Egységes kutatás-fejlesztési politika jön létre

Bár Magyarország sokat költ a tudományra, az elmúlt években nyilvánvalóvá vált, hogy a pénz a tudományos kutatóintézetek útvesztőiben elvész. Ezért kezdett a kormány két éve egy új, hatékonyabb együttműködés kialakításába a Magyar Tudományos Akadémiával, amelynek céljaival az Akadémia egyetértett.

4
Mi hazánk mozgalom

Toroczkaiék pártot alapítanak Mi hazánk mozgalom néven.

2
Brüsszel

Mindenkinek egyformán ki kell vennie a részét a migrációs válság megoldását célzó erőfeszítésekből – hangsúlyozta Angela Merkel a vasárnapi migrációs minicsúcson Brüsszelben.

12
Törökország

A szavazatok 99,9 százalékának összeszámlálása alapján Erdogan a voksok 52,4 százalékát szerezte meg a Törökországban vasárnap tartott előrehozott elnökválasztáson.

1

A szállások létrehozásának gondolata szerdán merült fel, miután Donald Trump a közfelháborodás hatására aláírta az illegális migráns családok szétszakítását és a gyermekeket a szüleiktől elválasztó gyakorlatot megakadályozó elnöki rendeletet.

Nationalelf

Németország a világbajnokság első fordulójában nagy meglepetésre kikapott Mexikótól, majd óriási szerencsével győzött Svédország ellen, életben tartva a továbbjutás reményét. A rossz kezdés az egész világot meglepte. Szerintünk a taktikai hibákon és a rossz formán túl mély és rendszerszintű problémák húzódnak a válogatott teljesítménye mögött. Ahhoz, hogy ezeket megértsük, mélyre kell ásnunk. Boncasztalon Németország és a német foci.

21
Döntés

A szavazatok 27,2 százalékának feldolgozása után Erdoğan 58,2 százalékkal vezet. A második helyen a kemalista Muharrem Ince áll 27,3 százalékkal. Erdoğan és Ince között a különbség a feldolgozottság előrehaladtával csökkenni látszik.

12
Beregszentmiklós

Van egy Munkács melletti falu, Beregszentmiklós, ahol egy roskatag panelház mögött évek aprólékos munkájával születik újjá egy hat évszázados magyar vár. Balogh József festőművésszel, a vár mai kapitányával beszélgettünk a hanyatlást követő újjászületés kalandos történetéről. Riportunk Kárpátaljáról.

A német kancellár a migrációs minicsúcs előtt elismerte: június 28-29-i uniós csúcsig nem várható áttörés a migrációs kérdésekben, ezért most két vagy háromoldalú alkukkal próbálnak meg egymásnak segíteni.

13

„A kritikák egy részét nem Magyarország, hanem a V4-ek miatt kapom. Azért támadnak, mert sikeresek vagyunk" – jelentette ki a magyar kormányfő a TA3 szlovák tévé vitaműsorában. Peter Pelligrini szlovák miniszterelnök szerint Nyugat-Európa „végre kezd felébredni és átveszi a visegrádi álláspontok egy részét".

11

A 27 %-os áfakulcs Európában egyedülálló az alapvető élelmiszereknél. Jelenleg egy kiló kenyéren az állam többet keres, mint a kiskereskedő, aki azt eladja – jelentette ki Csárdi Antal, a párt országgyűlési képviselője.

51

Egy ember meghalt, négyen súlyosan megsebesültek – adták hírül ukrán hírportálok. Idén ukrán nacionalisták már többször hajtottak végre cigányellenes pogromokat az országban.

36

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Adalbert-díját adta át Erdő Péter bíboros Tarlós István budapesti főpolgármesternek. A városvezető „nem a politikai divat" követését, hanem az „erkölcsi normákon", „hitének megélésén alapuló katolikus keresztény életet tekinti legfőbb céljának” – hangzott el.

5

Az olasz kormány Franciaországot, Németországot és Spanyolországot is magára haragította kemény migrációs politikájával, Giuseppe Conte kormányfő most viszont kompromisszumos javaslattal készül a brüsszeli migrációs minicsúcsra.

44

Az amerikai elnök veje és közel-keleti főtanácsadója szerint Mahmúd Abbász palesztin vezető huszonöt éve ugyanazt hangoztatja, és eddig nem sikerült békét kötni

8
Voks

A választások legfontosabb kérdése az, hogy Erdoğannak sikerül-e már az első fordulóban megnyernie az államfőválasztást, valamint az, hogy a kormánypárt meg tudja-e őrizni parlamenti többségét.

3

A Szabad Szíriai Hadsereg tette közzé Washington üzenetét, amely szerint a felkelőknek nem szabad arra alapozni döntéseket, hogy az USA beavatkozik a harcokba.

1
Futballdráma 2018

Az oroszországi futball-világbajnokság egyik legizgalmasabb mérkőzésén Németország az utolsó utáni pillanatban, Kroos művészi találatával menekült meg a kieséstől. Németország-Svédország 2:1.

19
Bojko Boriszov

Bojko Boriszov arról tájékoztatta Orbán Viktort, hogy Bulgária az EU határainak haladéktalan lezárását fogja javasolni a brüsszeli minicsúcson vasárnap.

