„Veszélyes Köcsög”

Orbán olyasmi figura, mint Trump, és a magyar nemzeti karakter sajátossága lehet, hogy elutasítja a kívülről érkező diktátumokat – mondja Milo Yiannopoulos a Mandinernek. A nemzetközi új jobboldali mozgalom brit születésű, meleg és katolikus sztárjától megkérdeztük, mi várható a kultúrharcban, meddig van potenciál a trollkodásban, nem hiányoznak-e neki Budapesten az ellentüntetések, és hogy mit gondol Trumpról és a Brexitről.

11

A választók 68%-a szavazott a Nyolcadik Alkotmánykiegészítés eltörlésére.

21

Miért van szükség újabb konzultációkra, mikor kérnek bocsánatot a Helsinki Bizottságtól, kizárhatják-e a Fideszt az Európai Néppártból, mit szól a konzervatív értelmiség kritikáihoz és miként fér bele a „régi vágású kereszténydemokráciába” Milo? Többek között erről kérdeztük Dömötör Csaba miniszterelnöki államtitkárt.

6
Abortuszvita

Ma tartanak népszavazást Írországban az abortusz liberalizációjáról. A Málta és Lengyelország mellett az utolsó nagyon szigorú abortusz-szabályozással rendelkező Írországban most kiderül, mennyire változott meg alig néhány évtized alatt az egykor a katolicizmus távol-nyugati bástyájának számító kelta ország társadalma.

1
Gyors GDP-növekedés

Idén is 4 százalékot közelítő növekedés várható.

Újratervezés

„A demokraták teljesen nyilvánvalóan ellenünk szurkolnak az Észak-Koreával folytatandó tárgyalások ügyében” – szögezte le az amerikai elnök.

180 perc

A kereszténydemokrácia megvédi a határokat, támogatja a hagyományos családmodellt, a keresztény kultúra megvédését pedig természetesnek tekinti, ezért elő kell venni és le kell porolni – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió műsorában.

11
Sorsközösség

Ha a 21. századi világpolitikában Közép-Európa nem akar gyengének bizonyulni, ha egyenrangú szereplője kíván lenni az európai jövő alakításának, akkor szabadságtörekvéseinket együttesen kell képviselnünk – mondta az Országgyűlés elnöke.

5

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon nyilatkozott.

1

A két ország arra kéri Moszkvát, ismerje el felelősségét, és teljes mértékben működjön együtt a nyomozókkal a teljes igazság megismerése és az igazságszolgáltatás céljából. A holland és az ausztrál kormány várhatóan hivatalos jogi lépéseket tesz az orosz felelősség megállapítása érdekében.

12

Bizalmatlansági indítványt nyújtott be Mariano Rajoy spanyol miniszterelnökkel szemben a parlamentnek a Spanyol Szocialista Munkáspárt. Az Állampolgárok liberális középpárt előrehozott parlamenti választásokat követel a kormányfőtől, akinek viszont nem áll szándékában ezt megtenni.

A japán kormányfő úgy vélekedett, hogy ha a kétoldalú viszonyban stabilitás alakul ki, akkor a Tokió által vitatott hovatartozású, orosz fennhatóság alatt álló déli Kuril-szigetcsoport a kétoldalú kooperáció jelképévé válhat.

Macron ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Franciaország és az EU ellenzi és károsnak ítéli meg a területen kívüli hatállyal meghirdetett amerikai szankciókat.

1

Két órán belül a bevásárlóközpont közelében elfogták a robbantással fenyegetőző 27 éves férfit, és előállították a kőbányai rendőrkapitányságra.

Sallai és Hadházy

A fegyelmi testület kizárta Sallai Róbert Benedeket az LMP-ből. A politikus levélben fordult párttársaihoz és jelezte: fellebbezni fog a döntés ellen.

28

A lengyel kormányfő szorgalmazta a térségbeli infrastrukturális fejlesztéseket, ezen belül a román-magyar gáz-interkonnektorok kiépítését.

A gyanúsítottak illegális úton „az Iszlám Állam konfliktusövezeteibe” készültek utazni, ahol már korábban is többször megfordultak. A török hatóságok 2011 és 2018 között több mint négyezer dzsihadistát tartóztattak le, akiknek közel a fele nem török állampolgár volt.

Izrael az olyan szervezetek támogatásának beszüntetésére szólította fel az EU-t, „amelyek támogatják az Izrael elleni bojkottot és az ország delegitimizálását”.

8

Egy új cseh kormány megalakulására az egyetlen reális lehetőség a szociáldemokratákkal és a kommunistákkal való együttműködés – jelentette ki Martin Stropnicky, ügyvezető cseh külügyminiszter.

