404 - a keresett oldal nem található


Ha szeretné megtalálni, amit keresett, a következőket tudjuk javasolni:
- válasszon a menüből, vagy
- használja a fenti keresőnket, esetleg
- válasszon az alább látható Mandiner-címlapról!

Nemzet és Európa

Magyarország önmagában egy miniatűr Európa. A magyarság egyetlen lehetősége a kárpát-medencei szerveződés és a szomszéd népekkel való szoros együttműködés. Ezzel egy új Közép-Európa alakulhat ki, amely Európa újjászületésének lehet majd záloga. Esszé.

11
Re-akciósság

Aki azt gondolja, hogy az értelmiségnek politikai szerepet kell vállalnia, az a hatalommal babrál, pedig a politikánál nincs veszélyesebb dolog – mondja Lánczi András, a Corvinus rektora, konzervatív filozófus a Mandinernek. Nagyinterjúnk Lánczival oktatásról, értelmiségről és re-akciósságról.

17

Az ellenzéki pártok helyzetét is értékelte csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János. Ezzel kapcsolatban elmondta: „az ellenzéki pártok most azt csinálják, hogy belenéznek a tükörbe, látnak valami ocsmány dolgot, és nem megborotválkoznak, hanem összetörik a tükröt”. A miniszter beszél a saját terveiről is. Kijelentette: ha van feladat, ambíció is van, de nehéz egy fenékkel két lovat megülni.

3
Kisebbségi jogok

A kárpátaljai képviselők nyomatékosan kérik Ukrajna elnökét arra, hogy addig ne írja alá semmiképpen a vitatott törvényt, amíg nem kapja meg a választ a nemzetközi intézményektől. Már ukrán politikusok is felemelik a szavukat a törvény ellen, és Románia is tiltakozik Kijevnél.

1
Béres Gyógyszergyár

Egyetlen modern ország sem működhet külföldi tőke nélkül, de alapvető érdek, hogy minél nagyobb számban létezzenek Magyarországon magyar tulajdonban levő nagyvállalatok – mondta Orbán Viktor.

8
Régi démonok?

Elhagyja a francia Nemzeti Frontot Florian Philippot, a párt alelnöke – írja a Le Monde. Philippot az elmúlt években Marine Le Pen főtanácsadója volt, ő dolgozta ki a párt új, mérsékeltebb politikáját, helyzete azonban a választásokon elszenvedett kudarc után megingott.

Az új oktatási törvény megvétózására szólították fel Petro Porosenko ukrán elnököt a beregszászi városi és járási tanács képviselői.

Azért alakult ki pedagógushiány Magyarországon, mert a kormány sem szakmailag, sem pénzügyileg, sem politikailag nem kezeli súlyának megfelelően az oktatást – mondta Dúró Dóra.

23

A Kárpátalja megyei tanács csütörtökön beadványt fogadott el, melyben arra kérik Petro Porosenko ukrán elnököt, hogy vétózza meg az új oktatási törvényt. A képviselők szerint a törvény alkotmánysértő, hatályba lépése pedig rontaná Ukrajna nemzetközi tekintélyét.

1

A Scorsese-filmet ihlető Jake LaMotta bokszvilágbajnok 95 éves volt.

Keresetek

A KSH szerint júliusban a bruttó átlagkeresetek 13,1 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest. A bérek 55 hónapja folyamatosan az infláció felett emelkednek.

5

Az EU-támogatások nem tekinthetők adománynak, azokat hazánk jogos ellentételezésként kapja – jelentette ki Rétvári Bence, az EMMI államtitkára.

1

A cél, hogy a szülés pozitív élmény legyen minden szülő nő számára, hogy később ismét merjenek gyermeket vállalni.

3
Külügy

A külgazdasági és külügyminiszter a migrációs helyzetről, a schengeni határok védelméről, a CEU-ról, és Magyarország és az Unió kapcsolatáról is beszélt a BBC műsorában.

9
Függetlenség

A spanyol miniszterelnök felszólította a katalán kormányt, hagyjon fel törvénysértő tevékenységével és térjen vissza a demokráciához. Mariano Rajoy leszögezte: a referendumot nem lehet megtartani. A katalán elnök szerint ugyanakkor a spanyol állam felfüggesztette Katalónia önrendelkezését. Carles Puigdemont kijelentette: október 1-jén szavaznak a katalánok.

