Demokratikus Koalíció

A Demokratikus Koalíció kedd este demonstrációt tartott Budapesten. Itt fogalmazott úgy Gyurcsány Ferenc pártelnök, hogy a kormánynak a „történelem poklára” kell jutnia. A DK elnöke azt is kifejtette, hogy Magyarországon diktatúra van.

112
„Mindig jól jártunk”

Magyarország nemzeti érdeke, hogy Európa két fele között a lehető legjobb együttműködés szülessen és azon belül a magyar-orosz kapcsolatrendszer is minél jobb legyen – mondta Orbán Viktor kedden Moszkvában, a Vlagyimir Putyinnal folytatott tárgyalása után.

15

Mauritius kormánya azt állítja, hogy függetlenségükért cserébe szigetcsoportokat követeltek tőlük a britek az 1960-as években. Most a Nemzetközi Bíróság fogja eldönteni, hogy kinek van igaza a földvitában.

„Nem terrorista!”

Petíciót adott át az Amnesty International az Igazságügyi Minisztériumnak Ahmed H. büntetésének enyhítése érdekében. Az ügyhöz 163 állam 109 ezer aláírója csatlakozott.

83

Tartalmasnak és konstruktívnak minősítette az Orbán Viktorral folytatott megbeszélését Vlagyimir Putyin, aki szerint Moszkva érdekelt a Budapesttel való együttműködés mélyítésében.

4
Riport

„A magyar katolikus egyház hanyatlása? A hitünk vége? Korántsem! Fantasztikus ajándék, ami történik!” – mondja egy 28 falut ellátó baranyai pap. Mi lehet az oka a paphiánynak – egyáltalán, van paphiány? Milyen nehézségekkel küzdenek a sok falut ellátó katolikus papok? Át kellene gondolni a cölibátust? Vagy Afrikából kellene behozni papokat? Ennek jártunk utána Nógrádtól Baranyáig. Nagyriportunk.

6
Európai visszhang

A Sargentini-jelentés mögött álló radikális ideológiáról értekezik egy lengyel lap főszerkesztője, míg Romániában „perverz kitalációnak” ítélték az EU által vizionált Orbán-veszélyt.

2

Lemondatná Timo Soinit az ellenzék Finnországban, mert a politikus hivatalos külföldi útján részt vett egy abortuszellenes virrasztáson.

40

A Sargentini-jelentés elleni kormányzati határozatnak sem tárgyalását, sem elfogadását nem fogja támogatni a parlamentben a Párbeszéd.

73
Védekezés

Az európai határ-és partvédelem megerősítéséről is tárgyalt Giuseppe Conte olasz kormányfő és Sebastian Kurz osztrák kancellár kedden.

53

Helyes dolog, hogy minden hatodik gyermek külföldön születik, mert családostól menekülnek az emberek? – veti fel a kérdést az MSZP.

48
Nyomásgyakorlás

Különböző egészségügyi intézményeket látogat a DK, hogy jelezzék, ők odafigyelnek a magyar egészségügyre – közölte kedden Gréczy Zsolt, aki sajtótájékoztatóján a Sargentini-jelentésről és a tévészékház 2006-os ostromáról is nyilatkozott.

42
Meggondolta magát

„A keresztény értékek, amiket hirdetek, közelebb állnak Ferenc pápához, mint az Orbán-félékhez” – jelentette ki Weber, aki két hete jelentette be: Juncker utódja akar lenni.

257

Az izraeli légierő F-16-os vadászgépei a leszállásra készülő orosz Il-20-as gépet használták fedezéknek – jelentette ki az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

13
Kreatív magyarok

Megnyílt Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb startup közösségi irodája a Millenáris Park több mint ötmilliárd forintos beruházásból megvalósuló fejlesztésének első ütemében: az 1,7 milliárd forintból felépült Millenáris Startup Campust Budapesten adták át.

3

Kocsis Máté gyanakvással fogadja az unió határőrizeti ügynökségének megerősítését. A Fidesz frakcióvezetője szerint Brüsszel csupán megszervezni akarja a migrációt.

6

„Kijelentjük, hogy Magyarország maga védi a határait! Fenntartjuk a kerítést és nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát” – tartalmazza az előterjesztés.

16

Magyarország elvi alapon ellenzi az összes orosz sportoló eltiltását – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

5

Az Európa Tanács kínzás elleni bizottsága aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a kérelmezők kénytelenek a tranzitzónában maradni mindaddig, amíg menedékkérelmüket elbírálják, a helyiségek pedig túlságosan is zárkákra emlékeztetnek.

111

Mun Dzse In megérkezett Phenjanba. Dél-koreai elnök tizenegy éve nem látogatott a kommunista ország fővárosába.

