Itt a nyár és itt a hétvége. Pszichiátriai példatár arról, mit csinálj és mit ne csinálj az M7-esen, és hogyan kezeld embertársaidat a száguldóktól a cammogókon keresztül a leállósávban előzőkig.

4

Nagyon kemény, brutális választásra készülnek a kormánypártok, hiszen az ellenzéki pártok élet-halál harcnak tekintik a választásokat - jelentette ki Kósa Lajos pénteken Tusványoson. A Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor azt is elmondta: szerintük sorsdöntő a jövő évi választás a magyarság szempontjából, de az ellenzékkel szemben nem tekintenek rá élet-halál harcként.

2
Gárdonyi Géza

A magyar kormány felelősséget visel a határon túli nemzettestvéreivel szemben – jelentette ki Balog Zoltán miniszter, aki Sepsiköröspatakon avatta fel Gárdonyi Géza mellszobrát pénteken.

11

Először folytatott nyilvános vitát az RMDSZ ügyvezető elnöke és az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke. A két politikai alakulat vezetője Tusványoson ültek le egymással beszélgetni pénteken. Az RMDSZ-es fél szerint a közös munka érdekében akcióegységeket kell létrehozniuk.

1

Salgótarján polgármestere, Huszá Máté reméli, hogy nem végleges a hatóságok azon döntése, hogy nem épülhet meg a városban a Family Center nevű létesítmény. A beruházással az a probléma, hogy lejárt az építési engedély határideje.

1
Vannak bajok

Az ORFK pénteken jelentette be, hogy nyomozás indul az 50 forintért bérletet vásároló fiú ellen.

56
Károli-féle Biblia

Történelmi emlékhellyé avatták pénteken az első, teljesen magyar nyelvű Bibliát őrző, vizsolyi református templomot.

3
A szerbekkel kibékültünk

Magyarország a történelmi sebeken túllépve őszintén kibékült Szerbiával, a Vajdaságban pedig a megvalósulás fázisában van a magyarok kulturális autonómiája – jelentette ki Semjén Zsolt pénteken Tusnádfürdőn. A miniszterelnök-helyettes szerint ha a szerbekkel ezt meg tudtuk csinálni, akkor nem a mi készülékünkben van a hiba, ha a románokkal nem tudjuk.

8
Mentik a menthetőt

Ankara nem akarja, hogy tovább romoljon a viszony az ellenlépésket belebegtető Németországgal szemben.

5
Hasonlóság?

Az LMP példátlan politikai leszámolásnak tartja egyes iskolaigazgatók nyári leváltását. A párt sürgeti az igazgatóválasztás rendszerének reformját is.

63
Bármi jöhet

Noha egy futball-világbajnokság rendezése nem lenne túl észszerű, nincs olyan rendezvény, amelynek megszervezésére ne jelentkezhetne bátran Magyarország – mondta a vizes vb-vel kapcsolatban Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban.

21

Ki akarja űzni a szíriai hadsereg és a Hezbollah az an-Nuszra Front szélsőséges csoportot a határ környékéről.

1
Reményt adhat

A közép-európai biztonságpolitikával foglalkozó CEPA elnöke, Wess Mitchell fog felelni a Magyarországgal kapcsolatos ügyekért Trump kormányában. Mitchell a transzatlanti kapcsolatok szakértőjeként ismert.

9
Eddig türelmesek voltak a németek

Kemény válaszlépéseket jelentett be Törökországgal szemben Sigmar Gabriel német külügyminiszter. Németország eddig türelmes volt Törökországgal, de a német kormány szerint Ankara mostanra hátat fordított az európai értékeknek, egy német emberi jogi aktivistát pedig hamis vádak alapján börtönöztek be.

35
Nagy-Magyarország

A külhoni fiatalok túlnyomó többsége a magyar nemzethez tartozónak érzi magát, ezért a kormánynak is egységes Kárpát-medencei térben kell gondolkodnia – mondta Balog Zoltán Tusványoson.

10
H2O

Növekszik a vízzel kapcsolatos katasztrófák és károk mértéke – jelentette ki Áder János csütörtökön egy vízzel és természeti katasztrófákkal foglalkozó ENSZ-ülésen. A köztársasági elnök javaslatokat is tett a helyzet enyhítésére.

10
Fő a biztonság

A republikánus bírálatok miatt megtorpant amerikai-orosz kiberbiztonsági együttműködés ismét lendületet vehet. Munkacsoport felállításáról tárgyal a két nagyhatalom.

3
Ítélet

Egy épp börtönbüntetését töltő belgiumi terrorista az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, mert véleménye szerint korábbi megnyilvánulásai a szólásszabadság hatálya alá tartoznak. Beadványát egyhangúlag elutasították.

2
Pápagyalázás

Az ellenzéki párt képviselője Bayer Zsolt nyilatkozatára reagálva kijelentette: a Fidesznek a kereszténység is csak egy olyan politikai termék, mint a polgári Magyarország értékrendje.

