Kétoldalú beavatkozás

Hozzászoktak az oroszok amerikai beavatkozáshoz, ha pedig erre nem számítanának „abszolút naivak lennének”, egy úgy tűnne, „egy másik bolygóról érkeztek” – mondta Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

Profán megváltás

A totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján nem csak a múltra, hanem a jelenre is gondolnunk kell. Az a szabadelvűként tetszelgő utópizmus, amit XVI. Benedek a relativizmus diktatúrájaként jellemzett, ugyanolyan kihívása századunknak, mint amilyen a nácizmus és a kommunizmus volt a múlt századnak. Új arcok, új zászlók, új végső harc.

4
Facebookos kitiltás

Letiltották a Facebookról egy időre Megadja Gábor eszmetörténészt, a 888 szerzőjét. Megkerestük Megadját, s kiderült: a kitiltás oka nem az volt, hogy alt-rightos posztokkal idegesítette a népet, hanem egy transzos poszt, amit egyébként szerinte viszonylagos empátiával kezelt. Villáminterjú.

4
Befagyott erőviszonyok

2,6 millióan a jelenlegi kormány maradását támogatnák, 3,5 millióan azonban kormányváltást akarnak a Závecz Research legújabb közvélemény-kutatása szerint. A kutatás rávilágít: hiába nem látja szívesen a Fidesz-kormányt, az ellenzék tábora rendkívül megosztott.

7
Budapest-vidék ellentét

A Fidesz gazdagokat támogató politikája tehet a minden eddiginél nagyobb, akár 90%-os bérszakadékról Budapest és a vidék között – véli Gúr Nándor, az MSZP alelnöke. Az ellenzéki párt szerint a jobb megélhetés alapja csakis egy szocialista kormány lehet.

38
Egészségügy

Közleményben bírálta a CT és MR berendezések kis számát a Demokratikus Koalíció – a Fidesz válaszul kifejtette, Gyurcsányéknak nem kellene beszélni a kórházak felszereltségéről, ők voltak, akik „kivéreztették, eladósították és leamortizálták a kórházakat”.

3
Ha Csehországba jössz...

Ne a csehek alkalmazkodjanak a külföldi munkavállalókhoz, hanem azok a csehekhez – ezért a cseh belügyminisztérium a jövőben szigorúbb feltételekhez kötheti a gazdasági migránsok befogadását. Hozzáteszik: a migráció jót tesz a gazdaságnak, ezért nem akarnak átesni a ló túloldalára.

1

Gyorsabban szállította haza a német állam a külföldön tárolt aranytartalékát, mint azt eredetileg tervezte. Ezzel a német aranykészletek több mint fele már Frankfurtban található, párizsi tartalékaikat pedig teljesen felszámolták.

Nincs többé adósságspirál!

Nulla százelékos átlaghozammal értékesített diszkont kincstárjegyeket az Államasósság Kezelő Központ.

3
Magország vagy renegát?

Kettéválni látszik a V4 és ezt a folyamatot katalizátorként gyorsítja Emmanuel Macron francia elnök tevékenysége.

69
„Hatékony együttműködési mechanizmus”

A Szocsiban rendezett sajtótájékoztatón az izraeli miniszterelnök Irán növekvő szíriai szerepéről figyelmeztette Putyint. „Ahol az Iszlám Állam eltűnik, oda Irán lép be” – fogalmazott Netanjahu.

1
Lengyel különvélemény

Súlyosbítja a migrációs válságot az uniós menekültelosztási rendszer Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter szerint.

Szuverenitás

Az Egyesült Királyság várhatóan 2019 tavaszán kilép az Európai Unióból, ezzel pedig megszűnik az Európai Unió Bíróságának közvetlen hatásköre a szigetországban.

1
Kurd militánsok

Mindenáron megakadályozza a török kormány, hogy kurd militánsok alkotta „terrorfolyosó” jöjjön létre Észak-Szíriában.

3
Egyesült Államok

Miközben a charlottesville-i indulatok nem lankadnak, az amerikaiak többsége szerint a konföderációs szobroknak maradniuk kell a köztereken.

2
Az integráció – kudarc

Történelmi mélyponton van az európai biztonsági helyzet – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

10
Nincs megállj

A médiában dolgozókat és demokratákat kártékonynak, Kim Dzsongun viselkedését tiszteletre méltónak ítélte Donald Trump kedd esti beszédében. Phoenixben adott műsora kampányprogrambeli előadásaira hasonlóan zajlott, a résztvevők méltatták, a tüntetők az épület előtt szidták az elnököt.

4
Óvadék ellenében

Sokkal nagyobb támadásra készültek a terroristák Spanyolországban,a Sagrada Familia is a célpontok között volt – derült ki az egyik gyanúsított vallomásából. Az elkövetők közül hárman börtönben vannak, egy férfit viszont szabadlábra helyeztek.

17
Izraeliek a kalifátusért

Megfosztják izraeli állampolgárságuktól az Iszlám Állam terrorszervezet oldalán harcoló zsoldosokat – jelentette szerdán az izraeli média.

Erőt mutatnak

Nagyon hamar megkezdődik a csapatnövelés Afganisztánban – mondta Joseph Votel, az amerikai hadsereg Közel-Keletért felelős főparancsnokságának tábornoka.

