Adózás, képviselet

A Facebook és a Google sem reklámadót, sem mulasztási bírságot nem hajlandó fizetni Magyarországnak, bár profitjának egy részét hazánkban szerzi. Utánajártunk, hogy miért kerültek fel a NAV szégyenlistájára és megmutatjuk, miért szegeződik mások tekintete most Magyarországra: vajon nekünk sikerül-e adófizetésre bírni a globális techcégeket?

2

Bangladesi származású 27 éves bevándorló robbantott hétfő reggel New Yorkban.

4

„A napról napra erősebben világító gyertyafény nem csak a családi és közösségi összetartozás érzését erősíti, hanem a vallás és a hagyományok megtartó erejét is bizonyítja” – írta a kormányfő.

„Rendkívül veszélyesnek” nevezte Németh Szilárd az Európai Parlament november 16-án elfogadott véleményét, miszerint szükség van a „kötelező betelepítési kvótára”. Németh szerint ez azt jelenti, „amit Soros György leírt”.

3

Értelmiségiek – így Enyedi Ildikó, Heller Ágnes, Konrád György, Parti Nagy Lajos, Tamás Gáspár Miklós, Závada Pál – követelik Pócs János fideszes képviselő lemondását. Úgy vélik, az „Ő VOLT A SOROS!!!”-feliratú, feketére égett disznót ábrázoló kép „leplezetlen antiszemita uszítás”.

92

Új koalíciós formát mérlegelnek az SPD-ben: eszerint csak a legfontosabb ügyekről kötnének szerződést a CDU/CSU-val, a többi kérdést a parlamenti viták révén döntenék el. A kormányzás így az együttműködési koalíció (Kooperationskoalition - KoKo) formájában folytatódna.

16

Az idei téli szünetben is igényelhetik a rászoruló tanulók szülei az ingyenes étkeztetést a gyermekeik számára – tájékoztatta az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkársága az MTI-t.

Több mint ötéves csúcsra, 3 százalék fölé gyorsult a brit infláció a múlt hónapban. A gyors áremelkedés miatt a brit reáljövedelem még 2021-ben is elmarad a 2008-ban mért szinttől.

Sweet Home Alabama

Kedden időközi szenátorválasztást tartanak Alabamában, melyen a republikánus Roy Moore és a demokrata Doug Jones méretteti meg magát. Az ultrakonzervatív Moore-t többen szexuális zaklatással vádolták meg, a jelölt azonban tagadja a vádakat, és Donald Trump is kiállt mellette, mondván, Jones megválasztása veszélybe sodorná kormányzását.

1

Lelepleztek egy terrorcsoportot Oroszországban, amely az újévi ünnepek és az elnökválasztási kampány idején öngyilkos merényleteket készült elkövetni Moszkva térségében – jelentette be a Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetője.

Ennyit a kvótákról?

Sajtóértesülések szerint várható, hogy Donald Tusk csütörtökön bejelenti, a Tanács javasolni fogja a kötelező elosztási rendszer megszüntetését. Az Európai Tanács elnöke úgy gondolja, a migránsválság kezelését az EU helyett inkább tagállami szintre kell helyezni.

1
Trump vs. Putyin

Vlagyimir Putyin szerint Trump Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő döntése akadályozza a palesztin-izraeli békefolyamatot.

6

Az izraeli parlament első olvasásban megszavazta kedd hajnalban az üzletek szombati zárvatartásáról szóló törvényt. Az ultraortodoxok azzal fenyegetőztek, hogy kilépnek a kormányból, ha elbukik a javaslat.

2
Szocializmus a gyakorlatban

Miután az ellenzék bojkottálta a vasárnapi önkormányzati választásokat, Nicolas Maduro elnök bejelentette, olyan párt nem indulhat a jövő évi elnökválasztáson, aki most vasárnap bojkottot hirdetett.

11

Többen megsérültek egy robbantásban New Yorkban, hétfő reggel, egy autóbuszállomáson. A merénylő feltehetően egy bangladeshi származású fiatalember volt.

45
Helycsere

Az új miniszterelnök Mateusz Morawiecki beszédében Lengyelország „kulturális önazonossága és hagyománya megőrzésének” fontosságáról beszélt.

2

Németh Zsolt (Fidesz), Hoffmann Rózsa (KDNP), Mesterházy Attila (MSZP) és Gyöngyösi Márton (Jobbik) közös levélben foglaltak állást az ukrán oktatási törvény ellen.

