„Igazodni kell”

A világgazdaság fókusza Nyugatról keleti irányba tolódik, így a Nyugatnak együtt kell élnie az új világhelyzettel, mi szerint a jövőben „nem ő fújja a passzátszelet” – mondta egy hétfői vietnami fórumon Orbán Viktor.

8

A bevándorlók kvóta szerinti elosztása sikeres, ugyanis a tagállamok több mint 29 ezer menekültet vettek át Görögországból és Olaszországból az elmúlt két évben – mondta hétfői brüsszeli sajtótájékoztatóján Tove Ernst, az Európai Bizottság szóvivője.

21
Potenciális szövetségek

„Nagyvonalú” ajánlattal az MSZP a listás helyek felét felajánlja a potenciális szövetségeseknek; az LMP-nek, a Demokratikus Koalíciónak, a Momentumnak, az Együttnek, a Magyar Liberális Pártnak és a Párbeszédnek – közölte Botka László hétfői sajtótájékoztatóján.

57
Soros-terv

A kormány mindent elkövet, hogy a „Soros-tervet” ne lehessen ráerőltetni olyan országokra, amelyek ezt nem szeretnék – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő.

1

Stabil és erős német kormányzatra van szükség ahhoz, hogy az Európai Unió a felmerülő globális kihívásokkal szembeszállhasson – írta Jean-Claude Juncker hétfői, Angela Merkelnek küldött levelében.

1
Nemzetközi bírálat

A „Soros-terv” álhír, a zsidó holokauszttúlélő elleni kampány pedig mögöttes antiszemitizmust sugall – állítja a Financial Times brit napilap hétfőn megjelent cikke. A tervezett nemzeti konzultációt kritizáló írás aggasztónak találja a magyar kormányzati kampányt és időszerűnek látja, hogy az Európai Néppárt kizárja soraiból a Fideszt.

47
Startup

„Nem kell mindenkinek Zuckerbergnek lenni. Ez a startup veszélye: a srácok azonnal milliárdosok akarnak lenni” – figyelmeztet Norman Gray, az amerikai Quinnipiac Egyetem Innovációs és Vállalkozási Központjának vezetője, aki szerint nem kell aggódnunk a jövőtől: munka mindig lesz. Interjúnk.

1

Azt javasolja Kövér László, hogy a visegrádi országok hozzanak létre egy úgynevezett gyorsreagálású csoportot, amely sürgősséggel egyeztetne azokról a javaslatokról, amelyekről az Európai Unió döntési mechanizmusa értelmében az állampolgárokhoz lehető legközelebbi szinten kell állást foglalni.

1

Angela Merkel kancellárnak keserű győzelmet hoztak a német szövetségi parlamenti választások Christophe Castaner francia kormányszóvivő szerint.

18

A terrorizmus áldozatainak jogvédelméről tanácskoznak a visegrádi és a Benelux-országok igazságügyi miniszterei Budapesten – mondta hétfőn Trócsányi László. Az igazságügyi miniszter hangsúlyozta: a Benelux-államok és a visegrádi országok is az áldozatok oldalán állnak.

Teodor Melescanu román külügyminiszter megköszönte a magyar kormánynak, hogy megadja a támogatást Románia OECD-tagságához – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

4

A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a protestáns múltfeltárásról tartott hétfői budapesti konferencián halálos paradoxonnak nevezte hogy a református egyház annak idején kompromisszumokat kötött egy olyan politikai hatalommal, amely indulásától kezdve az egyik fő programjának tekintette az egyházak megszüntetését.

1
Megbeszélték

Liviu Dragnea Orbán Viktorral folytatott telefonbeszélgetését követően kijelentette: akár a törvényhozás szintjén is mindent megtesznek azért, hogy a marosvásárhelyi iskola megalakuljon.

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma, hétszáznál is több képviselője lesz a német parlamentnek.

8
Folytassa, SPD!

Angela Merkel kancellár, a vasárnapi választáson győztes CDU elnöke közölte: tudomásul veszi, hogy Martin Schulz SPD-elnök szerint pártjának ellenzékbe kell vonulnia, de ezt a kérdést holnap újra meg lehet beszélni.

41

Országszerte harmadik, az egykori NDK területén pedig második erő az Alternatíva Németországnak (AfD). A párt Szászországban szerezte a legtöbb szavazatot (27%).

2
Jared Kushner

Donald Trump amerikai elnök veje és főtanácsadója, Jared Kushner magán-emailt használt egyes hivatalos ügyek bonyolítására a Fehér Házban.

Hanoi

Különleges kapcsolatot szeretne kiépíteni a kormány Magyarország és Vietnam között – mondta Orbán Viktor kormányfő a Nguyen Xuan Phuc vietnami miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követően.

8

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán gratulált Angela Merkel kancellárnak újraválasztása alkalmából.

1

A németországi szövetségi választás után vasárnap este 21:15-kor a CDU nagy visszaeséssel 32,8, a szocdemek történelmi mélyponttal 20,7; míg az AfD 13,2, a liberálisok 10,4, a Zöldek 9,1, a Baloldal 9 százalékon állt.