113
Blokád alatt

Rövidített követeléslistát tettek közzé Katarral szemben Szaúd-Arábia, Egyiptom, az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein külügyminiszterei.

2
Demokráciaellenes intézkedések
68
Iszlamista diktatúra épül?
13
háló&puding
Nem politikai, hanem viselkedési okokból nem léphet fel az énekes Pekingben. A kulturális hivatal szerint „nem megfelelő” Bieber színpadi és színpadon kívüli magatartása.
2
A 22 éves, királyházai Balázs Zoltánnal egy ellenséges aknatűz végzett. A katonát felesége és kétéves kislánya gyászolja.
A két kormányfő a tárgyalások között megtekintette a Seuso-kincseket, a Dohány utcai zsinagógát is.
5
Tizennnyolc hónappal a műtétje után a kezeit két évesen elveszítő amerikai fiú agya már hozzászokott az új végtagok kezeléséhez.
A Nemzetstratégiai Intézet kutatása szerint Orbán Viktor előzi Kossuth Lajost, Széchenyi Istvánt és Petőfi Sándort is.
14
Egy apasági teszt miatt kellett felnyitni a kriptát, amelyben a szemtanúk szerint jól konzervált állapotban feküdt a festő teste, még a bajsza is úgy állt, mint életében.
5
Nincs visszaút, marad a lila-fehérek új címere – jelentette ki az Újpest FC labdarúgócsapatának elnöke.
3
Egy török bár kamerája rögzítette, ahogy a békésen beszélgető vendégek alatt megmozdul a föld.
1
Kemény csata zajlott a vízben, 10-8-ra győztünk a hollandok ellen.
1
Legalább két halottja van a péntek hajnalban bekövetkezett erős földrengésnek.
2
Jó magaviseletért már októberben szabadlábra helyezik az egykori amerikai futballsztár.
8
Felakasztotta magát Chester Bennington, a Linkin Park énekese. A zenész pár hete még a soproni VOLT Fesztiválon énekelt.
A Curiosity marsjáró fotózta le a szemkápráztató látványt nyújtó, ám ismeretlen eredetű Ireson-hegyet.
Szabad Palesztinát követelő molinóval tüntetett három aktivista a budai Váralagút mellvédjén. Az üzenetet villámgyorsan eltüntették.
10
Hibát talált az e-jegyrendszerben egy 18 éves, jutalom helyett azonban feljelentette a BKK.
27
Hallgatásra alkalmatlannak tartják és betiltják Malajziában a világ legfelkapottabb slágerét. A Despacito című dal sokakban keltett megütközést.
12
Magasságok és mélységek; lovagterem és akasztófa is van! Nem a városligeti, hanem az eredeti!
1
Megkötözve magukra hagyják, brutálisan megverik vagy árammal sokkolják a Boko Haram tagjait Kamerunban.
3
Hazánkat a pécsi Bartók Béla Férfikar képviseli, szombaton 20 órától szurkolhat nekik az M5 csatornáján.
2
A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjának diákjai különleges nyári táborban vehettek részt.
1
Szeptemberben úszhatják át először a Duna 330 méteres szakaszát a Budapest Urban Games versenyzői.
3
Kőkemény mérkőzésen 9-9-et játszott a magyar férfi vízilabda-válogatott az olaszokkal.
7
Az egyeztetésen Benjamin Netanjahu zárt ajtók mögötti kirohanása is hallható volt egy technikai baki miatt.
11
Kiürítették a férfi vízilabda-válogatott szállodáját.
8
Idén volt 19 éves a Marosszék vidékének táncait és népzenéjét népszerűsítő jobbágytelki néptánctábor, ahol helyi fiatalok is tanítanak, akik belenőttek a hagyományba.
Az Erdély-rajongó brit trónörökös Zalánpatakon csinosítja birtokát.
4
A Kreatív Online beszámol arról: egységbe tömörültek a nagy amerikai kiadók, amire a Facebook októbertől felhúz egy kísérleti fizetős falat (paywallt).
8
Az észak-koreai videóban megjelenő dezertőr nő nagyon hasonlít a hazáját korábban szintén elhagyó Lim Ji-hyun tévés szereplőre.
5
A német kancellár kiállt az Amnesty International munkatásainak szabadon engedéséért és nekiment a török igazságszolgáltatásnak.
21
„Ez a dagadt néger, aki énekelt... Szerintem a Herczku Ágnes jobb lett volna” – értékelt az Echo TV-ben a publicista.
11
Lányaink 19 góllal verték a francia vízilabda-válogatottat a budapesti vizes vilábajnokságon.
Netanjahuék videója szerint a Kárpát-medence térképét tekintette át a magyar és az izraeli vezető.
14
Az intézmény sikert és zenei csúcsteljesítményt akart kisajtolni a diákokból.
10
Benjamin Netanjahu a Facebookon számolt be a szerinte csodálatos budapesti fogadtatásról.
8
A Földtől 11 fényévnyi távolságra lévő vörös törpecsillag vizsgálatakor lettek figyelmesek a kutatók a különös jelekre.
Nyugatias öltözetben mutatkozott egy szaúdi lány: az állami tévé szerint letartóztatták a hatóságok.
29
A londoni Hyde Parkban a Green Day koncertjére váró tömeg elénekelte magának a Bohemian Rhapsodyt – még a gitárszólót is elhümmögték!
A gerilla-hadviselésről beszélt Békés Márton történész a Hír TV-ben.
3
Térkép fogja össze a Balaton körüli legjobb étkeket és italokat kínáló helyeket.
4

