Újabb tematikus portállal bővül a Mandiner portfóliója. A Precedens a jog kérdéseivel foglalkozik a közélet szemszögéből. Az első cikkek augusztus 21-én jelennek meg. Az oldal rovatvezetője Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára, a Mandiner állandó szerzője lesz.

3
Augusztus 20.

Augusztus 20. miatt számos változás lesz a forgalmi rendben a hétvégén Budapesten.

Indokolatlannak, illetve csalódást keltőnek nevezték az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Standard & Poor's (S&P) nemzetközi hitelminősítő pénteken este nyilvánosságra hozott döntését, amely nem változtatott a magyar államadósság besorolásán.

7
Közeledés

Az Északi Áramlat-2 gázvezetékről, Ukrajnáról és Szíriáról tárgyalnak majd. Moszkvai elemzők azt várják, a két vezető a szankciókkal fenyegetőző Trump értésére adja, nem hajolnak meg a külső kényszer előtt.

2

Putyinnak a nyugati vezetők közül Merkelhez fűzödik a leghosszabb, a legnehezebb és legfontosabb kapcsolata. Csaknem egyidősek, tegezik egymást, mindkettejük életében fontos volt az NDK.

21
Felkelés

Új baloldali mozgalom bontogatja szárnyait Németországban: az Aufstehen (Felkelés, Talpraállás – ahogy tetszik) egy balos pártokon átívelő populista mozgalomnak, sok tekintetben pedig a jobbos populista AfD ellenoldali megfelelőjének tűnik. Az új mozgalomnak rögtön akadtak támogatói és kritikusai a német baloldalon.

51

Többek között György Péter és Radnóti Sándor írta alá „a kormányszóvivő megalázó, embertelen közleménye ellen” tiltakozó közleményt.

212

Az elnök nem térít céljától: ki akarja vonni az Egyesült Államokat a szíriai konfliktusból.

1
Tragédia

Eltávolították a hídról az otthagyott gépkocsikat, köztük a mélység előtt épp megállt zöld kamiont is. Sokan a kormányzatot hibáztatják a tragédiáért.

3
Trónok Harca

Pártot alapít a Migration Aid, hogy elkerülhesse a bevándorlási különadót, sőt a kezdeményezését egy falat védelmező fantasy-testvériség kerettörténetébe ágyazza.

126
Emlékezetkultúra

Kétségtelen, hogy nagy igény van a jó történelmi filmekre a magyar közönségben. Ám nem elég a kívánság, lehetőleg el kell kerülni a buktatókat. El kell döntenünk, mit várunk a 21. századi magyar történelmi filmtől. Paár Ádám írása.

9
Viorica Dăncilă

Erőszakkal próbálják félreállítani a bukaresti kormányt a tüntetések mögött álló ellenzéki politikusok – állítja Viorica Dăncilă román miniszterelnök az Európai Bizottság vezetőinek írt levelében.

2

Elsősorban Afrika gyenge államstruktúrája és a kontinens túlnépesedése okozza a folyamatos migrációt a Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint.

3
Összecsapás

A Pentagon éves jelentése szerint szerint Kína hadgyakorlatai és haderőfejlesztése az USA ellen irányulhatnak.

36

Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint nem hiteles a devizahitelezési válság kapcsán az ellenzéki pártok rendkívüli parlamenti ülésre vonatkozó kezdeményezése.

5

A mezőgazdaság számára a legfőbb veszélyt az aszály jelenti Nagy István agrárminiszter szerint.

2

Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át Rétvári Bence, az Emmi államtitkára az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából.

A halálbüntetés eltörlését szorgalmazó állásfoglalása visszavonására szólították fel Ferenc pápát amerikai katolikusok.

7

Százezrek regisztráltak az online számlarendszerbe, amellyel Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint akár tíz százalék alá is csökkenhet az adóelkerülés mértéke.

3

A robbantásos merényletek visszaszorulása elsősorban az európai titkosszolgálatok együttműködésének köszönhető, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megerősödött az európai titkosszolgálatok együttműködése, technikai és humán háttere – jelentette ki Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

