Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

404 - a keresett oldal nem található


Ha szeretné megtalálni, amit keresett, a következőket tudjuk javasolni:
- válasszon a menüből, vagy
- használja a fenti keresőnket, esetleg
- válasszon az alább látható Mandiner-címlapról!

Elnökválasztás

Öt százalékponttal, 44-39%-ra vezet Donald Trump republikánus elnökjelölt a demokrata ellenfelével, Hillary Clintonnal szemben a Trumpot hivatalosan is jelöltté választó republikánus nagygyűlés után – közölte a CNN.

5

Debbie Wasserman Schultz, a Demokrata Párt vezető tisztségviselője bejelentette, lemond az országos jelölőgyűlés után. A WikiLeaks kiszivárogtatási botránya után jelentette be döntését, mivel kompromittáló e-mailek kerültek ki a párt vezetésének részrehajlásáról az előválasztások során. Philadelphiában közben több ezren tüntetnek a konvenció miatt, köztük Bernie Sanders támogatói is.
1

Öngyilkos merénylet
A vasárnap este a németországi Ansbachban önmagát felrobbantó, 12 ember sérülését okozó szíriai migránst már ki kellett volna korábban toloncolni Németországból, ez azonban nem történt meg. Hogy miért nem, azt nem tudja a német szövetségi belügyminisztérium.
5


A bajorországi Ansbachban felrobbantotta magát egy szír migráns, akinek korábban elutasították a menedékkérelmét. A tettes egy zenei fesztivál bejáratánál robbantotta fel magát, eddig tizenkét sérültről tudnak. Az elkövető, akit korábban pszichiátriai klinikán is ápoltak, életét vesztette.
96

Fesztiváltörténet
10

The Big Book of Science Fiction

8

8

2

619

46

16

A székelyek után a magyar fogyasztókat célozza meg az Igazi Csíki Sör, a csíkszentsimoniak ugyanis elkezdték felépíteni magyarországi disztribúciós hálózatukat. A cég kereskedelmi vezetője a beszélt nekünk erről.

Dokumentumfilm készült a Clintonok pénzügyeiről. Miért támogathatták alapítványukat nem igazán demokratikus rezsimek világszerte?

3

A Pokemon Go népszerűségére épített kampányt egy szír ellenzéki csoport. Gyerekek pokemonos képeket tartva kérik a megmentésüket a polgárháború sújtotta Szíriában.

17

Tim Kaine, Hillary Clinton alelnökjelöltje többször beszélt spanyolul is az első kampánybeszédében.

12

Sztárparádé lesz Kalotaszegen, az első Méra Világzenei Fesztiválon, július első hétvégéjén. A falu egyik csűrjében népzenei-világzenei orgia várható.

1

Jövő nyáron izgulhatunk a mozivásznon Wonder Womanért, akinek filmje az előzetes alapján sokkal jobbnak tűnik, mint a Batman v Superman volt.

12

Star Trek Discovery lesz a címe a franchise új sorozatának, amely a showrunner szerint nem epizodikus lesz, mint az eddigiek, de az elsődleges univerzumban játszódik majd.

1

Amerika az első, és én leszek a hangotok – mondta Donald Trump a republikánus konvención tartott beszédében.

6


Politika

A kormányfőben nincs szolidaritás, nincs benne önkorrekcióra való képesség.

Nem akarom hosszasan magyarázni, milyen helyzetek fordulhatnak elő egy intim térben összezárva, ha Obama akarata teljesül.

A lényeg, hogy nincsenek arcok, akik megjelenítik a szervezetet, és megnyerik a fiatalokat.

A kontinensnyi ország kormánya nemrégiben úgy döntött, hogy az előzetes tervekkel ellentétben egyelőre nem fogja megadóztatni a turistákat és idénymunkásokat.

Csak azért érdemes foglalkozni ezekkel a mondatokkal, mert tökéletesen példázzák, hogy mi az oka az Orbánok, Trumpok és más jobboldali demagógok felemelkedésének.

