Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

404 - a keresett oldal nem található


Ha szeretné megtalálni, amit keresett, a következőket tudjuk javasolni:
- válasszon a menüből, vagy
- használja a fenti keresőnket, esetleg
- válasszon az alább látható Mandiner-címlapról!

1956

Ünnepélyesen felvonták Magyarország zászlóját vasárnap reggel a Kossuth téren. Az ünnepségen részt vett Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Benkő Tibor, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke is. A Civil Ellenzéki Kerekasztal Kossuth térre szervezett tüntetésén csupán maroknyian jelentek meg.

5

Az MSZP október 23-i megemlékezését a Nagy Imre Emlékháznál tartotta. Molnár Gyula pártelnök a „haladó baloldal” hősének nevezte a mártír-miniszterelnököt és úgy fogalmazott, hogy a jobboldal át akarja írni a forradalom történetét. Hozzátette, a sajtószabadság ügye és az oroszok beleszólása a mai magyar belpolitikában újra aktuális. Kunhalmi Ágnes elmondta, 1956-ban a tehetség és nem a lojalitás alapján való előrejutásért harcoltak az emberek.
26

Privát '56
Saját szemével látta Nagy Imrét a Parlament erkélyén az akkor éppen csak tízéves Bródy János 1956 október 23-án, két nappal később pedig szemtanúja volt a véres csütörtöknek is. A legendás zenész a Mandinernek idézte föl emlékeit a forradalomról. Bródy úgy látja: a kommunista hatalom tervezhette meg az eseményeket, amelyek aztán kicsúsztak az irányításuk alól. A zenész gyerekkori forradalmi élményei visszaköszönnek szövegeiben is: a híres sárga rózsa-motívum ezekre vezethető vissza.
42

Tizenöt ötvenhatos emigráns portréjából és élettörténetéből nyílt kiállítás a New York-i Magyar Házban szombat délután. Az egyik szervező mandineres.

vezérkomment: Rajcsányi Gellért
16

2Mérföldkövek, 1956
1

18

45

25


4

vezérkomment: Bukovics Martin
89
Semmi sem elképzelhetetlen
28

Sajtóklub
44

1

1
Alojz Peterle
1

17

Villámkritika
Jobbikozó
33


3

5


4

1

42

6

2
3

25

1

Hanyatlik
58

A sokszoros olimpiai- és világbajnok úszónő videóüzenetben emlékezik meg az 1956-os forradalomról.

1

New York környéki ötvenhatosok vallanak sorsukról, a forradalomról és az újrakezdésről.

Pár perces videóinstallációval hívja fel a New York-iak figyelmét a Balassi Intézet és a New York-i főkonzulátus az '56-os forradalomra. Az animáció a Glowing Bulbs munkája.

Az 1956-os emlékév tiszteletére újrapalackoztak 150 tokaji borkülönlegességet a Nemzeti Borvagyon tolcsvai pincéjében található, 1956-os évjáratú aszúkból. Mutatjuk, milyen a bor.

5

Újabb imázsfilmet tettek közzé az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából. Egy idős férfi és egy nő emlékezik vissza a filmben a tüntetésekre és utcai ütközetekre.

Hiába írja elő a törvény, nem csökkentik azon országgyűlési képviselők fizetését, akik több bizottsági ülésről hiányoznak, mint amennyin ott vannak.

12

Két éven keresztül hívogatták ismeretlen hívószámról követeléskezelő cégek munkatársai Braun Barnát, hogy azonosítsa magát egy egyébként nem létező követelés behajtásához. Az író színdarabot írt a párbeszédekből.

2

Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani... c. verse jelbeszédben.

3

Arany János Tölgyek alatt című verse, jelbeszédben, tölgyek alatt.

Donald Trump és Hillary Clinton egy csütörtöki katolikus jótékonysági vacsorán jobb és kínosabb vicceket is elmondtak beszédeikben. A jelöltek önkritikusak voltak, de egymást sem kímélték.

A DK elnöke ellenzéki megemlékezésre és tüntetésre szólít fel a Facebookon.

82

Az UNICEF a Matthew hurrikán által letarolt Haiti légifelvételeivel kér segítséget.

1

A focit gólra játsszák! Pataki Attila megírta a fociindulók alfáját és omegáját a Pest megyei MLSZ-nek.

7

Mi a képmutatás? Tagadni a no-go zónák létét, vagy letelepedési kötvényeket árulni? Újra egymásnak esett Szijjártó Péter és a BBC műsorvezetője. Itt egy videórészlet a beszélgetésből.

2

A Fülöp-szigetek „elszakad az Egyesült Államoktól” – jelentette be pekingi látogatásán a szigetország elnöke, Rodrigo Duterte. Moszkvába is elmegy.

4

Philip Ball videóban magyarázza el, hogy miért is lehetnek teljesen mások az idegenek, mint ahogy azt valaha is elképzelhetjük.

1

Az idei év nagy sci-fije lesz az Érkezés: az alapanyag egy zseniális novella, a korai kritikák pedig rajonganak a filmért. Itt az utolsó előzetes.

Videót közölt a TEK a szerda délutáni keszthelyi akcióról, melynek során elkapták a tettest.

3

Itt a parlamenti Angry Birds: a Párbeszéd új videójában disznóorrot tett Orbán Viktor, Lázár János, Rogán Antal, Habony Árpád és Szijjártó Péter arcára, majd kilőtte őket a parlamentből.

117

Rövid előzetest kapott A galaxis őrzői második epizódja.

1