9
„...Azt kiáltotta, Allahu Akbar”
háló&puding
Névazonosság miatt nem közvetíthet Charlottesville-ből Robert Lee, az ESPN sportriportere.
10
„A Krím Ukrajna része”: osztotta meg egy gépészmérnök a bejegyzést az orosz közösségi médián. Több, mint két évre ítélték.
1
Jól jövedelmező mellékállásokkal egészíti ki amúgy is irigylésre méltó európai parlamenti fizetését a belga liberális politikus.
9
2018. március 1-jétől Ön is fizethet az új ezresekkel – jelentette be a Magyar Nemzeti Bank. Kinézetre hasonlók, biztonságtechnikailag fejlettebbek lesznek.
A Fidesz fél a Jobbiktól, Orbán Viktor fél tőlem, ezért megpróbál bennünket ellehetetleníteni – mondta a Jobbik elnöke.
83
Bankót vagy érmét ugyan még nem, de ecstasy-t már adtak ki Donald Trump arcképével.
1
Ellopta a Nap elől a show-t: épp akkor ért a Föld és a Nap közé a Nemzetközi Űrállomás, amikor minden szem a teljes napfogyatkozást figyelte.
2
Ukrajna-szerte megszabadultak már a Lenin szobroktól, a múlt azonban tovább kísért.
5
Hat birka és az őket terelő patterdale terrier színesíti a londoni Green Parkot.
Bár sikerült újraéleszteni a masters-világbajnokságon a spanyol Antonio Fransisco Sanchez Mondejart, később mégis elhunyt. A FINA most pusztumusz aranyérmet ítélt oda neki.
Augusztus 16-án megszületett Angela Merkel Muhammed, szír menedékkérők gyermeke – azonban nem ők az elsők, akik a német kancellár után nevezik el kisbabájukat.
32
Magyar idő szerint este hétkor teljes napfogyatkozás köszöntött be az Egyesült Államokban. Az érdeklődők védőszemüvegben, Donald Trump anélkül tekintette meg a jelenséget.
2
„Nem lehet igaz” – még Theresa May is hitetlenkedve fogadta a hírt, hogy négy éven át, 2021-ig felújítás alatt áll majd Big Ben, a westminsteri palota kultikus harangja.
3
Jókedvű társalgást folytatott egy ismerősével, míg a párt kancellárjelöltje a barcelonai terrortámadás áldozataira emlékezett.
28
Alig három napot élt, a MÁV máris bejelentette, a továbbiakban nem tart igényt „Vágányember”, azaz Trackman szolgálataira.
3
Visszafizette a volt Szovjetunió és Jugoszlávia között keletkezett 125,2 millió dollárnyi szovjet adósságot Oroszország Bosznia-Hercegovinának.
2
Az austini Texasi Egyetem négy konföderációs emlékművet bontott el a hétfőre virradó éjszakán.
60
Egy konföderációs emlékműnél szobrozott egy konföderációs hagyományőrző fiatal: az ellentüntetők az arcába üvöltöztek, amíg el nem tanácsolták onnan a rendőrök
41
Veszélyes robotok fejlesztésének és felhasználásának ellenőrzését kéri szakértők csoportja az ENSZ-től – írja a BBC.
Nemcsak a városban álló konföderációs emlékművet, de Lenin szobrát is eltávolítaná Seattle polgármestere. Ugyanitt Lenin-szobor eladó.
2
Az Iszlám Állam ellen harcoló libanoni katonák zászlólengetéssel rótták le tiszteletüket a Spanyolországi támadásban elhunytak előtt.
Ez pedig a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára szerint remek dolog. Egyen Ön is nyúlhúst!
3
Érvénytelennek tekinti Akhila Ashokan, egy indiai nő és Shafin Jahan, muszlim vallású férfi házasságát Indiában a Legfelsőbb Bíróság.
2
USS John S. McCain romboló egy nyersolajat szállító tankerhajónak ütközött Szingapúr partjai mellett.
15
Augusztus 20-a a négylábúak számára kevésbé örömteli ünnep. Néhány tipp a házi kedvencek biztonsága érdekében.
2
Idén is szemgyönyörködtető virágkompozíciókat láthattak azok, akik augusztus 20-án Debrecenbe látogattak.
A 17 éves Ezequiel Pereira véletlenül bukkant egy biztonsági résre, amiért a Google 10.000 dolláros jutalomban részesítette.
Az MSZP képviselője R2-D2 lufival buszozott keresztfia első születésnapjára.
53
Villanyvezetékeket szakított le a Csehország déli részén tomboló vihat, több ezer háztarás maradt áram nélkül, harminc vasútvonalon megszakadt a közlekedés, a közutakra fák dőltek.
2
Ebből a szögből még nem látta még a tavaly augusztus 20-i tűzijátékot.
Látványos légi és vízi parádéval kápráztat el minket délelőtt 10 órától a Magyar Honvédség a Duna Lánchíd és Margit híd közötti szakaszán.
Gyertyákat gyújtottak péntek éjjel Barcelonában – így emlékeztek a csütörtöki terrorcselekmény áldozataira.
Az emberek frusztráltak, és nem tudják, hogy mit tegyenek ebben a helyzetben. – mondta a tüntetők egyike.
88
Az Eurovízió Ázsia, az euróvíziós dalfesztivál ázsiai megfelelője.
9
Egy brit és egy ausztrál turista az elmúlt időszak több európai terrortámadását is túlélte.
9
A Hír TV műsorvezetője szerint azok után, amit a magyar határon egy bevándorlónak át kell élnie, nem csoda, ha ezután könnyen fog radikalizálódni.
162
Európából csupán Bécs, Helsinki és Hamburg szerepel a legélhetőbb városok top 10-es listáján.
35
A költségek csökkentése érdekében a régészek nem dokumentálnak minden leletet, sőt sokat maguk pusztítanak el Svédországban.
33
A kackiás bajuszú Trackman, azaz „Vágányember” lett a MÁV-START kabalafigurája.
8
Burkát viselt a parlamentben, így kardoskodott a teljes testet takaró ruhadarab betiltásáért egy bevándorlás-ellenes ausztrál képviselő.