Matolcsy Györgytől és a Fidesztől valóban nem áll távol, hogy közpénzeket felhasználva hirdessék az unortodox tanokat, azonban azok ráerőltetése a társadalomra szomorú időket idéz fel.

A válság előtti utolsó évben, 2007-ben a magyarok véleménye valamivel jobb volt az unióról, mint 2014-ben. A többi kelet-közép-európai országokban jóval kedvezőbb lett az EU megítélése a gazdasági előnyök hatására.

Egy dolog biztos, Colleen Bell abban a szerencsétlen helyzetben van, hogy egy gyógypedagógus türelmét kell tanúsítania egy egész országgal szemben.

Az oktatás költségvetési tervének elvárható színvonalú elkészítéséhez világos oktatásfejlesztési koncepcióra, sőt, egyértelmű elhatározásokra lenne szükség. Ilyenek azonban nincsenek.

Könyv

A Könyvfesztivál díszvendége ezúttal Szlovákia lesz, ezért mutatunk öt friss szlovák könyvet, amit semmiképpen ne hagyj ott a Millenárison.

Ha én könyv volnék, a Láng-Tékában szeretnék lakni… Mert ott elhúzható könyvespolcok vannak.

Negyedévente szemlézi a gyerekkönyveket és friss ajánlólistával rukkol elő a Bookline és az UNICEF Magyar Bizottság Szívünk rajta programja.

2006-ban megszűnt Bíró doktornő munkahelye, bezárt a Lipót.


Konyha

Az áfonyalekvár és a brie sajt párosítása isteni! Próbáld ki!

Ha már sok-sok éve viseljük ugyanazt a frizurát, akkor egyszer csak elkezd foglalkoztatni minket, hogy milyen más fazon állhatna még jól. Más szín, más hossz?

Éppen-éppen, hogy csak itt van a tavasz és a napos idő, de ez a citromos pite tényleg üdítően hat, legyen bármilyen idő kint.


Sport

Egy valami azonban biztos, a ma esti bajnoki mérkőzés különösen fontos lesz a szezon hátralévő részét tekintve.

Carlsen ma sem kegyelmez az ellenfél királyának. Világos lép!

A Baltimore Ravens tegnap bejelentette, hogy szerződtette a Cleveland Browns és az Indianapolis Colts korábbi running backjét Trent Richardson-t.

Úton

A Sziget Fesztivál az a hely, ahol a koncerteken túli élet is zseniális. Az alábbiakban kiderül, hogy miért.

A Lajosmizsére tartó Csörgő utáni vadászatot félbe kellett hagynom. Így a megszakított fotózás folytatásához új helyszínt kerestem.

Járjuk be együtt a 2014-ben átadott tíz állomást.


Film

Az anime központi figurája Benjamin, akinek az a nagy álma, hogy egyszer híres focista lesz. Mi tagadás, ügyesen bánik a labdával, mondhatni született tehetség.

Vittorio De Sica filmje a neorealista filmtörténet egyik legszebb alkotása. Az irányzat jellemzője, hogy a háborúutáni valóságot tárja elénk, amatőr szereplőkkel, valós külvárosi helyszínekkel.

Borsody István és Kiss Sándor Kéz élete című filmje korábban a Mediawaven és a XI. Aranyszem Operatőr Fesztiválon is elnyerte a legjobb kísérleti film díját.


Érdekesség

A 21. század megváltoztatta a családon belül a nagymamák szerepét. Fiatalabbak és privilegizált kapcsoltban állnak unokáikkal.

A Wolfmother frontembere, Andrew Stockdale úgy véli, hogy napjainkban nagyon élvezetes lett a rockzene és fényes jövő áll előtte.


Média

Már az egész világon elérhető a Facebook Instant Article, amivel azonnal, betöltési idő nélkül olvashatunk cikkeket mobilról.