1
háló&puding
Eddig 35 ezer embert telepítettek ki Bali szigetén a térségből.
„Az európai mozi utolsó mesterének”, Tarr Bélának adtak díszdoktori címet a kínai Vuhani Egyetemen.
6
Egy eddig másolatnak hitt festményről derült ki, hogy igazi Rubens-alkotás.
2
A Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok idén Szent László és Arany János alakját helyezi középpontba.
Washington jelezte a „rakétaembernek”, hogy bármikor kész válaszolni a katonai fenyegetésre.
12
Tizenegy pakisztánit szállítottak.
1
A moszkvai Uralkodók Parkjában a Romanovok mellett már a Szovjetunió „cárjai” is helyet kaptak.
28
Folyamatosak a tüntetések Barcelonában a függetlenségi népszavazás megtartása érdekében.
2
Hatvanéves lett Nick Cave, a poszt-punk és alternatív rock ausztrál ikonja.
3
A Walmart-örökös Alice Walton vagyonát 34 milliárd dollárra becsülik, szenvedélye a műgyűjtés.
10
2017 első hét hónapjában 78 583-an haltak meg, a természetes fogyás így 26 527 fő volt.
22
A humorista szerint ilyen kérdések lesznek a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációban.
75
Az 5,2 méter hosszú állatot fejbe lőtte valaki.
5
A marihuána egy montenegrói férfi autójának alvázához volt erősítve.
2
Számítások szerint egy nagyobb rengés 1800 ember halálát okozná.
A dél-francia étterem vezetője arra hivatkozik, hogy elege van a csillagok megtartása miatti nyomásból.
„Nagyon aggresszív tervem lenne – nem csupán pár embert engednék be, hanem egyenesen újakat toboroznék.”
92
Környezetvédelmi előírások miatt.
Három és fél millió ember maradt áram nélkül.
1
A fegyverkészítők napján avatták fel az öt méter magas szobrot.
„Az emberekkel nem az a probléma, hogy tájékozatlanok, hanem az, hogy hülyék” – nyilatkozta Para-Kovács Imre újságíró a Hír TV-ben.
155
A kitalált Andrej Szemjonovra a választók 18%-a szavazna, sőt, 11%-uk azt állítja, már hallott is a politikusról.
1
A zsidó újév alkalmából az MSZP is köszöntötte az ünneplőket.
22
Nyolc magyar várat mutat be a Virtuális vártúrák animációs film.
„A rakétaember öngyilkos missziót vezet maga és rezsime ellen.”
21
Hétfőn töltötte be száztizedik évét Brandeisz Elza tánctanár.
24
Tovább nyomulnak a szíriai kormányerők.
Sandra Navidi szerint a világot a pénzügyi elitek hálózatai uralják. Hatalmuk forrása a kapcsolatépítés és az, hogy e kapcsolatokból miként lehet tőkét kovácsolni – illetve hogyan lehet a hálózatok csomópontjaivá válni.

Anatole Kaletsky
(Project Syndicate)

Befolyásos politikai érdekek motiválták a közgazdasági gondolkodás hetvenes évekbeli forradalmát.

David R. Henderson
(Hoover Institution)

Miért nem dolgozunk heti 14 órát? A rövid válasz az, hogy többet akarunk.

Suppan Gergely
(Portfolio)

Az alacsony potenciális növekedési képesség és a közepes jövedelmű országok csapdájának emlegetése csak nyafogás, aranykor jön Magyarországon – nyilatkozta Suppan Gergely a Portfóliónak.

„Isten szabad kezet adott az amerikai elnöknek az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un eltávolításához” – jelentette ki Robert Jeffres dallasi tiszteletes a CBN-nek csütörtökön.

Filemon Norbert
(Mandiner)

Így bátorítja egy guineai bíboros a keresztényeket a meggyőződésük felvállalására.

Veres András
(Magyar Nemzet)

A mesterséges megtermékenyítés nem elfogadható a Katolikus Egyház számára. Interjú.

Beer Miklós
(SzemLélek)

8-10 egyházközségbe egyszerűen nem tudok papot küldeni. Ezt a toldozgatást, foltozgatást már nem lehet tovább folytatni. Interjú.

Az utóbbi időben egyre többet foglalkoznak külömböző orgánumok a magyar kórházak higiéniai állapotával, illetve a kórházi fertőzések veszélyeivel. Mi is idéztük Asbóth Mártonnak, a TASZ munkatársának indulatos közleményét a témával kapcsolatban.

TASZ

Most kapnak egy utolsó esélyt, a közadat-igényünkre válaszul megküldhetik a számokat. Ha ezúttal sem teszik, perre megyünk.

WMN

Mit mondasz a barátodnak, aki a válladon siratja el a haldokló apját? Egy végzetesen beteg embert, akinek „túl erős" a szíve ahhoz, hogy a rendszer megfelelően kezelni tudja a helyzetet…

She.hu

Például nálam az is elvi kérdés volt, hogy nem adok hálapénzt. Csak aztán az élet máshogy alakult...