5
Uniós viták

„Mi határokat védünk, kerítést építünk”, a döntéseinket pedig „kötelessége az Európai Uniónak tiszteletben tartani” – mondja Varga Judit a Mandinernek. Az uniós kapcsolatokért felelős államtitkár szerint a kettős mérce továbbra is érvényesül Nyugat-Európában; és a Néppárton belül „vannak, akik üveggyöngyökért árulják az egy pártszövetségen belül elvárható szolidaritást”. Interjúnk.

13
háló&puding
Kolumbia 3-0-ra győzte le a lengyel csapatot vasárnap.
2
Mindkét csapat biztató helyzetből várhatja csütörtöki utolsó összecsapását.
Anglia soha nem nyert nagy tornán három gólnál nagyobb különbséggel meccset.
Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri kétmeccses eltiltást is kaphat.
16
A szövetségi kapitányok és a játékosok értékelték a német-svéd meccset.
7
A tulajdonosnőt felháborította, hogy Sarah Sanders Trumpnak dolgozik.
61
A döntőben Magyarország 2-0-ra győzött Szlovákia ellen.
8
Belgium 5-2-re legyőzte Tunéziát.
Európa-bajnok a magyar férfi kardcsapat.
Tizenhatodik alkalommal rendezik meg országszerte az eseményt.
1
Őket vezénylik majd ki női autóvezetők balesetéhez a királyságban.
3
Szerbia győzelemmel akár tovább is juthatott volna, Svájc viszont kedvező helyzetben az utolsó forduló előtt.
3
A Nobel-díjas írót egy madridi kórházban tartották megfigyelés alatt.
Nigéria ezzel megmentette Argentínát.
1
A 91. percben Coutinho törte fel a reteszt, majd a hatperces hosszabbításban Neymar is betalált.
2
Lezártak egy londoni metró- és vasútállomást, ahol pokolgéppel fenyegetőző ember ment a sínekre.
2
Tolószékben élte le életét a Reagan-doktrína keresztapja.
2
Három góllal szórta meg az argentinokat a remek formában lévő horvát válogatott.
1
A horvátok ezzel biztos továbbjutók.
1
Az újvidéki Európa-bajnokság győztese a magyar férfi kardcsapat.
Második korrupciós perében ítélték letöltendőre a román szociáldemokrata pártelnököt.
A dán-ausztrál meccs eredménye 1:1 lett az oroszországi világbajnokságon.
Trump újabb megdöbbentő húzására derült fény.
8
Egy napon belül négyszer vezetett ittasan egy férfi Nógrádban.
Az Emberi Jogok Európai Bírósága elutasította a norvég tömeggyilkos panaszát.
3
Szeptemberben jön Paul McCartney új albuma, az Egypt Station.
2
Megszülte gyermekét Jacinda Ardern.
1
Menekülő családok ezrei éheznek Jemenben.
12
A Cosa Nostra állhatott a lopás mögött.
4
Oroszország pótvámokat vet ki amerikai importcikkekre, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok az acél- és alumíniumtermékek behozatalát 25, illetve 10 százalékos vámmal sújtotta – jelentette be Makszim Oreskin orosz gazdaságfejlesztési miniszter.

Liam Halligan
(UnHerd)

A kutatási támogatásokat osztó szervezetek már a kutatások valós hatására kíváncsiak.

Noah Smith
(Bloomberg)

A gazdag vevők hajlandók prémiumot fizetni azért, hogy megmeneküljenek az árvízveszélytől.

Maurice Obstfeld
(Financial Times)

Bár a közgazdaságtan kevesebb, mint egy tudomány, másképp nézve több is annál.

A WHO adta ki azt a listát, amit majd jövőre terjesztenek a tagországok elé, ezen már szerepel mentális betegségként a videójáték-függés – adta hírül a 24.hu az MTI közlése alapján.

Dr. Kunetz Zsombor

Végigrohant a sajtón a hír- először még tavaly a HVG-ben jelent meg-, hogy egy fiatal nőnek 4 évet kell várnia, hogy az endometriózisát megoperálják, vagy 2 millió forintot a SOTE cégének befizetve, ugyanaz az orvos, ugyanott heteken belül megoperálja.

azenriportalanyaim.blog.hu

Szerencsésnek érzem magunkat abból a szempontból, hogy csak egy hetet vártunk, amikor megkaptam az ominózus telefont: Benőnek van egy donor szív, egy órán belül menjünk a kórházba. Emlékszem rá, hogy a munkahelyemen kiesett minden a kezemből és annyit mondtam: nekem most rohannom kell!

TASZ

Most kapnak egy utolsó esélyt, a közadat-igényünkre válaszul megküldhetik a számokat. Ha ezúttal sem teszik, perre megyünk.

Idén mintegy 1000 család is ingyen nyaralhat az Erzsébet-táborban.

Botos Katalin
(Magyar Idők)

Mind a lányoknak, mind a fiúknak szükségük van apaképre, apai példára.

Korzenszky Richárd OSB
(Vendégszerző)

Mindenkinek a hétköznapi kisszerűségek fölé kell emelkednie. Bárcsak minél többen meg tudnák ezt tenni.

Spéder Zsolt
(Magyar Hang)

A gyermektelenség nem akaratlagos, hanem sok-sok halasztó, rövid távú döntés nem szándékolt következménye. Interjú.