Európa

Nemcsak Magyarország sorsára lesz alapvető hatása, hanem az európai politikára, az Európai Unió migrációs politikájára is befolyása lesz a jövő évi voksolásnak – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

5
Közös valuta

Ha a Jobbik győzne a választásokon, Magyarország akár már 2019 körül csatlakozhatna az eurozónához. Az LMP kivételével az összes többi ellenzéki párt támogatná a közös valuta bevezetését.

71
DK

Kárpótolni kell ennek a rendszernek a meghurcoltjait, akiket koncepciós eljárásokban tettek tönkre – jelentette ki Gyurcsány Ferenc szerdán Esztergomban.

73

Diplomácia

„A közép-európaiakban és a britekben hasonló: egyikünk sem szereti, ha más népek mondják meg, hogy mit tegyünk” – mondja Iain Lindsay brit nagykövet a Mandinernek. Interjúnk.

3
MSZP-DK alku

Horváth Imre még 2014 novemberében tudott nyerni Újpesten, azonban úgy hírlik, az MSZP a DK-nak adná a parlamenti képviselő választókerületét, Horváth pedig ezért hagyja ott a pártot.

3
Hazafi, vagy mészáros?

Hős hazafinak nevezte a „Balkán mészárosát”, és a szerb nép „szégyenteljes arculcsapásának” titulálta Ratko Mladić életfogytiglani börtönbüntetését Milorad Dodik boszniai szerb elnök.

8
Nem Jamaica

Frank-Walter Steinmeier a Bundestag valamennyi pártját bevonná a kormányalakítási folyamat újraindításába a Jamaica-koalíció bukása után.

Liberálisok vs. Fidesz

A kormány helytelenül hirdetett meg egy olyan illiberális államot, amelynek építése közben folyamatos támadás zajlik a liberalizmus ellen – mondta Fodor Gábor a Gulyás Gergellyel folytatott szerdai vitája során. A Fidesz frakcióvezetője szerint az illiberális államra vonatkozó megjegyzésével Orbán nem a klasszikus liberalizmus alapelveit kritizálta.

3

A romániai legfelsőbb bíróság azt javasolta Marosvásárhely polgármesteri hivatalának, hogy fél éven belül helyezzen ki kétnyelvű utcanévtáblákat.

1
Összefogás '18

A Jobbik elnöke elképzelhetőnek tart egy koalíciót az LMP-vel és a Momentummal. A pártok reagáltak is Vona kijelentésére.

94

Mianmarba és Bangladesbe utazik jövő héten Ferenc pápa, hogy a rohingja kisebbség tagjaival találkozzon, akik ellen még augusztusban indított a mianmari kormány „tisztogató” műveletet.

23

Merkel CDU-ját már 30%, az SPD-t 20% alá mérik a legújabb közvélemény-kutatásban. A kis pártok erősödnek.

3

Már több mint 1,7 millióan mondták el véleményüket a nemzeti konzultáción, ami rekord, ennyien még soha nem vettek részt nemzeti konzultációban – írta Dömötör Csaba a Facebook-oldalán.

16

Kvótaügyben „nem az a kérdés, hogy kötelező-e a rendszer, hanem az, hogy automatikus legyen” – mondta Frank Engel európai parlamenti képviselő az M1-en. Szerinte nem befogadni a menekülteket, nem európai magatartás.

122
Kegyelem

Trump a Hálaadás napja előtt megkegyelmezett két termetes pulykának, Combocskának és Villacsontnak.

4

Szomália fővárosától nem messze a helyi erőkkel együttműködve likvidált az amerikai hadsereg több mint száz dzsihadistát. Ez volt az egyik legnagyobb rajtaütés, amit eddig dzsihadista terrorcsoporttal szemben végrehajtottak.

2

Budai Gyula úgy vélekedett, az uniós ellenzéki képviselők Soros kottájából játszanak, tevékenységüket pedig belföldön a Momentum segíti.

13
Nomen est omen

Miért terjednek az olyan, „kreatív” nevek rohamosan, mint a Mazsola, Málna vagy a Radiátor? A névtan nagyágyúi idén is összeülnek, hogy megválaszolják a tudományág legizgalmasabb kérdéseit.

4
Rabbik, Jobbik

„És már a tököm tele van evvel, hogy állandóan a cigányok meg a zsidók, meg mindenféle szutyok”, és a többi. Zagyva György Gyula és társai így panaszkodtak a Szent Korona Rádióban. Hangfelvételek.

44

Molnár Gyula MSZP-elnök szerint az intézmények többsége nem úgy működik, mint egy normális demokráciában, vagy egyáltalán nem működik.

