Párbeszéd?! MSZMP?! A Szent István parktól a Göncz Árpád Városközpontig bemerészkedtünk a legvörösebb magyar környékre, hogy a baloldalról, az MSZP-ről és csatolt részeiről faggassuk a kerület lakóit. Videónk!

4

Kevin Kühnert keményen betámadta saját pártját: szerinte az SPD beleszürkült a nagykoalícióba, hibákat vétett, gyenge programot készített és elszakadt a választóktól.

2
Polak, Węgier...

A határozat alapján a parlament felszólítja a kormányt, hogy az álljon ki Varsó mellett a Lengyelország ellen indított, 7. cikkely szerinti eljárásban.

5

„Népvándorlás – Útmutató a jelenlegi migrációs válság megértéséhez” címmel magyarul is megjelent Václav Klaus könyve – a szerző ennek alkalmából látogatott Budapestre.

2
Akit Buldózernek hívtak

Sokan „buldózerként” jellemzik, a britek szerint pedig „megbízhatatlan és félelmetes” az a Martin Selmayr, aki márciustól az Európai Bizottság főtitkára lehet.

34

„Nálamnál egyházi ügyeket érzékenyebben közelítő ember kevés van a baloldalon” – mondja a Mandinernek Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke, akit vidéki aláírásgyűjtő útján értünk utol telefonon. Hozzátette: szerinte Magyarországon a jogfolytonosságot megszakító rendszerváltásra van szükség.

79

Kudarcot vallott pénzügyi kísérletnek nevezte az eurót Matteo Salvini, az olasz radikális Északi Liga elnöke. A pártelnök hozzátette: miniszterelnökségre készül március 4-e után.

3
Alakul a zöld-lila koalíció?

Nem tudná lebontani a kerítést és a határvédelmet is visszaállítaná Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki sajtótájékoztatóján a Momentummal való együttműködésről is beszélt.

80
Művészet határon innen és túl

A Magyar Állami Operaház február elején újra útra kelt, hogy az erdélyi hallgatóság után a kárpátaljai és felvidéki magyarságnak is elvigye az opera művészetét. Riportunk a Kárpát-Haza OperaTúra második felvonásáról.

4
Szentmisével zárult a Házasság hete

A Házasság hete rendezvénysorozat hálaadó szentmisével zárult. A misét Bíró László püspök celebrálta a belvárosi főplébánia-templomban.

6

Az elmúlt 8 év fideszes kormányzásának mérlege 700 ezer külföldre vándorolt magyar, ám a Jobbik ellenzékből is szeretné segíteni az elvándorolt magyarok választási részvételét – fejtette ki Dúró Dóra.

26

A magyar gazdaság jövője azon múlik, hogy autóipar az új ipari forradalom vezető ágazataként továbbra is hozzájárul-e a belföldi növekedéshez – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a sajtótájékoztatón.

A Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda megszüntetésével felszabaduló pénzt a sürgősségi osztályok működésére fordítaná a Demokratikus Koalíció.

43

Sztrájkot hirdetett a francia menekültügyi hivatal (OFPRA) az új bevándorlási törvénytervezet ellen, ugyanis szerintük a menedékkérők egy része nem fogja tudni érvényesíteni a nemzetközi és a francia jogban előírt jogait.

25

Az ENSZ tagállamainak döntő többsége a migráció kibocsátó- vagy tranzitországa, ezért annak megszervezésében érdekelt. Velük szemben Magyarország a migráció megállítását sürgeti – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

11

A Magyar Liberális Párt politikusai csütörtökön Berlinbe utaznak, hogy Christian Lindnerrel, az FDP elnökével beszélhessenek.

29

A főváros vállalta követeléseik teljesítését, így az ellenzék felfüggeszti a 3-as metró kapcsán indított népszavazási aláírásgyűjtést.

27
Migráns szótár készült

Egy Soros György által támogatott szervezet szótárat állított össze a bevándorlók számára hasznos kifejezésekből.

50

Ilyenek voltak a havi nettó bérek a költségvetési szektorban és a vállalkozások körében.

