenykedő magyar vállalkozásokat – mondta György László államtitkár az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) évzáró ünnepi közgyűlésén pénteken, Budapesten.

John Hardy
(Alapblog.hu)

Annak fényében, amit a francia elnök tett – hogy meghajolt az ország alapvető érdekei ellen fellépő, öncélú tömeg akarata előtt – hülyék lesznek az olaszok engedelmeskedni Brüsszelnek, Berlinnek. Interjú.

Tóth András
(Kapitalizmus blog)

A munkavállalók érdeke az, hogy minél nagyobb legyen a munkáltatók versenye értük. Ennek kulcsa, hogy minél több munkahely legyen.

Karsai Gábor
(Világgazdaság)

A magyar gazdaság legutóbb 2005-ben volt képes 4 százalék feletti növekedésre. Lehetséges, hogy ez most idén és jövőre is sikerül. Csak nem valószínű.