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a török légierő 116 korábbi kadétját pénteken a 2016. július 15-ei puccskísérlet után indított egyik perben – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

háló&puding
Milo Yiannopoulos arra buzdította hallgatóságát, hogy támogassa Orbán Viktor miniszterelnököt.
2
Szetthátrányból fordítva, 2:6, 6:4, 6:1-re legyőzte a hatodik helyen kiemelt amerikai Steve Johnsont.
Weinsteint eddig csaknem százan vádolták meg szexuális zaklatással vagy annak kísérletével.
1
Trump volt kampányfőnöke az Európa jövője konferencián beszélt.
2
A bíróság hatályon kívül helyezte a védetté nyilvánítást.
38
Az Electric Castle fesztiválnak a romos Bánffy-kastély ad otthont Erdélyben.
8
Hosszú Katinka nem Shane Tusuppal készül a továbbiakban.
Ötven évig kellett elviselni.
1
A barna medvék ritkán jönnek át Magyarországra.
Ha megszűnne a párt, generációk vesztenék el „baloldali élményüket”.
88
Az elnök hosszú nyakkendői ihlették meg az internetet.
1
Opera és reggae is lesz a 15. VeszprémFesten.
1
Megszólalt a megmérgezett kém-lány.
1
Jubileumi tizedik sikerét aratta az Újpest.
6
Egy új rendszerrel az online zaklatást akadályozná meg a közösségi háló.
34
Aki tiltakozni akar, az öltözőben maradhat.
1
Szurkolói zónát húznak fel a campus területére.
4
Marx egyoldalas kézirata 142 millió forintért kelt el.
1
Végre lekerül az ötven éve felhúzott bádogtakaró – írja a PestBuda.hu.
A nemrég történtekről vallott Fodor Gábor.
38
4
Csak a produkciók 12,8 százalékában jelentek meg LMBT karakterek.
87
A józsefvárosi közös ellenzéki jelöltet hat párt támogatja.
54
A Magyar Telekommal teszteli új programját a Facebook.
8
A sofőr élőben közvetített Facebookon, épp kommenteket olvasott.
A kortárs irodalom egyik kiemelkedő alakja, a Pulitzer-díjas Philip Roth 85 éves volt.
A felújítás után pedig a 3-as vonalra is.
1
John Malkovich-menet volt a Műcsarnokban.
1
Félelmet, zavart keltett Ceaușescu bukása után, elítélhetik.
1
Lajkó Félix, Sergent Garcia, a Fitos Dezső Társulat, Szalóki Ági és mások.
A régióban az utóbbi tíz év a pénzügyi krízis és az abból való sikeres kilábalás időszaka volt – mondta Mészáros József, a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke pénteken Budapesten, az intézmény által a Pénzügyi szabályozás a válság utáni Európai Unióban címmel rendezett nemzetközi közpénzügyi konferencián.

Martin Wolf
(Financial Times)

Ahhoz, hogy megbirkózzon a való élet bonyolultságával, a gazdasági elemzés óriási egyszerűsítéseket tesz.

Ansinn
(Kapitalizmus blog)

Ha lehet, ne dolgozzunk az államnak.

Járai Zsigmond
(Növekedés)

A fegyelmezett állami gazdálkodás, az alacsony költségvetési hiány és a csökkenő pályára állított államadósság hosszú távon is tartható lesz. Interjú.

Dédanyáink tanácsa, miszerint egy gyereknek meg kellene ennie évente egy kiló koszt, hogy erősödjön az immunrendszere, talán nem is olyan ostobaság, mint elsőre hangzik. Legalábbis erre lehet következtetni abból a tanulmányból, melyet az MTI közölt nemrégiben.

Dr. Kunetz Zsombor

Végigrohant a sajtón a hír- először még tavaly a HVG-ben jelent meg-, hogy egy fiatal nőnek 4 évet kell várnia, hogy az endometriózisát megoperálják, vagy 2 millió forintot a SOTE cégének befizetve, ugyanaz az orvos, ugyanott heteken belül megoperálja.

azenriportalanyaim.blog.hu

Szerencsésnek érzem magunkat abból a szempontból, hogy csak egy hetet vártunk, amikor megkaptam az ominózus telefont: Benőnek van egy donor szív, egy órán belül menjünk a kórházba. Emlékszem rá, hogy a munkahelyemen kiesett minden a kezemből és annyit mondtam: nekem most rohannom kell!

TASZ

Most kapnak egy utolsó esélyt, a közadat-igényünkre válaszul megküldhetik a számokat. Ha ezúttal sem teszik, perre megyünk.

Az MNB és a Magyar Posta is megemlékezik a családok évéről.

Bíró László
(Magyar Kurír)

A házasság csak ízelítő a boldogságból, nem maga a boldogság. A házasság a tökéletes örömhöz vezető út kapuja.

Almási Miklós
(168 Óra)

Nincs hatalom, amely le tudná állítani őket. Csontváz a divat, és kész.

Böjte Csaba
(Magyar Kurír)

Seperd ki életedből a félelmet, merj az élet mellett dönteni!