Két év, rengeteg cikk, számos érdekes vita és sok-sok tapasztalat után eljött az idő, hogy elbúcsúzzunk olvasóinktól. Hogy miért? És mi következik ezután? Minden kérdésre választ adunk. Vagy legalábbis megpróbáljuk.

Pintér Bence
(Spekulatív Zóna)

Spekulatív, mert ez a szó jól lefedi azokat a műfajokat, amivel foglalkozok; és Zóna, mert Alkonyzóna.

Takács Gábor
(Próza Nostra)

Nagyon sokat kellett várni új regényére, a Távolvízre, és szerintem pont ezért volt felemás élmény számomra a könyv.

Koós Anna
(Roboraptor)

A Valerian nem tudott túllépni saját korlátain. Azon a dialógusok, amelyek szövegbuborékban teljesen ülnek, filmen mesterkéltnek hatnak.

Erre a megállapításra brit kutatók jutottak az MTI híre szerint. Úgy találták, hogy a brit iskolások nagy része, különösen a szegényebbek, a vakációt a képernyő előtt ülve töltik, ennek köszönhető a lesújtó eredmény. Magyarországon nem készült még ilyen felmérés.

She.hu

Például nálam az is elvi kérdés volt, hogy nem adok hálapénzt. Csak aztán az élet máshogy alakult...

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán

A Magyar Kórházszövetség XXIX. Kongresszusa kapcsán dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárral készült interjú olvasható a KÓRHÁZ szaklap tavaszi számában Államtitkári vizit címmel, melyet a Weborvos is idéz.

Dr. Velkey György

Adjunk-e pénzt, és mennyit? – gyakran elhangzó kérdés ez a betegek között, amikor a hálapénzről van szó. Velkey György a Bethesda Gyermekkórház igazgatójaként tisztább helyzetet teremtene, ezért az intézményben a pluszszolgáltatásoknak előre meghatározott díja lenne. Persze az sem mindegy, mit várhatnak azok, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy fizessenek.

A Dell, az IFTF (Institute for the Future) és 20 szakértő az ember-gép kapcsolat jövőjéről készített tanulmányt. Az előrejelzés szerint a szoftverek, a big data és feldolgozó kapacitás fejlődésével életünk, a társadalom és a gépekkel való kapcsolatunk új korszaka kezdődik.

Hiroshi Ishiguro
(SingularityHUB)

Az androidok egyedi tükrök, segíthetnek megválaszolni, hogy miért vagyunk itt, és miért lett annyira sikeres a Homo sapiens.

Katherine Ellen Folley
(Quartz)

Pocsékul felejtenek az MI-algoritmusok, és addig nem is lesz komoly áttörés, amíg nem tanulják meg, hogyan szelektálják ki a felesleges, és őrizzék meg a fontos infókat. Ez a mai gépi tanulás egyik legnagyobb kihívása.

Ed Hess
(Harvard Business Review)

Az okos gépek korában főként a hagyományosan az érzelmi intelligenciához társított képességeink fejlesztésével maradunk kompetitívek.

Van egy jezsuita, aki nem csak a múlt homályába vesző, az Egyház történetének egy fontos mérföldkövét jelentő eseményként látja a XXIII. János pápa által fél évszázada összehívott egyetemes gyűlést. Őrsy László SJ, washingtoni egyetemi tanár szemtanúja lehetett az Egyház átalakulásának a II. vatikáni zsinaton. A Párbeszéd Házának eseményén jártunk.

XVI. Benedek
(Üzenet)

Az Úr nem hagyja el az Egyházát, még akkor sem, ha a hajó annyi vizet vett már magára, hogy az már a felborulás szélén áll.

Prőhle Gergely
(Kötőszó)

Hogy a Lehel Lászlóval való beszélgetésre csak most, az újsághírek következtében került sor sebbel-lobbal, az sajnos nem növeli az egyházi tényfeltárás tekintélyét, bizonyítja ugyanakkor a körülmények hatalmát.

James Martin
(SzemLélek)

A katekizmus nyelvezete indokolatlanul sértő, ezért szükség lenne az újrafogalmazásra. Interjú.