404 - a keresett oldal nem található


Ha szeretné megtalálni, amit keresett, a következőket tudjuk javasolni:
- válasszon a menüből, vagy
- használja a fenti keresőnket, esetleg
- válasszon az alább látható Mandiner-címlapról!

Budapest

Péntek este is a túlóratörvény ellen tüntettek a Budapest belvárosában. A tüntetők közül többen elkezdték dobálni a rendőröket, akik könnygázzal válaszoltak. A rendőrség három embert előállított.

12

A válaszadók jelentős többsége, 83 százaléka elítéli a tüntetők agresszivitását, nem tartja elfogadhatónak az utcai erőszakot és a rendőrök ellen irányuló agressziót egy ilyen tüntetésen – derül ki a Századvég felméréséből.

18

Veszprém pályázatát támogatja az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre a projekt független nemzetközi szakértői testülete, amelynek döntését pénteken jelentették be Budapesten.

Ennek ellenére az ausztrál nagykövetséget nem helyezik át Tel-Avivból Jeruzsálembe mindaddig, amíg nem születik békemegállapodás az izraeliek és a palesztinok között.

Új jobboldal

A régi világ eltűnőben van, egy új világ jön létre – mondja a mai világfolyamatokról Alain de Benoist a Mandinernek. A világhírű francia filozófus szerint ennek az új világnak a létrejöttében a populizmus játssza a fő szerepet, ami bukásra ítéli az „örökös kormánypártokat”. De Benoist-t a sárgamellényesekről, a populizmus mibenlétéről és az európai válságról kérdeztük.

10
Fakenews

„Például álhír, amikor Orbán Viktor arról beszél, hogy én vagyok a felelős a Brexitért. Amikor azt mondja, hogy a migránsok felelősek a Brexitért, az is álhír” – fogalmazott Jean-Claude Juncker.

117
II. Efrém Ignác

Egy országnak joga van ahhoz, hogy megvédje a saját kultúráját, a saját életmódját – mondja II. Efrém Ignác szír-ortodox pátriárka a Mandinernek. A keresztény vezető szerint Magyarország más nyugati országokkal szemben nem adta be derekát a politikai korrektségnek, és mer segíteni a közel-keleti keresztényeknek. A pátriárka úgy látja: a kvóta igazságtalan, és vigyáznia kell Európának, hogy kit enged be és kit nem. Interjúnk.

10
Az amerikai birodalom alkonya

„Az amerikaiak leszállnak végre rólunk. Az amerikaiak élni hagynak bennünket”. A francia sztáríró hosszú cikkben méltatja Donald Trump politikáját, ennek kapcsán pedig többek között a visegrádi négyekre, az Európai Unióra és Vlagyimir Putyinra is kitér. Szemlénk.

11

A szakértők hangsúlyozták, hogy az adóztatást nem szabad az egyesülési és véleménynyilvánítási szabadság gyakorlásától való elriasztásra használni.

59
„Hivatásos bajkeverők”

„Egy demokratikusabb Európában nem azért vonulnának utcára a polgárok, hogy bűnbaknak kiáltsák ki a migránsokat és az újságírókat, hanem azért, hogy megoldásokat követeljenek a valódi kihívásokra” – fogalmazott Verhofstadt.

66
Brexit

Macron sajtóértekezletén kijelentette, létrejött egy megállapodás, az „egyetlen lehető és legjobb megegyezés”, amelyet az unió már nem tud újratárgyalni.

12

A püspök a 121 leadott szavazatból 119-et szerzett meg.

2

Chrystia Freeland szerint a kínai óriásvállalat pénzügyi igazgatója, Meng Van-csou amerikai kérésre történt kanadai letartóztatása nem politikai hátterű döntés volt, és Kanada továbbra is politikamentesen kezeli az ügyet.

1
Strasbourgi lövöldözés

További két embert vett őrizetbe péntekre virradó éjjel a francia rendőrség a három áldozatot követelő strasbourgi merénylettel kapcsolatban, amelyet az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalt magára. Ezzel hétre emelkedett azok száma, akiket kihallgatnak a merénylettel kapcsolatban – közölte Rémy Heitz párizsi főügyész.

A brit kormányfő szilárdabb biztosítékokat vár az EU-tól, és folytatja a munkát az elkövetkező napokban is ennek érdekében.

A volt brit miniszterelnök kijelentette: Theresa May konzervatív párti miniszterelnök számára is ésszerű megoldást kínálna a népszavazás kiírása.

4

Fel kell készülni a Brexit-megállapodás elmaradására is – jelentette ki Angela Merkel.

11

Az első napon kilenc, a második napon öt rendőr sérült meg, illetve nyolc, a rendőrség által használt autót is megrongáltak a tüntetők.

4

Nem szavazott bizalmat pénteki ülésén a svéd parlament Stefan Löfven szociáldemokrata miniszterelnöknek.

„Ne kerülhesse meg az emberek véleményét a Fidesz-kormány!” – írják.

47
háló&puding
„Nem kell a pankráció. Legalábbis most nem” – elemez, és az Alient ajánlja inkább tévéprogramnak.
2
Érdekes testi reakció!
88
„Geci, hogy védik a kibebaszott jászolt, bazmeg!” – fogalmazott az egyik Kossuth téri tiltakozó.
239
Fekete-Győr András nem bánja a tettét, a füstgránát nem ártalmas szerinte.
228
Nem látott még tűzoltót az MSZP-s.
159
Korábban az írek népszavazáson hoztak döntést a kérdésről.
15
Bravúros döntetlennel búcsúzott a Vidi a labdarúgó Európa-ligától.
7
Ma is tüntetnek Budapesten. Videó.
86
Utcát neveznek el Makovecz Imréről Óbudán.
Kilencven éve született Friedensreich Hundertwasser osztrák festő és grafikus.
Cigány témáról vitatkozik hamarosan Gulyás Márton és Puzsér Róbert.
36
Ledöntötték a karácsonyfát körbevevő szánkósort és rekvirálásba kezdtek.
124
Pontokba szedve válaszolt a Fidesz az ellenzéki vádakra.
25
Az otthonápolási díj emelését sem szavazta meg az ellenzék – mondja Dömötör Csaba.
11
Észak-Rajna-Vesztfáliában, egy Dortmund közelében fekvő kisvárosban csokoládé „folyó” árasztotta el az utcákat.
Az országot érő kihívásokról beszélt Antall József 1990 őszén – az interjút Hankiss Elemér nem engedte adásba.
3
Felfokozott volt a hangulat.
50
Életének 82. évében hunyt el a Kossuth-díjas filmrendező.