Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

404 - a keresett oldal nem található


Ha szeretné megtalálni, amit keresett, a következőket tudjuk javasolni:
- válasszon a menüből, vagy
- használja a fenti keresőnket, esetleg
- válasszon az alább látható Mandiner-címlapról!

Kongresszus

A magyar hazafiak kötelessége megóvni a nemzetet és a hazát, megteremteni a sokak Magyarországát – jelentette ki Gyurcsány Ferenc a DK kongresszusán. A volt miniszterelnök szerint több döntést kellene népszavazással meghozni, a tanárok nem fogják megvívni más szakmát csatáit, azonban a tüntetésük jól mutatja, hogy vége az elmúlt nyolcévezésnek. Gyurcsány Ferenc szerint az embereknek kellene a középpontban lenniük, és Orbán Viktornak kellene a fogaskeréknek lennie.

145

Demonstráció
Megtelt tüntető tanárokkal és szimpatizánsokkal a Pedagógusok Szakszervezete által szervezett demonstráción a Kossuth tér. A szombat tizenegy órára meghirdetett tüntetésen az oktatási rendszer jelenlegi helyzete miatt tiltakoztak. A tüntetésen felszólalók elmondták: nem balhézni jöttek, a GDP hat százalékát kellene az oktatásra fordítani, és „a köznevelés állatorvosi lova megdöglött, ideje lenne lovat cserélni”. A tüntetés a szózattal és öt perc néma csenddel zárult.
176

A francia LeMonde online közölt tudósítást a miskolci pedagógus tüntetésről, amelyben azzal foglalkoznak, hogy elegendő lesz-e az eddigi köznevelési államtitkár menesztése az elégedetlenkedők lecsillapításához. A lap szerint „a válság mély és Orbán Viktor úgy tűnik, hogy ezt nem érzékelte előre”.
60

Pénteken hivatalában fogadta Angela Merkel George Clooney színészt Berlinben. A színész feleségével volt a kancellárnál, akivel a Nemzetközi Menekültügyi Bizottság (IRC) munkájáról beszéltek. Clooney teljes mértékben egyetért Merkel menekültpolitikájával, és szerinte az USA-nak többet kellene tennie a menekültválság enyhítéséért.
85

Olimpia
16

12

8

5

1


62

237

Őszinte beszélgetés volt, ahol félszavakból is megértettük egymást – jellemezte a találkozójukat Kirill pátriárka és Ferenc pápa. A két egyházfő felszólította Európát, hogy maradjon hű keresztény gyökereihez.

5

A Multicopter Hungary február 5-én délután készített légi felvételeket a Tisza-tóról. Remek képek a félig még befagyott tóról.

1

Hadházy Ákos, az LMP korrupció ellenes szakszóvivője szerint egy bűnszövetkezet működik, amely az Európai Uniós pénzeket elcsalja, ellopja. Vidéken pedig nincs más munkaerő, csak az államé.

80

Hosszú Katinka nem vesz részt a győri országos bajnokságon. A döntése csökkenti a női váltó olimpiai kvalifikációjának esélyét. Kiss László szövetségi kapitány az ATV Egyenes Beszéd című műsorában próbálta felhívni az úszónőt.

52

Harry Reid demokrata szenátor szerint Iowa és New Hampshire állam lakossága nem sokszínű, és az ország jövője nem függhet olyan államoktól, ahol a lakosság kilencvenhét százaléka fehér.

88

Kilencvenhárom éves korában hunyt el Renato Bialetti, aki számos országba kezdte el exportálni az apja által 1933-ban kifejlesztett ikonikus formájú kotyogós Bialetti-kávéfőzőket.

Rendőrnek adta ki magát egy házaspár és két férfi: két hónap alatt összesen öt alkalommal tévesztett és lopott meg időseket Budapest több kerületében.

Az ideiglenes béke egy hét múlva lép életbe, betartását egy nemzetközi csoport ellenőrzi majd.

1


Politika

Hosszú Katinka összetépte szerződését. Most őt ünnepli a magyarországi sajtó és liberálbolsevik ellenzék. De mi történt valójában?

Orbánék fedezet nélkül ösztönzik gyermekvállalásra a jómódú családokat

Ilyen vészterhes időkben bizony ott kellett volna posztolniuk a fakabátoknak, de legalább a városi rendészet egyenruhás embereinek.

Kölnnek fordulópontnak kell lennie a nők védelmében!

Hogy a nemzetközi helyzet idáig fokozódik, azt azért nem hittem volna tavaly ilyenkor

A nehéz esztendőkre célozgató Lázárnak szokatlan lehet a saját katonái közötti konfrontáció, hiszen választókerületében nem ezt tapasztalta.

Új ellenségeinknek nincs más vesztenivalójuk, mint az életük, és egy perverz logika folytán ők pont azt akarják elveszteni;

A legfontosabb, hogy a csúcs ne üres megállapodásokkal és tartalmatlan nagy szavakkal, hanem kötelező érvényű vállalásokkal végződjön.

Egy ideológiailag semleges áttekintés.

Az országgyűlés elnöke kitiltotta a parlamentből a RTL Klub stábját.

Könyv

Ha elolvasod a könyvét, olyan lendülettel fogsz belevágni ebbe az évbe, ahogy talán még soha.

Az új Star Wars mozi rendezője regényt írt, nem is akármilyet. Lerí, hogy ez a könyv egy briliáns filmes fejéből pattant ki.

Batman napjaink problémáival foglalkozik.


Konyha

A sütőtök krémleves azok közé az ételek közé tartozik, ami mellett egy gasztroblog sem mehet el szó nélkül csak úgy.

Egyszer-egyszer beruházhatunk valami különlegesebb alapanyagra is.

Ki merem jelenteni, hogy megvan az ősz legfinomabb tortája.


Sport

Az elkövetkező cikksorozatban sportáganként vizsgálom meg, hogy mit várhatunk szeretett sportolóinktól.

Fél évszázad legkisebb olimpiai csapatával mehetünk Rióba.

Ha nincs a pótselejtező, akkor...

Úton

Járjuk be együtt a 2014-ben átadott tíz állomást.

Tokaj Hegyalját és Kelet-Magyarországot nagyon szeretjük, tehát boldogan mentünk.

Hivatalos és a spontán megemlékezés


Film

Jobbára 2 órán át erről szól a film, mégsem unjuk: Ordítozós nagy dumák, egy helységben, aljas fazonokkal.

Elérkezett a leltár utolsó állomása, szóval jöjjön a finálé: íme 2015 tíz (szerintem) legjobb filmje.

Megpróbálni kikerülni a történelmet? Hát azt meg hogyan?!


Érdekesség

Egy űreszköz segíthet megtisztítani az eget

Mitől fáj a fejünk fagyizáskor?


Média

Legalábbis a New York Times különszáma szerint.

Ismertem a városi legendát, amely tizenkét üres dossziéról regélt, de nem hatott életszerűnek.