háló&puding
Nagyszabású program indul a magyarok idegennyelv-tudásának fejlesztése céljából.
7
10
Az ornitológusok végre pontos képet kaptak a költöző madarakról.
Utcai kormánybuktatást tervez a DK.
83
Halaszthatatlan munkákat végeznek.
1
Horvátország még Montenegró uniós csatlakozását is megakadályozná az öreg vitorláshajó miatt.
10
Mezava Juszaku hat-nyolc művészt is szeretne magával vinni.
1
Spéder eladta médiaérdekeltségeit.
11
Mikroadományokkal vásárolna meg egy festményt a madridi Prado múzeum.
A palesztin területeket zárnak le az ünnep miatt.
Terrortámadásnak hitték a robbanást a madridi metrón, a pánikot viszont csak egy táblagép okozta.
A portál célja, hogy egy felületen egyesítse elsősorban a visegrádi országok (V4) mérvadó politikai, illetve gazdasági híreit és véleményeit.
5
Megmásztuk a parlament szédítően magas kupoláját.
1
Több mint egy percet javított a maratoni táv világcsúcsán a kenyai Eliud Kipchoge a berlini maratonon.
1
A húszas éveiben járó férfi egy társával szörfözött Cape Cod térségben, amikor a tengeri ragadozó megtámadta.
Szeptember végén és október elején hét egyedi produkciót láthat az Erkel Színház közönsége.
1
A Sargentini-jelentés ellenzéki visszhangjáról vitatkoztak Vágó Istvánék.
140
Tumultus a leszboszi menekülttáborban.
44
Az M4 metró több állomásán zenél a kamarazenekar ősszel.
Eddig több halálos áldozatot is követelt a katasztrófa.
Filmek, könyvek, programok: ezt érdemes megnézni szeptember végén.
10
Erdő Péter szerint az Ars Sacra Fesztiválon „a művészetek teljes skáláján érzékeljük a szentet”.
1
Klaus Maria Brandauer és Eperjes Károly lesznek a főszereplők.
19
Andrew Cuomo győzött a demokrata előválasztáson.
2
A sorozat fogyatékkal élő sportolókról szól.
62
Védelmébe vette Orbánt Marine Le Pen.
6
Jelenleg 69 785 matuzsálem él az országban.
Nagyon veszélyes a médiát démonizálni – mondta Jeff Bezos.
24
Kiss-Stefán Mónika rendezését a YouTube-on már láthatják az érdeklődők.
A bevásárlóközpontért 82,6 milliárd forintot fizettek.
16
Az Európai Parlament megszavazta a szerzői jogokról szóló szabályozás megváltoztatását. Ezzel a lépéssel nemcsak a nagy technológiai vállalatokat büntetik, hanem a hétköznapi felhasználók internetes felhasználói élményét is csorbítják.

Bill Wirtz
(The American Conservative)

A vita azonban ingoványos terep, mivel azokat, akik nem értenek egyet az EU-val, egyből rasszistának és nacionalistának kiáltják ki.

ifj. Lomnici Zoltán
(Alaptörvényblog)

A tartozódó voksok figyelmen kívül hagyása példátlan jogsértés, amely egy demokratikus rendszerben semmissé teszi az adott szavazás eredményét.

Felcser V. Örs
(Krónika.ro)

A jelentés tartalmi megnevezésével is akad némi probléma, ugyanis jogi dokumentumnak ez semmiképp sem nevezhető, de mélyebb, szakszerű elemzésnek sem.

Új regionális szolgáltató központot nyitott az amerikai Ford pénteken Budapesten. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a megnyitón hangsúlyozta, hogy az új centrummal a Ford legnagyobb európai adminisztratív központja Magyarországon jön létre.

Thomas Herndon
(Project Syndicate)

A banki szolgáltatásokhoz nem férő háztartások gyakran fordulnak alternatív, rabló jellegű (predatory) pénzügyi szolgáltatókhoz.

Lentner Csaba
(Pénzügyi Szemle Online)

A magyar költségvetésből nyomtalanul pénz nem tűnhet el.

Bodrogai Ferenc
(Világgazdaság Online)

A magyar kkv-knak sem kell feltartott kézzel várniuk az őket elsodró változásokat.

A fiatalok mellett állunk, igyekszünk számukra biztonságos környezetet teremteni és igyekszünk megtanulni az ő nyelvüket, hogy szót értsünk egymással – mondta Novák Katalin.

Sajti Konor
(Diákok egy megújult Corvinusért)

A Diákok egy megújult Corvinusért csoport azért kezdte meg tevékenységét, hogy még több magyar diáknak adasson meg a lehetőség, magasabb képzettségre, fizetésre, jobb életre.

Szabó Jennifer
(Mindset)

A gyermek fiktív betegsége az anya számára menekülő útvonalat biztosít a problémákkal való szembesülés elkerülésére.

Gyurkó Szilvia
(WMN)

Támogassuk a gyereket abban, amit csinál, emlékezzünk a neki fontos dolgokra.

Sokan esküsznek a régi jó házipraktikákra, a mézre és forró italokra, ha a köhögés kezelésére kerül sor. Az MTI híre szerint a gyógyszer tényleg nem hatásos módszer, legalábbis tartós köhögésre semmiképpen.

Dr. Kovácsy Zsombor

Ma az egészségügyünk sok mindenre képes, egyszerre van jelen benne a szükségkórházak nyomora és a világszínvonal. Világszenzáció, hogy magyar orvosok sziámi ikreket választanak szét Bangladesben, közben a magyar betegek bolyonganak, és fogalmuk sincs, hogy mit csináljanak. Egy gigantikus, vastag falú labirintus az egészségügy, amit kétségekkel teli emberek közelítenek meg…

Patkósné Petrikó Tünde

Egyre jobban elszaporodott az internet világában az oltásellenesség. És egyre többször, szomorúan tapasztalom, hogy a kisfiam, Patkós Ádám esetét hozzátok fel példának az ellenességetek igazolására. Ne tegyétek! Le szeretném írni, hogy tragédiánk ellenére nem vagyok oltásellenes.

Dr. Kunetz Zsombor

Végigrohant a sajtón a hír- először még tavaly a HVG-ben jelent meg-, hogy egy fiatal nőnek 4 évet kell várnia, hogy az endometriózisát megoperálják, vagy 2 millió forintot a SOTE cégének befizetve, ugyanaz az orvos, ugyanott heteken belül megoperálja.