Az illetékes amerikai pénzügyi hatóságok a 2008. évi pénzügyi válság óta összesen 243 milliárd dollár bírságot szabtak ki a világ ügyfeleket megtévesztő bankjaira.

háló&puding
A Fidesz alelnöke viccet is mesélt az újságíróknak.
8
„Fideszvilág” címmel indítottak videósorozatot a szocialisták.
24
A filozófus szerint az április 8-i választás sem demokratikus, sem szabad nem lesz.
105
A világhírű prédikátor és baptista hitszónok 99 éves volt.
Több száz kilométert vezetett úgy, hogy nem tűnt fel neki a nő hiánya.
1
Egy ittas kukással is találkozott a kormányfő.
10
„Ránk kényszerítenek egy olyan világnézetet, értékrendet, életformát, ami a magyar emberektől idegen.”
3
Bebizonyosodott: az Árpád-ház tagjai eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek.
5
Kilencből egy bűnügyi szervezetet vonhatnak felelősségre a holland rendőrségen.
Jól sikerült a venezuelai kriptovaluta debütálása.
Vona épp a pártjáról beszélt, amikor felcsendült az iszlám imára hívó ének.
9
Egy kislány megerőszakolása miatt fellángoltak az indulatok a pedofíliával szemben.
Pablo Picasso grafikáiból nyílik kiállítás márciusban a pápai Esterházy-kastélyban.
1
Egy évre felcseréli a filmezést a politikai aktivizmussal Jennifer Lawrence.
54
Hazám szellemi fáklyája vagyok, de fényemet nem tartóztathatom meg a világtól sem – írja.
47
Marion Maréchal-Le Pen rögtön Mike Pence alelnök után szólal fel az eseményen.
2
Haladó stílusú „magyaros” konyha nyert.
6
Nyolcvan évesen megy Erasmusra a történelmet hallgató bácsi.
2
Az utolsó helyen végzett Swaney Elizabeth.
13
A venezuelai kormány nem adja fel, és február 20-án piacra dobja az „El Petro” kriptovalutát.
4
Transzokról, genderről, metoo-ról, feminizmusról és melegjogokról.
10
A 12 év alattiak ingyenesen látogathatták a rendezvényt.
12
Február 19-től március 8-ig lehet szavazni a Filmhét honlapján.
2
A bíró összesen 18 lapot adott a Vitoria – Bahia brazil bajnokin.
5
Elegük van a sógoroknak a passzív dohányzásból.
4
A kampány célja, hogy figyelmet irányítson a magyar borokra.
Az ukrán kormány azt tervezi, hogy a felére mérsékli az állami részesedést a bankszektorban - jelentette be a szerdai kormányülésen az ukrán pénzügyminiszter.

Zsiday Viktor
(Zsiday.hu)

Orbán Viktornak demográfiailag teljesen igaza volt évértékelőjében.

Torontáli Zoltán
(G7)

Visszamenőlegesen 3,27 millió forintnak megfelelő cseh koronát tehetett zsebre.

Zolizolizoltan
(Komment)

A gazdaságtan örök problémája a mikrogazdaságtan és a makrogazdaságtan egymáshoz fűződő viszonyának a meghatározása.

A családtámogatási rendszerre lehet a legbüszkébb a kormány a szóvivő szerint.

Gyurkó Szilvia
(WMN)

Egy gyereknek látni, az általa szeretett személyek közötti erőszakot, komoly traumát jelent.

Kiss Gergely
(Magyar Idők)

A lassú fogyás is fogyás, amelyet meg kell állítani és a nemzet túlélése érdekében meg kell fordítani a kedvezőtlen folyamatokat.

Bíró László
(Katcsal.hu)

Minden ember – fiatal és idősödő, nő és férfi, falusi és városi – vágya, hogy állandó és tartós szereteten alapuló emberi kapcsolatra tehessen szert.

A legutóbbi hírek szerint már 72 kórházban rendeltek el látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt. Ilyen időszakban még nagyobb érdeklődést kelt, hogy ha olyan gyógyszerről hallunk, ami gyorsan segíthet a gyógyulásban. Az Origó cikke szerint Japánban ilyen hatóanyag kerülhet hamarosan forgalomba. A szer ráadásul igen rövid idő alatt és kis dózisban is hatásos lehet.

Dr. Kunetz Zsombor

Végigrohant a sajtón a hír- először még tavaly a HVG-ben jelent meg-, hogy egy fiatal nőnek 4 évet kell várnia, hogy az endometriózisát megoperálják, vagy 2 millió forintot a SOTE cégének befizetve, ugyanaz az orvos, ugyanott heteken belül megoperálja.

azenriportalanyaim.blog.hu

Szerencsésnek érzem magunkat abból a szempontból, hogy csak egy hetet vártunk, amikor megkaptam az ominózus telefont: Benőnek van egy donor szív, egy órán belül menjünk a kórházba. Emlékszem rá, hogy a munkahelyemen kiesett minden a kezemből és annyit mondtam: nekem most rohannom kell!

TASZ

Most kapnak egy utolsó esélyt, a közadat-igényünkre válaszul megküldhetik a számokat. Ha ezúttal sem teszik, perre megyünk.