404 - a keresett oldal nem található


Ha szeretné megtalálni, amit keresett, a következőket tudjuk javasolni:
- válasszon a menüből, vagy
- használja a fenti keresőnket, esetleg
- válasszon az alább látható Mandiner-címlapról!

Mutti gesagt

Angela Merkel német kancellár egy bajorországi kampányrendezvényen vasárnap azt mondta, hogy a Brexit és Trump elnöksége fenyegeti a nyugati szövetségi rendszert. Európának saját kezébe kell vennie sorsát – emelte ki Merkel. A Trumppal folytatott tárgyalásokból azt a következtetést vonta le, hogy Németország és Európa nem számíthat Amerikára, a klímaváltozással kapcsolatosan egyeztetéseket pedig egyenesen kiábrándítónak nevezte.

38
Salman Abedi

A manchesteri rendőrség közzétette a huszonkét ember haláláért felelős öngyilkos merénylőről a robbantás éjszakáján készült felvételeket. Salman Abedi baseball sapkát és mellény dzsekit viselt.

3
Portlandi támadás

Egy fekete és egy muszlim lányt zaklatott egy gyűlölködő férfi, majd halálosan megkéselt két embert, egyet pedig megsebesített egy portlandi vonaton szombat délután. Az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa Trump elnököt vádolja a növekvő iszlamofóbia miatt.

33

Egy olasz bíróság korábbi álláspontját erősítette meg, amikor egy május 15-i döntésében nem engedte egy menekült Magyarországra szállítását: úgy ítélték meg, hogy hazánkban nem biztosított a menekültek emberi jogainak megfelelő védelme.

5
Csillagösvény

Egymillió aláírást akar összegyűjteni Jászvásár polgármestere a városát Marosvásárhellyel összekötő autópálya megépítéséért.

4
Tévé

Mindig is hitt abban, hogy az MSZP egy baloldali párt, amely a hibásnak bizonyult liberális tendenciáktól elfordulva Botka vezetésével most visszatér a gyökerekhez – mondta a Mandinernek Nyakó István az MSZP kongresszusán. Arra a kérdésre, hogy a baloldal 2010-es vereségéért Gyurcsány volt-e a hibás, a szocik sajtófőnöke úgy válaszolt: „én ezt nem mondanám”.

122
Megbékélés

Izraeli baloldali pártok a megbékélésért és a Palesztin Állam megteremtéséért szerveztek tüntetést szombat este Tel-Avivban. A tizenötezer fős demonstráción felolvasták Mahmúd Abbász üzenetét is, aki a konfliktus lezárását szorgalmazta.

8
MSZP-kongresszus

Szeged polgármesterét, Botka Lászlót választották meg az MSZP miniszterelnök-jelöltjének a párt szombati kongresszusán. Molnár Gyula pártelnök szerint a 2018-as választás tétje: Orbán Viktor vagy Európa.

81
Taormina 2017

A migránsok jogait, de az államok saját határaik ellenőrzéséhez való szuverén jogát is hangsúlyozza a G7-csoport csúcstalálkozójának szombati zárónyilatkozata. A párizsi klímaegyezményről ugyanakkor nem született megállapodás.

30
Kushner és Trump

Donald Trump veje és főtanácsadója, Jared Kushner az orosz nagykövettel folytatott megbeszélésein javasolta, hogy létesítsenek titkos kommunikációs csatornát Trump közvetlen munkatársai és Moszkva között – állítja a Washington Post.

19
„A leglelkesítőbb édesapa volt”

Meghalt Jimmy Carter amerikai elnök egykori nemzetbiztonsági főtanácsadója pénteken Washingtonban. Zbigniew Brzezinski 89 éves volt.

Évzáró

Clinton az egykori főiskoláján elmondott évzáró beszédében esett neki Trumpnak, de úgy, hogy egyszer se mondta ki a nevét. Saját politikai terveiről viszont nem beszélt.

68

Egy kopt keresztényeket szállító busz utasait lemészárolták ismeretlen fegyveresek Egyiptomban.

First lady

Ferenc pápa május 24-én fogadta Donald Trump amerikai elnököt, feleségét, Melania Trumpot és családjukat. A vatikáni látogatás kapcsán felmerülő kérdésekre válaszolva Melania Trump sajtósa, Stephanie Grisham közölte: a first lady valóban gyakorló katolikus.

1

A Mészáros és Mészáros Kft. és a Hídépítő Zrt. adta a kedvezőbb ajánlatot az új komáromi Duna-híd kivitelezésére, így ők építhetik az új folyami átkelőt.

17
Jeffrey Pfeffer

A világszerte problémát jelentő munkahelyi stressz az USA-ban az ötödik leggyakoribb halálozási ok, évente százhúszezer áldozatot követel. Ennek a jelenségnek a kezeléséről és gazdasági hatásairól tartott előadást Jeffrey Pfeffer, a Stanford professzora hétfőn az MTA-n a Rajk László Szakkollégium meghívására.