háló&puding
Politikai ambícióiról is beszélt a műsorvezető.
77
A venezuelai híd oszlopait több mint húsz éve nem vizsgálták meg.
2
Hetvenöt éves az olasz-amerikai színészlegenda. Itt egy válogatás a legnagyobb jeleneteiből!
11
2021-től szinte minden településen érezhető lesz a javulás.
1
A NATO légterének sértetlenségét garantáló megerősített járőrszolgálatra jönnek.
18
Az énekesnő 18 Grammy-díjat nyert.
Bejutottunk a kastélyba, amelyben Wass Albert született, és ami különös gazdája hóbortjainak eredményét rejti.
Hatvan éves lett Madonna, a popzene elmúlt jó három évtizedének meghatározó előadója.
20
Bentről csak csodálkozva nézték a kinn toporgó világsztárt.
6
Különböző nemzetek fiai és lányai olvasták fel Petőfi versét.
4
Az orosz elnök Berlinbe menet néz be Karin Kneissl menyegzőjére.
1
A volt Jobbik-elnök Egerbe utazott, ahol egy főként romákból álló brigád mellé állt be dolgozni egy napra.
84
Még az 1944-es robbantás során a hídról lezuhant darabok is szárazra kerülhettek.
1
A Sziget Európa egyik legprofibb fesztiváljává nőtte ki magát – Budapest infrastruktúrája viszont még nem ért fel hozzá.
24
Bár még így is óriási a veszteség a dollárhoz képest.
1
A fővárosi rendőrök munkáját idén francia kollégák is segítették.
2
Így mutat az erőd és benne a várkastély. Szent László óta áll itt erődítmény.
Csak az öltözőben mobilozhatnak a Bayern München futballistái.
A részvételnek nem feltétele a filmes képzettség vagy tapasztalat.
1
1945-ös közleményben bújt meg : )
5
„2022-ben, vagy ha lehet, még korábban, India kibontja a trikolórt az űrben.”
1
De így is több százezer fős munkapiaci tartalékok vannak.
1
Nézzen a monszun ellen kreatívan védekező fesztiválozókat!
4
Olcsón elérhető luxustermékekért kígyóztak a sorok Isztambulban.
1
A Forma-1-es pilóta az IndyCarban folytatja.
1
A liberális Süddeutsche Zeitung a legnépszerűbb.
10
Összegabalyodtak kissé a genderviszonyok a New York Universityn.
78
Joelle Gbeassor örökbérletet kapott ajándékba.
3
Nem telik el nyár anélkül, hogy ne hallanánk a hírekben néhány tragikus esetről, mikor egészséges, jól úszó fiatalok tűnnek el a víz alatt egy-egy gyors fejes után, s csak a holttestüket találják meg. A 24.hu Dr. Vaskó Péter belgyógyászt, kardiológust kérdezte az ilyen balesetek fiziológiai hátteréről.

Patkósné Petrikó Tünde

Egyre jobban elszaporodott az internet világában az oltásellenesség. És egyre többször, szomorúan tapasztalom, hogy a kisfiam, Patkós Ádám esetét hozzátok fel példának az ellenességetek igazolására. Ne tegyétek! Le szeretném írni, hogy tragédiánk ellenére nem vagyok oltásellenes.

Dr. Kunetz Zsombor

Végigrohant a sajtón a hír- először még tavaly a HVG-ben jelent meg-, hogy egy fiatal nőnek 4 évet kell várnia, hogy az endometriózisát megoperálják, vagy 2 millió forintot a SOTE cégének befizetve, ugyanaz az orvos, ugyanott heteken belül megoperálja.

azenriportalanyaim.blog.hu

Szerencsésnek érzem magunkat abból a szempontból, hogy csak egy hetet vártunk, amikor megkaptam az ominózus telefont: Benőnek van egy donor szív, egy órán belül menjünk a kórházba. Emlékszem rá, hogy a munkahelyemen kiesett minden a kezemből és annyit mondtam: nekem most rohannom kell!

A nevelőszülők erősítésével a magyar családokat erősítjük, ezzel pedig a nemzet megmaradását garantáljuk – mondta Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Gyurkó Szilvia
(WMN)

Támogassuk a gyereket abban, amit csinál, emlékezzünk a neki fontos dolgokra.

Forisek Ádám
(888)

A Mary Poppins csoportba tartozók sokkal gondoskodóbbak, boldogabbak, mikor isznak.

Varga Zoltán
(Mindset)

A reflektív kapcsolat hiánya a gyermek és a szülő között komoly negatív következményekkel járhat.

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 4,6, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított, kiegyensúlyozott adatok szerint 4,4 százalékkal nőtt a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva – jelentette kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A növekedés négy éves rekordot dönt, ezzel Lengyelországgal együtt ismét az uniós éllovasok közé tartozik a magyar gazdaság. Miközben a cseh és román növekedés lassul, itthon elérhetővé vált a kormányzat által az idei évre várt 4,3 százalékos növekedés.

Diane Coyle
(Financial Times)

A közgazdaságtan nagyrészt fehér férfiak arisztokratikus szakmája.

Patrick Iber
(The New Republic)

A nagy állami szektor nem a személyes szabadság ellentéte: valójában épp ez lehet képes fenntartani a szabadságot.

Heller Farkas
(Ünnepi dolgozatok)

A gazdasági liberalismus megfeledkezett arról, hogy a gazdasági automatismus működését az államhatalomnak oly keretek között kell tartania, melyek a társadalmi lét egyéb életcéljaival összhangban vannak.