44
háló&puding
A radikális politikus felesége magyar, innen a szoros magyar kapcsolat.
6
A férfi négy lövést kapott és két liter vért veszített, de szökése sikeres volt.
1
Gyűjtik a közeli mobiltornyok címeit, ezzel lövik be a tartózkodási helyünket.
25
Raymond de Souza amerikai életvédő Budapesten tart előadást az abortuszról, a pornóról és a lombikprogramról.
3
Szerinte az oktatás rossz minősége a karrierjébe került.
26
November 22-én átadta a BKK-nak az elektronikus jegyrendszer továbbfejlesztett verzióját a T-Systems.
1
Feltámadt, és körbejárja Európát a legendás progresszív rockegyüttes.
2018. július 1-jétől 4600 forintot spórolhatnak meg a vezetni tanulók.
5
Kivégzőhellyé változtatták a fegyházat.
3
De csak a megnyert választások után van értelme erről beszélni – mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője.
51
Senki ne szavazzon a Jobbikra – mondta 2014-ben Havas Henrik. Most könyvet ír Vonáról.
62
Az RTL Klub interjút kért Soros Györgytől. A milliárdos rövid videóüzenetben válaszolt.
117
Karneváli a hangulat Zimbabwe fővárosában.
Hatvanhat évesen elhunyt Stadler József, a juhászból lett milliárdos.
Nagy tengeri szivacsok segítségével csábítják a nőstényeket a hím púposhátú delfinek.
Rendhagyó kiállítás Ungváron: nézze meg, ha arra jár!
1
Több mint húszezer önvezető Volvo terepjárót rendelt az Uber.
12
Elemzők szerint a belpolitikai feszültségek miatt zuhant ekkorát a lej.
1
A görög régióban mintegy 110 ezres muzulmán kisebbség él.
8
Trump megígérte, hogy a karácsonyt karácsonynak és nem ünnepnek nevezik majd.
2
A Mikulás fekete képű segítőit rasszistának találják a mozgalmárok.
62
Hirtelen szakadt az elnöki pár nyakába a baj.
A Nobel-békedíjas mianmari vezetőt keményen bírálják, amiért nem ítélte el a rohingják elleni népirtást.
4
A Hollywood Music in Media Awards-on díjazták.
A Skoda 2020-tól megkezdi az elektromos autók gyártását.
3
Halálra taposták egymást az emberek ételosztáskor egy marokkói faluban.
Elképzelhető a véres polgárháború Katalóniában?
3
„Több van itt egy múzeumnál, több van itt egy archívumnál” – mondta Orbán Viktor az átadáson.
7
A legendás oroszországi közlekedési videókat egész estés filmmé vágták össze.
1
Amerika egyik leghírhedtebb gyilkosa hunyt el.
A Lánchidat például kékre színezték.
3
A Nagy Káli Könyv közölte a csodálatos őszi fotókat.
A Goldman Sachs amerikai befektetési bank a Brexit után Frankfurtban és Párizsban erősíti európai jelenlétét. Az amerikai alkalmazottaiknak Párizs tetszik jobban.

Suppan Gergely
(Magyar Takarék Blog)

A hazai gazdaság túlfűtöttségét sem a visszafogott hitelezési folyamatok, sem a masszív külkereskedelmi többlet, sem pedig a széles körű inflációs nyomás hiányára utaló adatok nem támasztják alá.

Nagy Péter Gábor
(K&H Trendmonitor)

Az egyetlen tőkepiaci eszköz, amitől reálhozamot várhatunk a következő 12 hónapban az továbbra is a részvénybefektetés, ráadásul az egyik legvonzóbb a mi régiónk.

Alex Morton
(ConservativeHome)

Üdvözölnünk kell a jól képzett, kulturálisan hasonló migránsokat, de az alacsonyan képzett, kulturálisan különböző migránsok közül csak keveset.

Észak-Koreáról sokat hallunk az utóbbi idõben, s általában nem pozitív kontextusban. Sajnos egészségügyi vonatkozásban sem tudunk pozitív hírrel szolgálni. Az az extrém parazita, amelyet egy onnan menekülõ katonában találtak az Index beszámolója szerint, inkább a negatív rekordot jelent.

azenriportalanyaim.blog.hu

Szerencsésnek érzem magunkat abból a szempontból, hogy csak egy hetet vártunk, amikor megkaptam az ominózus telefont: Benőnek van egy donor szív, egy órán belül menjünk a kórházba. Emlékszem rá, hogy a munkahelyemen kiesett minden a kezemből és annyit mondtam: nekem most rohannom kell!

TASZ

Most kapnak egy utolsó esélyt, a közadat-igényünkre válaszul megküldhetik a számokat. Ha ezúttal sem teszik, perre megyünk.

WMN

Mit mondasz a barátodnak, aki a válladon siratja el a haldokló apját? Egy végzetesen beteg embert, akinek „túl erős" a szíve ahhoz, hogy a rendszer megfelelően kezelni tudja a helyzetet…