4

A Közlekedési Múzeum kiköltözése miatt újratervezendő városligeti épület alá kerülhet az ott megnyíló műszaki múzeum és az Új Nemzeti Galéria mélygarázsa.

3
Lungo Drom

Megújította választási együttműködési megállapodását pénteken a Fidesz és a Lungo Drom.

49

Furcsaságot észlelt a Magyar Idők a CEU egyik szerződésén, mely szerint önmagával kötött együttműködési szerződést magyar nyelven a budapesti Közép-európai Egyetem és a Central European University New York korábbi elnöke és rektora.

24
Globsec

Zsákutcába jutott az a koncepció, hogy vegyünk el hatásköröket a tagállamoktól és adjuk Brüsszelnek, láttuk ennek mi lett az eredménye – mondta Szijjártó Péter Pozsonyban a Globsec biztonságpolitikai fórumon.

5
háló&puding
28 évig volt az AS Roma játékosa, 2006-ban világbajnok lett az olasz válogatottal: Francesco Totti 40 évesen visszavonul a pályáról.
A nemrég megválasztott francia elnök elárulta: a kézfogással azt üzente, hogy nem hajlandó engedni.
47
Náci karlendítéssel, muszlim-ellenes és antiszemita kiáltásokkal hívta fel magára a figyelmet áprilisban Jeremy Joseph Christian.
6
„Járni még nem, de már repülni tud a kis Boti” – osztotta meg Facebookon gyereknap alkalmából közös képét unokaöccsével Kunhalmi Ágnes.
39
A Michigan Egyetemen találtak ígéretes megoldást a komplex adatok feldolgozására, elemzésére.
Ezt a történetet akár abszurd tréfának is vélhetnénk, de a New York Times szerint nem erről van szó.
10
Nem menne be az Indexbe akkor sem, ha hazudnának róla, mert nem vegzálja a sajtót – mondta Rogán Antal. Azonnali kérdések.
25
Április 17-e óta nem vettek magukhoz ételt az Izraelben bebörtönzött palesztinok, de a céljaikat elérték.
1
„Megmutatjuk azt a radikális nemzethűséget, ami mára kiveszett a magyar társadalomból” – mondta az Identitesz elnöke az Echo TV pénteki műsorában.
33
Egykori főiskoláján elmondott évzáró beszédében vallott a borról a demokraták tavalyi elnökjelöltje.
3
Csoportképet készítettek a NATO-csúcson a megjelent first ladykről, melyen első ízben egy first gentleman is helyet kapott.
96
Bőszen simicskázta az Index újságíróját Rogán Antal, de aztán csak elbeszélgetett vele például Simicskáról is. Aztán gyorsan elköszönt, mikor rájött, hogy mit csinál éppen.
17
„Túlélték, mégis meghaltak.” A TV2 legendás Tények-szalagcímeit szavalja Gálvölgyi János.
64
A nemzetközi liberalizmus két ifjú, jóvágású reménysége a szicíliai G7-találkozón csevegett.
19
Orbán Viktor és Lázár János Hódmezővásárhelyen sétálgatott.
27
Nagyon politikus beszédet mondott a Harvardon Mark Zuckerber. Sokan vélik azt a beszédtől függetlenül is, hogy elnökjelölti ambíciói is lehetnek.
17
Klein Dávid a magyarok közül elsőként akart oxigénpalack használata nélkül feljutni a világ legmagasabb pontjára. Nem sikerült neki, 8115 méterről visszafordult.
1
Trump beszélgetett a mosolygó-bólogató Orbánnal, aztán hirtelen félrelökte a montenegrói miniszterelnököt, hogy pózolhasson.
49
„Ahol elfér kettő, ott elfér három is. Meg jut hely a negyediknek is. Bátrabbaknál még az ötödiket is beszállásolhatjuk oda.”
18
Képsorozat az olasz partok környékéről: kétszáz ember esett a vízbe, nem mindenkit sikerült kimenteni.
35
Az eredeti előzetessel emlékezünk meg az eseményről.
2
A Facebook alapítója szerint baj van a rendszerrel, hiszen ő otthagyta az egyetemet, mégis milliárdokat keresett, miközben diákok milliói nem tudják fizetni a diákhiteleiket.
31
Békét követeltek és elnökükért meneteltek Nicolas Maduro támogatói Venezuelában.
4
Közel kilenc tonna jelöletlen, szabálytalanul tárolt, illetve lejárt fogyaszthatóságú húst megsemmisítését rendelte el a hatóság.
A német köztévé fiktív közös chatszobában mutatta meg, hogyan szerveznének osztálytalálkozót az uniós országok a maastrichti szerződés 25. évfordulójára.
25
Egy gyönyörű szarvas betévedt egy francia templomba.
„Minden döntésünket az alá kell rendelnünk, hogy ne fogyjunk el” – jelentette ki Németh Szilárd.
14
„Az európai tudományos élet jövője ma már itt van Szegeden” – mondta Orbán Viktor azELI-ALPS lézeres kutatóközpont avatásán.
2