A Jobbik számvevőszéki vizsgálatával kapcsolatban szólalkozott össze Volner János, a Jobbik képviselője és Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az Országgyűlés hétfői ülésén.

55

Az LMP nem vesz részt kedden a „Soros-terv” végrehajtásáról szóló vitában, mert nem akarják nevetségessé tenni az Országgyűlést.

69

„Új keletű derűlátást” eredményezett a Brexit-tárgyalások első szakaszának lezárásáról szóló előzetes megállapodás – mondta Theresa May hétfő délután.

1
háló&puding
Filmnovella egy kisfiú életéről, aki 1956 után Amerikában köt ki; és egy képzeletbeli lányról.
2018 szeptemberétől tiltják a pad alatti chatelést.
1
Molnár Gyula „másfél óra kiváló szórakozást” ígért, nézzék meg, teljesült-e.
21
Az első adásban Bayer japán pontyokról, és Csipkerózsikáról is beszélt.
14
Hahner Péter legújabb könyvéről.
Vlagyimir Putyin orosz elnök Szíriában jelentette be az orosz csapatok kivonását az országból.
Globális szinten nőttek a fegyvereladások az előző évhez képest, ilyen utoljára 2010-ben volt.
1
Bőrcipőben, szövetkabátban mászott 2744 méter magasra a diktátor.
16
Csak egy kisebb hiszti és itt az atomháború – állítja a Nobel-békedíj kitüntetettje.
11
Vizsgálatot indít az ATV Havas Henrik ellen.
6
Méltatlanok a Dunaújvárosért Díjra – mondta Cserna Gábor.
11
Orbán rendszere miatt én is utcára vonulnék – mondta a videóban.
82
Lehet, hogy szükség lehet a Jobbikra az „Orbán-rezsim” leváltásához?
92
Avagy kísértésbe vihet-e minket Isten?
33
Alwine-ban kilenc házikó található, tucatnyi nyugdíjas lakja. 140 ezer eurót adtak érte.
Nézze meg videón is a KDNP-s képviselő és a momentumos politikus vitáját!
Frank-Walter Steinmeier szerint az MDF belügyminisztere nagyban hozzájárult a vasfüggöny leomlásához.
8
Most borfotópályázaton mutathatja meg a nagyvilágnak.
1
A szeptemberi választásokon vereséget szenvedő SPD-vezér Magyarországnak is nekiment.
111
A titkosszolgálati dolgozók azt mondják, alulfizetettek és túl kevesen vannak.
A demonstrálók a gázai övezetben gyújtogattak.
10
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint jövőre már senkinek nem éri meg eltitkolni a bérbeadásból származó jövedelmét. A piac fehéredésével javul az átláthatóság és a kiszámíthatóság is, de a bérlők is jobban járhatnak.

Mitch Feierstein
(Renegade Inc)

A demokrácia egyetlen reménye ha a Google-t, az Amazont, a Facebookot és a Twittert felosztjuk és szabályozás alá vetjük.

Jacob G. Hornberger
(Mises Institute)

Ehelyett a magántulajdonról és a diszkriminációhoz való jogról van szó.

James Kwak
(Evonomics)

A közgazdaságtan retorikája szerint az alapvető közgazdasági leckék közvetlenül átültethetők a valós világba.

Ijesztő információkat közölt a Medicalonline portál a Science nyomán a rákellenes kezelések lehetséges következményeiről. Ugyanis ezek esetenként a daganat elpusztulása helyett agresszív tumornövekedést eredményeznek. Megnyugtató azonban, hogy a kutatók egyben ennek ellenszeréről is beszámoltak.

azenriportalanyaim.blog.hu

Szerencsésnek érzem magunkat abból a szempontból, hogy csak egy hetet vártunk, amikor megkaptam az ominózus telefont: Benőnek van egy donor szív, egy órán belül menjünk a kórházba. Emlékszem rá, hogy a munkahelyemen kiesett minden a kezemből és annyit mondtam: nekem most rohannom kell!

TASZ

Most kapnak egy utolsó esélyt, a közadat-igényünkre válaszul megküldhetik a számokat. Ha ezúttal sem teszik, perre megyünk.

WMN

Mit mondasz a barátodnak, aki a válladon siratja el a haldokló apját? Egy végzetesen beteg embert, akinek „túl erős" a szíve ahhoz, hogy a rendszer megfelelően kezelni tudja a helyzetet…