25
Meddig nyújtózkodik a hírszerzés?

A The Hill értesülései szerint nemcsak a Trump-kampány fejét, az elnök személyes tanácsadóit és az újságírókat, de egyenesen minden amerikai állampolgárt megfigyelhetnek a hatáskörükön túlterjeszkedő amerikai titkosszolgálatok.

26
Roszatom

A Magyar Nemzet értesülései szerint a Paks II beruházás keretében a Roszatom veheti bérbe a pécs-pogányi repteret, így pedig megmenekülhet a pécsi önkormányzat is.

8
Lendületbe jött

A volt LMP-képviselő javaslatai szerint többek között nem indulhatnának a közbeszerzéseken a miniszterelnök hozzátartozói, nem lehetne ügyész az, aki volt már valamelyik párt tagja, továbbá megszüntetné a főügyész újraválaszthatóságát is.

112
Nem politikai eszköz

A felcsúti kisvasutat, a négyes metrót és az V. kerületet kedden meglátogató EU-s Költségvetési Szakbizottságának elnöke „látja a fejlődést és az életminőség javulását” Magyarországon a bizottság legutóbbi, 2011-es látogatása óta.

5
Közös nevezők

Vona Gábor kitérő választ adott arra, hogy Orbán Viktort börtönbe zárná-e, ugyanakkor a Jobbikot a hazai és a nemzetközi zsidóság megbízható partnerének nevezte – nem mellesleg bárkivel összefogna a kormányváltás érdekében. Mindez a Szeretem Magyarországot Klub vitaestjén hangzott el, ami forrásaink szerint többek heves tiltakozása ellenére mégiscsak megvalósult.

116
háló&puding
Számítások szerint egy nagyobb rengés 1800 ember halálát okozná.
A dél-francia étterem vezetője arra hivatkozik, hogy elege van a csillagok megtartása miatti nyomásból.
„Nagyon aggresszív tervem lenne – nem csupán pár embert engednék be, hanem egyenesen újakat toboroznék.”
76
Környezetvédelmi előírások miatt.
Három és fél millió ember maradt áram nélkül.
1
A fegyverkészítők napján avatták fel az öt méter magas szobrot.
„Az emberekkel nem az a probléma, hogy tájékozatlanok, hanem az, hogy hülyék” – nyilatkozta Para-Kovács Imre újságíró a Hír TV-ben.
134
A kitalált Andrej Szemjonovra a választók 18%-a szavazna, sőt, 11%-uk azt állítja, már hallott is a politikusról.
1
A zsidó újév alkalmából az MSZP is köszöntötte az ünneplőket.
20
Nyolc magyar várat mutat be a Virtuális vártúrák animációs film.
„A rakétaember öngyilkos missziót vezet maga és rezsime ellen.”
21
Hétfőn töltötte be száztizedik évét Brandeisz Elza tánctanár.
23
Tovább nyomulnak a szíriai kormányerők.
„Oroszország igazi kulturális brandjének” látják őt.
2
Pozsony elvetette a megünneplést.
1
A Giro még soha nem indult Európán kívüli országból.
16
Nem repül szerdánként a Ryanair 3717-es és 3718-as járata London-Stansted és Budapest között.
2
A város vezetése attól tart, hogy a látványosság a terroristák könnyű célpontjává válhat.
18
A focista sérülés miatt hagyja ki az utolsó két kvalifikációs meccset.
2
Vasárnap rendezték meg a hatvankilencedik Emmy-díjátadó gálát.
12
Irma után Maria is pusztíthat.
5
A díjat olyan személyek és közösen alkotó házaspárok kaphatták meg, akik sokat tettek a társadalom lelki egészségéért.
1
Hétvégén 19 embert állított elő a rendőrség a fővárosi bulinegyedben.
1
A legnagyobb pusztítás Temes, Arad és Beszterce-Naszód megyét érte.
3
Bogyó és Babóca elnyerte a kínaiak szívét, az animációs sorozatot különdíjjal értékelték.
2
A szocialista EP-képviselő derekasan asszisztált Demcsák Zsuzsa produkciójához.
45